Pasitikdami didžiąsias metų šventes Druskininkai tęsia ilgametes tradicijas

Kaip ir kasmet, šventinius renginius Druskininkų savivaldybė kartu su Druskininkų kultūros centru organizuoja tokius, kad juose būtų smagu apsilankyti visai šeimai. Kaip teigė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, šventę pajus ir maži, ir dideli. „Visą gruodį vyks Kalėdų senelio susitikimai su vaikais ne tik Druskininkuose, bet Leipalingio seniūnijoje, Viečiūnų seniūnijoje, Ricielių, Stračiūnų, Švendubrės ir kitose Druskininkų savivaldybės bendruomenėse. Šiemet, Druskininkų savivaldybės tarybos sprendimu, Kalėdinių renginių programai skirta 25 tūkst. litų, tai yra 5 tūkst. litų daugiau nei pernai“, sakė L. Urmanavičius. Šventinis šurmulys ras atgarsį ne tik kiekvieno Druskininkų savivaldybės bendruomenės nario širdyje, bet ir džiugins miesto svečius bei turistus. Gruodis Druskininkuose pažers šventinių renginių, kuriuose visi pajus kalėdinę ir artėjančių Naujųjų metų nuotaiką.

 


Kalėdinės eglutės įžiebimo šventė ir muzikinė pasaka visai šeimaiSeku seku pasaką...“ – gruodžio 6 d. (šeštadienį) 16.30 val. Druskininkų pramogų aikštėje (Vilniaus al. 24).

Druskininkuose jau daugiau nei dešimtmetį puošiama gyva, aikštėje auganti eglutė. Eglutės įžiebimo šventėje bus iškilmingai atidarytas Kalėdų paštas. Druskininkų pramogų aikštėje Kalėdų senelis su savo pasiuntiniais rinks vaikučių laiškus, pramogaus, žais.

Kalėdinių eglučių parko atidarymas – gruodžio 11 d. (ketvirtadienį) 17.00 val. Tradicija, kadšventiškai nušvitusiame Senųjų gydyklų parke druskininkiečiai ir kurorto svečiai iki sausio pabaigos galės grožėtis net keliomis dešimtimis netradiciškai papuoštų dirbtinių ir natūralių eglučių. Kiekvieną vakarą visos eglutės nušvinta, kai temstant mieste įjungiamas gatvių ir aikščių apšvietimas. Žiemai uždarytas muzikinis spalvų fontanas švenčių proga atgis, pavirtęs kalėdine dvejų metrų aukščio puošmena, kurioje vandens sroves pakeis elektros lempučių instaliacija.

Kakavos popietė su Kalėdų seneliu – gruodžio 13 d. (šeštadienį) 16.30 val. Druskininkų pramogų aikštėje (Vilniaus al. 24). Vaikai bendraus su Kalėdų seneliu, įteiks jam savo laiškus, vaišinsis kakava. Popietės dalyvių laukia smagūs žaidimai ir kitos įvairios pramogos.

Labdaros akcija „Kalėdų karavanas“ – gruodžio 20 d. (šeštadienį) 16.00 val. Druskininkų pramogų aikštėje (Vilniaus al. 24). Tradicinis Kalėdų karavanas kviečia prisijungti prie labdaros misijos – tai parama mažų miestelių mokykloms. Jo partneris, globėjas – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, kuris, nutrūkus Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo veiklai, tęs 14 metų puoselėtas labdaros tradicijas, rems mokyklas, kad vaikai galėtų dar geriau sportuoti. Kalėdų karavanas su Kalėdų seneliu (Sigutis Jačėnas) apsilankys Druskininkuose, stabtelės prie Kalėdų eglutės, pakviesti remiamų mokyklų atstovus ir įteiks jiems dovanėles. Miestiečius nudžiugins „Tele Bim Bam“ koncertas.

Gruodžio 26 d. (penktadienį) 13.00 val. Druskininkų jaunimo užimtumo centre (Veisiejų g. 17) Šv.Kalėdų koncertas ir meno mėgėjų pagerbimo renginys. Dalyvaus: Čiurlionio kvartetas, solistai D. Puišys ir J. Gedmintaitė. Šio vakaro metu pagerbiami Druskininkų savivaldybės meno kolektyvai, atlikėjai, aktyviausiems ir sukaktis švenčiantiems druskininkiečiams įteikiamos savivaldybės vadovų ir kultūros centro padėkos.

Gruodžio 30 d. (antradienį) 19.00 val. Mokymo centre DAINAVA (Maironio g. 22) Senųjų metų palydų koncertas. Dalyvaus: Valstybinis Vilniaus kvartetas. Šis renginys gyvuoja jau daugiau nei 40 metų. Valstybinis Vilniaus kvartetas su Valstybinės filharmonijos solistais parengia naujametinę programą, kurioje, laikantis ilgametės tradicijos, skambės retai koncertų salėse atliekamas F. Šuberto kūrinys „Forelės“.

Gruodžio 31d. (trečiadienį) Druskininkų pramogų aikštėje (Vilniaus al. 24) 23.45 val. Naujųjų metų sutikimas prie miesto eglės; 00.15 val. Šventinis fejerverkas. Gausybė druskininkiečių ir miesto svečių prieš vidurnaktį suplūs į muzikos ritmais užlietą Pramogų aikštę kartu palydėti Senuosius ir sutikti Naujuosius metus. Visi grožėsis naujametiniais šventiniais fejerverkais.

Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir padaliniuose taip pat veiks įvairios šventinės ekspozicijos ir parodos, vyks renginiai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.771451sec.