Vilnius atveria naujus vartus turistams

Kelionė į Vilnių prasideda čia, – skelbia Vilniaus turizmo informacijos centras, pristatantis turistinio sezono naujienas miesto svečiams ir vilniečiams. Atnaujintos interneto svetainės, šiuolaikinis ir vartotojui patogus dizainas, intriguojančios ekskursijų temos – tai pagrindiniai šių metų akcentai, kurie padės atrasti Vilnių iš naujo.

Dauguma užsienio turistų identifikuoja Vilnių kaip kultūrinio turizmo miestą, turintį savitą istoriją, kultūrą, architektūrą. „Darome viską, kad vartus į Vilnių turistams atvertume kuo plačiau, – sako Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė. Augant miestų turizmo populiarumui, norime užimti deramą vietą greta kitų Europos šalių sostinių. Vilnius turi didžiulį potencialą, turtingą kultūrinį paveldą ir aukšto lygio turizmo paslaugų pasiūlą, – visa tai mieto svečiai gali patirti atvykę į Vilnių. Dauguma turistų, planuodami savo kelionę, ieško informacijos internete, klausia draugų patarimų ar ieško miesto vaizdų. Todėl mūsų užduotis yra parodyti, kuo didžiuojamės, ir kartu padėti turistams priimti įtikinantį sprendimą atvykti į Vilnių“.

Šiam sezonui Vilniaus turizmo informacijos centras pasiruošė atnaujindamas turizmo ir renginių svetaines, kuriose naudojamas vieningas Vilniaus miesto stilius. Oficiali Vilniaus turizmo svetainė www.vilnius-tourism.lt žymi kelionės pradžią. Būtent čia turistai gali susipažinti su svarbiausiomis lankytinomis vietomis, muziejais, rasti praktinę informaciją, kur apsistoti, pavalgyti, ką veikti mieste. Kad kelionės planavimas būtų patogus, didesnis dėmesys naujoje svetainėje skiriamas tikslinėms grupėms, pvz. šeimoms, atvykstančioms su vaikais, besidomintiems kulinariniais maršrutais ar lietuvišku dizainu.

Renginių svetainė www.vilnius-events.lt apjungia Vilniaus bei apylinkių renginius, kurių vis dažniau ieško ne tik turistai, bet ir patys vilniečiai. Kas vyksta šiandien, rytoj ar po mėnesio, – visa tai galima lengvai rasti pasirinktus pageidaujamą datą bei renginio tipą. Svetainėje kasdien galima rasti nuo 20 iki 80 renginių. 2014 metais svetainėje buvo skelbiama informacija net apie 9 143 renginius.

Šiuolaikinis pasaulis neatsiejamas nuo technologijų, todėl abi svetainės automatiškai prisitaiko prie bet kurio mobilaus įrenginio, per kurį ieškoma informacijos. Apie 18 proc. lankytojų svetainėse naršo prisijungę per savo išmaniuosiuos telefonus ir 7 proc. per planšetes. Tiek renginiais, tiek ir Vilniaus nuotraukomis kviečiama dalintis ir socialiniuose tinkluose.

Dar viena naujiena pristatoma ir tiems, kas ieško naujų atradimų mieste – tai teminė ekskursija „Romain‘o Gary laikų Vilnius“, sujungianti garsaus prancūzų rašytojo vaikystės patyrimus bei to laikmečio miestą. R. Gary kūryba žavi ne tik prancūzus. Romane „Aušros pažadas“ skaitytojai gali atrasti ypatingą rašytojo ryšį su Vilniumi, čia gyvenusiais įvairių tautybių žmonėmis. Paminklas vaikystei, meilei ir kartu Vilniui įamžintas Jono Basanavičiaus gatvėje stovinčioje skulptūroje.

Vilniaus turizmo informacijos centras kviečia vilniečius ir miesto svečius dalyvauti ir kitose teminėse ekskursijose, kurių metu galės atrasti dar nežinomus senamiesčio kiemelius, aplankyti ne visiems laisvai atvirus vienuolynus, išgirsti dar negirdėtų ir intriguojančių legendų apie, atrodo, taip gerai žinomas lankytinas vietas, taip pat susipažinti su Kristinos Sabaliauskaitės romanuose „Silva rerum“ vaizduojamu Vilniumi. Daugiau informacijos apie temines ekskursijas galima rasti rubrikoje Ekskursijos.

Kviečiame atrasti Vilnių kartu:
www.vilnius-tourism.lt
www.vilnius-events.lt
www.facebook.com/VilniusTourism
www.facebook.com/VilniusEvents


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99988794sec.