Kristupo vasaros festivalis prasideda tradicine akcija

Jau birželio pabaigoje prasidėsiantis didžiausias ir vienas įspūdingiausių vasaros renginių Lietuvoje, „Kristupo vasaros festivalis“, net du mėnesius įvairiaspalve programa džiugins visus muzikos išsiilgusius. Klausytojai kviečiami į daugiau kaip 40 originalių renginių.

„Ne tik publika pasiilgsta festivalio, bet ir festivalis savo klausytojų, tad jau nekantraujame susitikti! Kaip kasmet, paruošėme koncertų patiems įvairiausiems muzikiniams skoniams. Programoje netrūks nei staigmenų, nei išskirtinių pasirodymų“, – kalbėjo festivalio direktorė Jurgita Murauskienė.

Ištikimi „Kristupo vasaros festivalio“ lankytojai žino, jog organizatoriai kiekvienais metais prieš renginį pateikia itin viliojantį pasiūlymą – galimybę įsigyti visų koncertų bilietus su 40 proc. nuolaida.

„Mūsų eksperimentas virto tradicine akcija, kurios laukia daugybė festivalio lankytojų. Šiemet „Šluok, kiek gali“ vyks birželio 9-14 dienomis, tad tai – geriausias laikas pasirūpinti, kad vasaros malonumų nepritrūktų ne tik Jums, bet ir Jūsų draugams, vaikams, artimiesiems“ , – sakė J. Murauskienė.

Į jokius stilistinius rėmus netelpantis „Kristupo vasaros festivalis“ greta klasikinės muzikos šedevrų kviečia klausytis džiazo, world music melodijų ir pasinerti į eksperimentinius projektus. Festivalio lankytojams koncertuos atlikėjai iš Prancūzijos, JAV, Brazilijos, Pietų Afrikos, Italijos, Ispanijos, Gruzijos, Šveicarijos, Austrijos, Lietuvos ir kitų pasaulio valstybių.

Pasak organizatorių, „aplankyti būtina“ sąraše turėtų atsirasti gitaros elito pažibos iš Kinijos Xuefei Yang pasirodymas. Pirmą kartą Lietuvoje besisvečiuosianti atlikėja laikoma tarptautiniu fenmenu ir viena geriausių pasaulio instrumentalisčių. X. Yang išsiskiria ryžtu bei drąsa, o gitara jos rankose prabyla neįtikėtina tembrų įvairove ir prapliūsta pribloškiančiais pasažais.

Praėjusią vasarą šiltai sutiktas ir abejingų nepalikęs kreminio tembro baritonas iš Pietų Afrikos - Njabulo Madlala kvies paklajoti kartu su juo bei pasiklausyti retai girdimų Zulu ir Chosu genčių kalbos. Dar vienas festivalio klausytojams pažįstamas atlikėjas, Carlosas Pinana, nustebinęs „Flamenko mišiomis“, šiemet grįžta su dar įspūdingesniu projektu: A. Vivaldi muziką jis praturtino ispaniškais ritmais, o flamenką – išraiškingu, sodriu orkestro skambesiu. Kartu su šiuo atlikėju pasirodys klasikinės gitaros žvaigždė Krzyztof Pelech, perkusininkas Miguel Angel Orengo ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

Ugningo temperamento bei charizma nestigs dviejų viešnių koncertuose. Portugalijos brangakmeniu tituluojamai Marai Pedro – vos penkiolika. Nesuvaidintu nuoširdumu spindinti, brandžiu balsu apdovanota ir fado žanrą įsimylėjusi atlikėja „Kristupo vasaros festivalyje“ publikai žada atskleisti pietietiškas melodijas visu grožiu.

Dainininkės Lily Dahab kertinės kūrybos atramos – tango, džiazas, folkloras, bosanova. Liaupsinama kritikų argentinietė labiausia vertina publikos simpatijas ir magišką koncertų aurą. Būtent į tokią, magija apgaubtą, muzikinę kelionę po Argentiną, L. Dahab pakvies Lietuvos klausytojus.

Šią vasarą festivalyje orkestro skambesį pakeis aštuoni vyrų balsai – Austrijos pasididžiavimas, pasaulio chorų čempionato nugalėtojai, vokalinis ansamblis „Voices Unlimited“. Standartų nebijančio laužyti kolektyvo pasirodymuose profesionalumas dera su gera humoro doze, šou elementais, choreografija ir net aksesuarais.

„Kristupo vasaros festivalyje“ išskirtinius pasirodymus surengs ir ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės. Puikiai pažįstami „Liūdni slibinai“, pavergiantys artistiška energija, subtilia ironija ir nebanaliais dainų tekstais, šįkart festivalio publiką pakvies į akustinį koncertą trise. Dar vieną akustinį, jaukų bei jausmingą pasirodymą pristatys ,ko gero, populiariausia šalies dainininkė, Justė Arlauskaitė – Jazzu. Kartu su scenos partneriu Kęstučiu Pavalkiu (klavišiniai), sodraus vokalo savininkė užburs džiazo klasikos ir populiariosios muzikos melodijomis.

Ir tai tik maža dalis to, ką bus galima išvysti „Kristupo vasaros festivalyje“ šiais metais – išsirinkite artimiausius savo širdžiai koncertus ir mėgaukitės puikia muzika visą vasarą. Taip pat nepamirškite prisišluoti bilietų su 40 proc. nuolaida birželio 9-14 dienomis bilietai.lt tinklalapyje bei kasose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47684097sec.