Paroda Nidoje kvies saugoti širdį

Neringoje bus eksponuojamos fotografijos, kurorto gyventojus ir svečius kviesiančios saugoti vieną svarbiausių žmogaus gyvybinių organų. Rugpjūčio 17-ąją, artėjantį pirmadienį, Nidoje duris atvers paroda „Saugok širdį“.

 

Pavasarį Vilniaus Rotušėje pirmą kartą pristatyta paroda skirta Lietuvos širdies asociacijos tarptautinei švietėjiškai kampanijai – „Raudona suknelė 2015 “ (tarptautinis pavadinimas – Go Red for Women). Lietuvoje žinomos bei visuomeniškai aktyvios moterys tapo šios kampanijos ambasadorėmis nusifotografuodamos su raudonos spalvos drabužiu ar simboline raudonos spalvos detale taip siekdamos atkreipti visuomenės dėmesį į dažniausią pasaulyje moterų mirties ir negalios priežastį – širdies ir kraujagyslių ligas.  

 

Šia iniciatyva taip pat siekiama paskatinti Lietuvos moteris rūpintis savo  ir artimųjų širdies sveikata. Kaip pastebi parodos iniciatoriai, Lietuvoje kiekvienais metais koronarinė širdies liga ir insultas nusineša per 13 000 moterų gyvybių. Moterų mirčių skaičius nuo širdies ir kraujagyslių ligų yra beveik 4 kartus didesnis nei nuo vėžio. Tačiau širdies ligų ir insulto galima išvengti. Pirmasis žingsnis, siekiant gerokai sumažinti riziką – tai žinoti apie šią grėsmę sveikatai. Supažindinti moteris su miokardo infarkto ir insulto dažniausiomis priežastimis, rizikos veiksniais ir simptomais yra pirmasis žingsnis kovojant su šiomis ligomis. Ši informacija  gali išgelbėti daugelio moterų gyvybę.

 

Apie širdies ligų pavojų kiekvieno gyvybei fotografijų parodos atidarymo Nidoje metu pasisakys Lietuvos širdies asociacijos prezidentė prof. Žaneta Petrulionienė, asociacijos garbės prezidentas prof. Pranas Šerpytis. Parodos Nidoje atidaryme dalyvaus ir šią iniciatyvą globojanti bei jai nusifotografavusi Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

 

„Dažnai kartojame, kad Neringa lyg sanatorija po atviru dangumi. Čia ne tik puikios galimybės pailsėti nuo miesto triukšmo, kompleksiškai veikiantys stiprieji gamtiniai sveikatinimo veiksniai Kuršių nerijoje leis pasirūpinti savo sveikata. Kviesdami kurorto lankytojus pasinaudoti sveikatinimo galimybėmis, kurias mums dovanoja pati gamta, svetingai priimame parodą, kviečiančią atkreipti dėmesį į širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos svarbą“, - teigia Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

 

Parodos fotografijų autorius - fotomenininkas Vaidotas Grigas. Lietuvos širdies asociacijos fotografijų paroda duris atvers rugpjūčio 17—ąją, pirmadienį, 15. 30 val. Nidos bendruomenės namuose (Kopų g. 2/Taikos g. 17).

 

Daugiau apie kampaniją ir fotografijų parodą www.raudonasuknele.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51184511sec.