Druskininkuose startavo Lynų kelias, duris atvėrė išskirtinis viešbutis FLORES bei SPA centras

Penktadienį Lietuvos turizmo sostinėje –Druskininkuose – startavo analogų Lietuvoje neturintis Lynų kelias, sujungęs du lankomiausius kurorto objektus –miesto centre esantį Vandens parką ir „Snow Areną“. Tą pačią dieną duris atvėrė UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrui AQUA“ priklausantis išskirtinio interjero viešbutis FLORES. Visas centro AQUA kompleksas nuo šiol sujungtas stiklinėmis galerijomis.

Kaip teigė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, savivaldybės, verslininkų ir visos bendruomenės pastangomis įgyvendinti išskirtiniai projektai sukurs pridėtinę vertę ir kurortui, ir visai valstybei. „Tarptautinėje turizmo rinkoje labai svarbu išsiskirti, pasiūlyti naujovių. Nuolat ieškome būdų, kaip sukurtą infrastruktūrą padaryti dar patrauklesne, turime ambicingų planų, tad Druskininkai ir ateityje tikrai nudžiugins unikaliais projektais“, – kalbėjo R. Malinauskas.

Lynų kelias, kylantis į 45 metrų aukštį, druskininkiečiams ir kurorto svečiams leis iš miesto centro vos per kelias minutes persikelti į kitoje Nemuno pusėje esantį žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“ bei pasigrožėti Druskininkų apylinkių panorama. Anot mero R. Malinausko, Lynų keliui įrengti prireikė 2, 3 kilometrų specialaus 4 cm diametro lyno, kurio bendras svoris yra apie 11 tonų. Prie šio projekto plušo Lietuvos, Šveicarijos, Italijos specialistai. „Galiu drąsiai pasakyti, kad šiam projektui buvo pasitelkti patys moderniausi saugos, technologiniai bei inžinieriniai sprendimai, tad natūralu, kad neapsieita be užsienio profesionalų pagalbos“, - sakė Druskininkų savivaldybės vadovas.

Lynų kelias yra pritaikytas ir judėjimo negalią turintiems druskininkiečiams bei kurorto svečiams. Neįgalieji galės be vargo patekti į gondolas – ši galimybė buvo numatyta nuo pat projekto pradžios. Gondolose įrengtos sėdynės yra atverčiamos, kad žmonės su neįgaliųjų vežimėliais galėtų patogiau įvažiuoti į kabiną.

Skaičiuojama, kad per valandą Lynų keliu galės pasinaudoti iki 240-ies keleivių. Į abi puses kursuos 4 gondolos , kiekvienoje gondoloje tilps 10 keleivių. Bilieto kaina į abi puses – 5 eurai.

Penktadienį taip pat atidarytas UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrui AQUA“ priklausantis išskirtinio rytietiško stiliaus viešbutis FLORES su ypatingaisiais apartamentais bei SPA centras. Tokio prabangaus, rytietiško stiliaus viešbučio Lietuvoje niekur nėra – viešbučio dizaineriai sukūrė išskirtinį interjerą, dvelkiantį prabanga ir harmonija, o interjero detalės pagamintos rankomis ir atplukdytos iš tolimųjų egzotiškųjų Rytų. Džiunglių augalija, šimtametė raižyta mediena, jūros bangų nugludinti akmenėliai, žmogaus rankomis pinti bambukų, bananų ir nendrių kilimai – visa tai ras naujojo viešbučio svečiai. Naujame žiemos sode ir SPA centre kiekviena interjero detalė svečius nukels į Balio salą Indonezijoje. SPA centre bus atliekamos procedūros ant išskirtinių vandens masažinių stalų, tropikų lietaus plaunamų gultų bei marmuro luitų.

Atidarius naująjį viešbutį ir SPA centrą visas centro AQUA kompleksas – Vandens parkas, centrinė miesto gydykla bei viešbučiai – yra sujungtas stiklinėmis galerijomis. Nuo šiol lankytojai neišeidami iš pastato galės naudotis visomis teikiamomis paslaugomis: vandens pramogų parku, Gydyklų procedūromis, SPA centrų teikiamomis paslaugomis, sporto klubu, boulingu, naktiniu klubu, išskirtinai kokybiškomis apgyvendinimo ir maitinimo paslaugomis.

„Viešbučio AQUA užimtumas pastaraisiais metais siekė daugiau kaip 90 procentų, todėl jautėme poreikį investuoti į centro plėtrą įrengiant naują viešbutį, kuris leistų patenkinti net išrankiausių svečių poreikius. Viešbutyje įrengti 48 kambariai, kuriuose vienu metu galės apsistoti net 124 svečiai“, – sėkminga centro plėtra džiaugėsi UAB „Sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ direktorius Edmundas Antanaitis.

Centro AQUA investicijos į FLORES viešbutį bei SPA centrą siekia 5,3 mln. eurų.

Lynų kelio projektas visuomenei buvo pristatytas 2012 metais, 2014 metais viešąjį konkursą dėl nuomos sutarties laimėjo transporto srityje didelę patirtį turinčios bendrovės „Kautra“ dukterinė įmonė „Kautros keltuvai“. Tų pačių metų lapkritį aikštelėje prie Vandens parko buvo įkasta simbolinė kapsulė, žyminti oficialią Lynų kelio projekto statybos darbų pradžią. Bendra projekto vertė siekia 3,9 mln. eurų. Projektas įrengtas Klimato kaitos specialiosios programos, privataus operatoriaus ir Druskininkų savivaldybės lėšomis.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37707305sec.