Tarptautinę džiazo dieną džiazuos net ledai

Antrus metus iš eilės didžiuosiuose Lietuvos miestuose skambės ne tik džiazo akordai. Tarptautinę džiazo dieną, balandžio 30 d., melomanus stebins ne tik improvizuoti muzikos ritmai, tačiau ir tarptautiniais apdovanojimais įvertinti, specialiai Klaipėdos džiazo festivaliui „Dione“ sukurti džiazuojantys ledai.

„Improvizuoti galime ne tik muzikoje – praėjusiais metais Juozo Statkevičiaus kolekcijos svečius vaišinome specialiai dizaineriui sukurtais ledais. Šiais metais muzikuosime – lengvai ir melodingai, specialiai savo produkciją skirdami Klaipėdos Džiazo festivaliui. Juk muzika, kaip ir desertai smaližiams, vienija pasaulį“, – sako „Klaipėdos pienas“ rinkodaros vadovė Rita Šakinytė-Petrovė.

Kokybiškos muzikos ir gardėsių mėgėjai bus nustebinti ne tik improvizacijomis, bet ir lengvos pieno bei grietinėlės natų, saldaus ir gaivaus braškių sorbeto akomponavimu – vanilinis plombyras ir trintų braškių duetas, sukurtas specialiai Klaipėdos džiazo festivaliui, debiutuos džiazo dienoje.

Visame pasaulyje minima tą pačią dieną, UNESCO globojama džiazo diena skirta kovoti su diskriminacija, skatinti kultūrų dialogą ir toleranciją, pagarbą žmogaus orumui ir laisvei. Nors didžiausias šurmulys, be abejo, bus juntamas Klaipėdoje, tačiau balandžio 30 d. renginiai vyks ir  Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Trakuose bei Kėdainiuose.

Specialiai šiai dienai Klaipėdoje bus atidaryta 2,5 metrų aukščio ir beveik 6,5 metrų pločio meninė-floristinė instaliacija „Jazz“, kurios autoriai yra Mantas Petruškevičius, sodo centras „Frezija“ ir Rytis Zenkevičius. Uostamiesčio gyventojai ir svečiai galės mėgautis jaunųjų džiazo talentų ir Girmantės Vaitkutės melodingu balsu.  

Daugiau informacijos apie renginius galite rasti čia: http://unesco.lt/news/archives/2675 ir čia: http://jazz.lt/festival/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5218811sec.