Viešbučiai pastebi išaugusį turistų srautą

Praėjusiais metais koncerno „Achemos grupė“ valdomos viešbučių grupės, kurią sudaro bendrovės „Grand SPA Lietuva, „Radnyčėlė“ „Palangos vėtra“ ir „Inkontas“ konsoliduotos pajamos siekė 10,2 mln. eurų, tai yra 3 proc. daugiau nei 2013 metais (9,9 mln. eurų). Viešbučių grupė uždirbo 0,4 mln. eurų pelno iki mokesčių, 2013 m. grupė generavo 0,1 mln. eurų nuostolį.


Sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Grand SPA Lietuva“, kurį sudaro kurį sudaro 3 žvaigždučių viešbutis „Lietuva“, 4 žvaigždučių viešbutis „Druskininkai“, prabangus apartamentinio tipo 4 žvaigždučių viešbutis „Dzūkija“, vandens pramogų parkas, gydyklos konferencijų centras, odontologijos, SPA ir kitos paslaugų bazės, per praėjusius metus sulaukė virš 110 tūkst. svečių iš Lietuvos ir keliolikos užsienio šalių. Tai yra 4 tūkst. didesnisturistų skaičius nei buvo 2013 metais.

„Praėję metai pasižymėjo didesnių skaičiumi svečių, kurie, be to, skyrė daugiau pinigų grožio, sveikatinimo ir poilsio paslaugoms. Tai ir lėmė pajamų augimą“,- sakė „Grand SPA Lietuva“ valdybos pirmininkas ir koncerno „Achemos grupė“ ekonomikos ir finansų direktorius, laikinai vykdantis generalinio direktoriaus funkcijas, Audrius Bendaravičius.

„Grand SPA Lietuva“ po vienu stogu siūlo visą spektrą apgyvendinimo, sveikatinimo, poilsio, profilaktinio gydymo, diagnostikos, maitinimo, konferencijų organizavimo ir aktyvaus poilsio paslaugų. Komplekso gydykloje siūlomas platus medicininių paslaugų asortimentas: įvairių sričių gydytojų konsultacijos, funkcinė diagnostika, sudaromi individualūs gydymo planai. Daugumai procedūrų naudojamas tik natūralus mineralinis vanduo iš nuosavo gręžinio ir gydomasis purvas. 2014 m. komplekse atidaryti „SPA namai“, kurie siūlo tiek tradicinius gydymo metodus bei SPA procedūras, tiek lietuviškomis tradicijomis paremtą naujovę – gintaro kambarį.

Gerais praėjusių metų rezultatais džiaugėsi ir pajūryje įsikūrusius viešbučius „Palangos vėtra“ bei Klaipėdos „Old Mill Hotel“ valdanti įmonė „Palangos vėtra“. Pernai viešbučiui „Old Mill Hotel“ pirmajam ir vieninteliam Klaipėdos mieste suteikta 3 plius kategorija.

Koncernui „Achemos grupė“ priklausanti bendrovė „Inkontas“ valdo Kauno centre įsikūrusį viešbutį „Magnus Hotel“, kuris laikomas vienu efektyviausių ir geriausiai svečių vertinamų 3 žvaigždučių viešbučių mieste.

Pasak A. Bendaravičiaus, viešbučių grupėje pajamos daugiausia augo iš pagrindinės veiklos- apgyvendinimo. Jų augimą lėmė nuoseklus darbas su individualiais ir verslo klientais bei turizmo agentūromis, pastebimas ir rinkos augimas.

Apie koncerną „Achemos grupė“

Koncernas „Achemos grupė“ yra lietuviško kapitalo koncernas, valdantis per 50 įvairią veiklą vykdančių įmonių, veikiančių trąšų gamybos, krovos ir logistikos, viešbučių, energetikos, žiniasklaidos ir kitose srityse. Koncernui priklausančios bendrovės įsikūrusios ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Suomijoje ir Švedijoje. Partnerystės ir eksporto ryšiai Koncerną sieja su daugiau nei 40 pasaulio šalių - nuo Baltijos jūros šalių iki Pietų Amerikos žemynų. Koncerno „Achemos grupė“ valdomose įmonėse dirba apie 5000 darbuotojų.

Koncerno „Achemos grupė“ valdomos įmonių grupės 2014 m. konsoliduoti audituoti rezultatai bus skelbiami balandžio 30 d.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51792002sec.