Daniel Libeskind pristato sporto ir sveikatingumo centro Vilniuje projektą

Vilniaus miesto savivalybė ir pasaulinio garso architektas Danielis Libeskindas pristato sporto ir sveikatingumo centro „Vilnius Beacon“ („Vilniaus švyturys“) Liepkalnio slidinėjimo kalne projektą. Siekdama, kad Vilnius įsitvirtintų kaip Baltijos regioninis centras, Vilniaus miesto savivaldybė kartu su partneriais UAB „Trade State“ ir UAB „Start Vilnius“ pakvietė architektą bendradarbiauti, kuriant naują turizmo traukos centrą.

„Mums didžiulė garbė, kad toks iškilus architektas susidomėjo šiuo projektu. Projekto mastas – nedidelis, tačiau Vilniui turės labai didelę reikšmę. Libeskindas gavo neįprastai mažą ir sunkiai transformuojamą erdvę, kurią savo vizijoje neįtikėtinai pakeitė, sėkmingai ir itin patraukliai pertvarkė", – teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Naujasis sporto ir sveikatingumo centras geografiškai išsidėstęs idealioje vietoje – pusiaukelėje tarp Oro uosto ir Vilniaus istorinio bei verslo centrų. Jis, tarsi, sujungia miesto dalis į vieną daugiafunkcinę erdvę, didindamas Lietuvos sostinės patrauklumą Europos gyventojams.


Iki šiol Liepkalnio slidinėjimo centras buvo atviras tik žiemos sezonu, tačiau planuojamame naujame sporto ir sveikatingumo centre bus didelis sporto veiklų pasirinkimas ir žiemą, ir vasarą. Kartu ten atsiras rekreacinės ir kultūrinės erdvės visų amžiaus grupių bei įvairių pomėgių lankytojams.

„Dar niekada neteko įgyvendinti tokį mažą projektą. Tačiau buvau tiesiog įkvėptas šio gražaus kraštovaizdžio, puikaus miesto ir nuostabių žmonių. Mano tikslas buvo sukurti vilniečiams visus metus veikiantį centrą ir suteikti jam įkvepiančią architektūrinę formą, kuri derėtų su kalną supančia gamta. „Vilnius Beacon“ turėtų tapti ne tik Vilniaus naujuoju pramogų, laisvalaikio ir kultūros epicentru, bet ir viso regiono“, – sako Danielis Libeskindas“.

„Vilnius Beacon“ – įkvėptas Lietuvos kraštovaizdžio grožio ir kuriamas Liepkalnyje, kurio viršukalnė yra aukščiausias miesto taškas. Šis projektas pagrįstas kontrastuojančia geometrija – centre yra apskrita erdvė su atvira sporto arena, o kraštuose – du pagrindiniai pastatai. Konstrukcijas jungia spiralinės laužtinės linijos, suteikiančios architektūrai dramatiškumo ir funkcionaliai tarnaujančios kaip saugūs perėjimai tarp centrinių dalių.

Pastatas su pagrindiniu įėjimu yra kalno šlaite, kurį atkartoja šlaitinio stogo linija ir vingiuotas fasadas – pro jį patenkama į centrinę areną. Viduje lankytojus pasitinka plati erdvė po atviru dangumi, kur galima rasti bilietų kasas, nuomos punktus, krautuvėles.

Šiaurės rytų kryptimi, natūraliai pratęsdamas kraštovaizdį, į kalno šlaitą vingiuota stogo linija įkonstruotas pagrindinis pastatas. Trijų aukštų konstrukcija atveria puikius panoraminius apačioje stūksančio miesto vaizdus. Pirmo aukšto atvirame priesalyje įrengtas Regioninio parko informacijos centras, o visa daugiafunkcinė erdvė ištisus metus gali būti naudojama renginiams ir konferencijoms. Antrame aukšte – nedidelė užkandinė su atvira terasa, iš kurios galima patekti tiesiai į rytinį šlaitą. Viršutiniame aukšte veikia gurmaniškos virtuvės restoranas, pro kurio į visas puses išeinančius langus lankytojai gali mėgautis įspūdingu vaizdu į miestą, apylinkes, horizontą.

Statybas planuojama pradėti 2015 m., baigti – 2016 metais.

Pagrindiniai projekto partneriai – UAB „Trade State“, kurie yra ir operatoriai bei UAB „Start Vilnius“.

Apie Danielį Libeskindą ir Studio Libeskind

Laimėjęs konkursą statyti Berlyno žydų muziejų, 1989 m. Danielis Libeskindas Berlyne įsteigė savo architektūros studiją, 2003 m. „Studio Libeskind“ perkėlė savo būstinę iš Berlyno į Niujorką, nes Danielis Libeskindas buvo išrinktas pagrindiniu Pasaulio prekybos centro (World Trade Centre) atstatymo architektu.

Daniel Libeskind projektuoja ir įgyvendina įvairiausių urbanistinių, kultūrinių ir komercinių statinių architektūrinius sprendimus visame pasaulyje. Tarp „Studio Libeskind“ sukurtų ir pastatytų statinių yra garsūs muziejai, koncertų salės, konferencijų centrai, universitetų pastatai, viešbučiai, prekybos centrai ir aukštutiniai gyvenamieji namai. „Studio Libeskind“ turi būstines Milane ir Niujorke.

Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite www.daniel-libeskind.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57670593sec.