Edukacijos centre – naujos "Amatų mokyklos" pristatymas ir respublikinė konferencija

2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienį, 12 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos centre (Aušros al. 47, Šiauliai) prasidės kasmetinė respublikinė pradinių klasių mokytojų metodinė-praktinė konferencija. Šių metų tema „Ugdymas karjerai ir profesinis orientavimas pradinėje mokykloje: pirmas žingsnis į profesijų pasaulį“. Organizatoriai: Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras, Šiaulių Medelyno progimnazija, Šiaulių „Aušros“ muziejus.

Šių metų konferencijoje ypatingas dėmesys bus skiriamas neformaliam švietimui, įvairialypiam profesiniam ugdymui ir edukacinėms programoms aptarti. Konferencija prasidės naujausio „Aušros“ muziejaus edukacinio projekto „Amatų mokykla“ pristatymu. Šio projekto tikslas – per pažintinę ugdomąją ir praktinę veiklą (savaitines amatų mokyklas bei ilgalaikes edukacines programas) supažindinti vaikus ir jaunimą su tradiciniu puodininkystės amatu, paskatinti giliau pažinti, domėtis, įgyti pirminių įgūdžių bei suformuoti prielaidas senojo amato atgaivinimui ir pritaikymui šiandienai.

Projekto metu Edukacijos centre šalia jau sėkmingai edukacinę veiklą vykdančios „Tarpukario Lietuvos pradžios mokyklos“ buvo įrengta „Amatų mokykla“ (sutvarkytos ir paruoštos moksleivių darbo vietos, įsigytos priemonės, pagaminti ekspoziciniai baldai, pristatantys lipdytinės keramikos raidos istoriją), bendradarbiaujant su keramike Asta Ginčiene paruošta ir moksleivių rudens atostogų metu įgyvendinta 4 ak. val. trukmės savaitinė „Amatų mokyklos“ programa. Joje vykdytų veiklų pagrindu, bendradarbiaujant su pedagogais, sukurtas ilgalaikis edukacinis užsiėmimas „Molinukai“. Šio užsiėmimo metu mažesni vaikai mokosi lipdyti iš molio žaisliukus, o vyresnieji – molinius švilpukus. Projekto edukacinėse veiklose nemokamai dalyvavo daugiau kaip 1000 moksleivių iš Šiaulių miesto, Šiaulių ir Klaipėdos rajonų. Projektą iš dalies finansavo LR kultūros ministerija.

Kartu su edukaciniu užsiėmimu „Molinukai“ „Amatų mokykloje“ startuoja ir dar viena naujovė – „Žvakių gamyba“, sukurta remiantisK. Donelaičio poemos „Metai“ dalimi „Žiemos rūpesčiai“. Šis edukacinis užsiėmimas – tik nedidelė visus metus vykusio projekto „Edukacinių kalendorinių švenčių programa NUO PAVASARIO LINKSMYBIŲ IKI ŽIEMOS RŪPESČIŲ, skirta K. Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti“ dalis. Tai – dar vienas 2014 m. „Aušros“ muziejaus edukacinis projektas Lietuvos kultūros tarybos sprendimu gavęs LR kultūros ministerijos finansavimą. Projekto edukacinėse veiklose nemokamai dalyvavo 640 vaikai su tėvais ir 374 organizuoti moksleiviai iš Šiaulių miesto ir rajono ugdymo įstaigų.

Konferencijos metu, kol pedagogai dalinsis patirtimi apie mokinių profesinį ugdymą mokykloje, moksleiviams bus suteikta galimybė išbandyti ne tik naujausius („Molinukai“, „Žvakių gamyba“), bet ir pačius populiariausius „Aušros“ muziejaus Edukacijos centro užsiėmimus – „Archeologinis kostiumas ir virvučių vijimas su akmenukais“ bei „Kalėdiniai žaislai iš šiaudų“.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. (8 41) 52 43 94.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46112895sec.