Šventinė Kalėdų nuotaika laukia Trakuose – Kalėdų Senelių sostinėje

Jau ketvirtus metus iš eilės Kalėdų renginių ir pramogų sostine tampantys Trakai ir šiais metais kviečia ir vaikus, ir suaugusiuosius pasinerti į šventinį šurmulį ir drauge švęsti didžiąsias metų šventes. Kas visą gruodžio mėnesį vyks Trakuose aiškinosi laidos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” vedėjai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius.

Trakai nuo seno garsėja daugiakultūriškumu, tad nenuostabu, kad kasmet čia susirenka Kalėdų seneliai bei personažai iš įvairių pasaulio šalių. Čia jie susitinka su Trakų Nykštuku, dalijasi savo šalių Kalėdų šventimo tradicijomis su visais susirinkusiais šventėje „Trakai – Kalėdų senelių sostinė“. Šios šventės renginiai vyksta jau nuo gruodžio 5 dienos ir tęsis iki pat kitų metų sausio ketvirtosios. Į susitikimus su Kalėdų herojais ir vaikai, ir suaugusieji kviečiami kiekvieną šeštadienį, sekmadienį bei švenčių dienomis.

 

Trakuose apsilankę keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius išsiaiškino, kad šiais metais į Trakus atvyksta Kalėdų Seneliai iš penkių valstybių – Lenkijos, Gruzijos, Estijos, Švedijos ir Moldovos. Jie visų lauks Senelių Rezidencijoje, kuri bus įkurta Trakų salos pilies kazematuose. O štai Trakų Nykštukas kartu pramogauti kvies savo Rezidencijoje, įrengtoje apžvalgos aikštelėje priešais Trakų salos pilį. Čia ne tik galėsite dalyvauti smagiuose žaidimuose bei gauti dovanų iš Kalėdų Senelių, bet ir būsite maloniai nustebinti ypatingai gausiu įvairiausių renginių repertuaru Trakų salos pilies kieme bei pilies Didžiojoje menėje.

 

Renginio „Trakai – Kalėdų senelių sostinė“ metu šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 11 iki 17 valandos naujame Trakų krašto amatų centre (Karaimų g. 41, prie pirmojo tilto, vedančio į Salos pilį) įsikurs tradicinė Kalėdų mugė. Čia trakiečiai ir miesto svečiai galės įsigyti amatininkų sukurtų originalių Kalėdinių dovanėlių ir suvenyrų.

 

O Trakuose įsikūrusioje kavinėje „Galvė“ jau praėjusį šeštadienį prasidėjo „Galvė Jazz fiesta“, kurios metu kiekvieną šeštadienį iki kitų metų nuo 18 valandos vyks žiemos koncertų ciklo renginiai. Gruodžio 20 d. čia galėsite išgirsti Aistę Lasytę, o gruodžio 13 d., sekmadienį, esate kviečiami į išskirtinį vakarą Trakų salos pilies Didžiojoje menėje. Čia ir vėl susitiks neišskiriamas scenos duetas – Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė. Jų „Muzikiniuose monologuose“ susipins vyro ir moters likimai, jų požiūriai ir išgyvenimai, skirtingos istorijos skambės dainų tekstuose, apipintuose gitaros akordais ir fleitos garsais.

 

Televizijos rubriką „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” kviečiame žiūrėti trečiadienį, gruodžio 10 d., 18:30 per „Lietuvos ryto televiziją“.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6635139sec.