Neries regioniniame parke – Balti plukių kilimai

Balandžio 18 d. (šeštadienį) Neries regioniniame parke vyks nemokamas renginys „2RATU: plukių žydėjimas“. Neries regioninio parko gidai pakvies į nemokamas ekskursijas - pasivaikčioti piliakalnių keteromis, Dūkštos upelio slėnio labirintais ir baltomis plukėmis žydinčiais, didžiausio Lietuvos ąžuolyno takais.

 

 

Ant plokščiaviršūnio, Neries slėnyje iškilusio Ąžuolų kalno skambės akustinis Eglės Sirvydytės koncertas, o „Atviro rato“ teatro laboratorija prakalbins mūsų tautos praeitį spektakliu „Lietaus žemė“. Šalia stūksantis Karmazinų piliakalnis iš žiemos miego bus žadinamas aplinkos meno instaliacija „Pulsas“ (E.Plytnikaitė ir L.Dovydėnaitė).

 

Žaliajame Neries ir Dūkštos upių slėnyje taip pat veiks iškylų erdvė bei vietos prekybininkų ir amatininkų mini prekyvietė.

 

Renginio „2RATU: plukių žydėjimas“ veiklos vilios miesto gyventojus ne tik įžengti į naują metų ciklą pradedančią gamtą, bet ir apmąstyti įvarias mus ir paveldą jungiančias gijas. Ką šiandien mums reiškia šios kadaise supiltos kalvos? Ar daug apie jas žinome? Kiek gyva mums šiandien yra tai, ką vadiname kultūros paveldu? Kiek artima ir suprantama mums yra mūsų istorija? Ar, pelenus prasklaidžius, ją reikia prikelti naujam gyvenimui, ar bandyti pajusti, kokiu ritmu jis sau tyliai pulsuoja? Ir šiandien, ir mumyse.

 

Balandžio 18 d. prie Karmazinų piliakalnio (Vilniaus raj., Dūkštų sen.) vyksiantis renginys – tai pirmoji projekto „2RATU“ dalis. Plukių žydėjimu įprasminus pavasarį, pabudimą ir naujo ciklo pradžią, rudeniop, prasidedant vėlių metui, Neries regioninio parko direkcija pakvies į antrąjį renginį. Įspūdingais kinetiniais šviesos objektais ir gyvais laužais nušviestame Karmazinų pilkapyne skambės muzikinė-mitologinė drama „Dūšelės“, o su ramia Neries upės tėkme kalbėsis aktoriaus P.Venslovos skaitomos eilės.

           

Primename, jog visos projekto “2RATU” veiklos – nemokamos! Norintys galės prisidėti auka Neries regioniniam parkui - šios teritorijos kultūros paveldo išsaugojimui ir priežiūrai.

 

Daugiau informacijos bei vietų į spektaklį rezervacija : www.neriesparkas.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97150803sec.