Keičiasi valstybinės saugomų teritorijų tarnybos adresas

Nuo gruodžio 1 d.Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM keliasi į kitas patalpas adresu Antakalnio g. 25, Vilniuje. Čia įsikurs ne tik įstaiga, bet bus ir Saugomų teritorijų nacionalinis lankytojų centras. Šiuo metu įrenginėjama ekspozicija apie Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus, rezervatus, draustinius, gamtos paminklus ir kt.

Ekspozicijos tema — „Saugomos teritorijos. Kelionė gyvenimo ratu“, atspindinti gamtos ritmą ir cikliškumą. Ekspozicijoje bus sudarytos galimybės lankytojams pažinti Lietuvos gamtos vertybes, kultūros paveldą, tradicinį gyvenimo būdą... Mūsų krašto gyventojai dažnai nežino, ką galima rasti Lietuvoje. Keliauja tolimiausiais maršrutais, o nepažįsta gimtojo krašto turtų. Nacionaliniame lankytojų centre bus galima susipažinti su ypatingiausiomis mūsų šalies vietomis — saugomomis teritorijomis. Ne tik pamatyti, bet ir išgirsti, užuosti, paliesti.

Saugomų teritorijų nacionalinio lankytojų centro tikslas – suteikti daugiau žinių apie saugomas teritorijas, kad lankytojai vėliau galėtų savarankiškai keliauti po nacionalinius ir regioninius parkus bei „atrasti“ mūsų krašto gamtos lobius.

Lietuvoje yra 5 nacionaliniai, 30 regioninių parkų, 3 valstybiniai gamtiniai ir 2 valstybiniai kultūriniai rezervatai, 1 biosferos rezervatas, apie 300 draustinių ir kt. Saugomos teritorijos užima 17,5 procentų šalies ploto.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kuruoja nacionalinių ir regioninių parkų bei rezervatų direkcijų veiklą.

Saugomų teritorijų lankytojų centras ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM įsikurs viename iš Antakalnyje esančio Sapiegų rūmų komplekso pastatų, kuris įrašytas į kultūros vertybių registrą. Pastatas statytas XIX a. ir XX a. sandūroje. 2014 m. šis pastatas kruopščiai rekonstruotas, vykdant projektą „Saugojamų teritorijų tvarkymas“ , finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00673103sec.