Metų pabaigoje – padėka, žvilgsnis į praėjusius metus ir ateities planų pristatymas

2015 m. gruodžio 11 d. Šiaulių „Aušros“ muziejus prieš didžiąsias metų šventes tradiciškai sukvietė muziejaus bičiulius ir muziejininkus į šventinį vakarą Chaimo Frenkelio viloje. Muzikinę programą atliko kamerinis ansamblis „Ars Vivo“, meno vadovas Sigitas Vaičiulionis.

 

Šventinį vakarą pradėjęs muziejaus direktorius Raimundas Balza priminė, kad nuo pat muziejaus įkūrimo mecenatai, globėjai, talkininkai ir rėmėjai moraline parama, piniginėmis lėšomis, įvairiais darbais prisidėjo prie muziejaus veiklos bei įvairių iniciatyvų įgyvendinimo. Jis pasveikino susirinkusius ir padėkojo už darbą ir paramą muziejui.

Simboliška, kad būtent šį šventinį vakarą iškrito pirmosios snaigės, primindamos apie gamtos pokyčius ir artėjančią metų pabaigą. „Muziejus ruošiasi didelėms permainoms. Esame paruošę du investicinius projektus, laukia dar trečias“, – apžvelgdamas ateities planus vardijo muziejaus direktorius.

Šiaulių „Aušros“ muziejus 2016 m. planuoja pradėti restauruoti Venclauskių namus, kuriuose numatoma įrenti modernią ir šiuolaikišką ekspoziciją. Ji nušvies miesto raidos istorinius, ekonominius, politinius, kultūrinius, švietimo ir visuomeninio judėjimo aspektus, supažindins su iškilių šiauliečių – Venclauskių – giminės ir šeimos istorija. Po planuojamos Edukacijos centro renovacijos šis pastatas išliks kaip pagrindinė muziejaus edukacinė erdvė, kurioje bus įrengtos atviros archeologijos ir etnografijos rinkinių saugyklos.

„Aušros“ muziejaus direktorius vylėsi, kad artimiausiu metu pavyks sutvarkyti ir Chaimo Frenkelio vilos palėpę, įrengiant joje Šiaurės Lietuvoje didžiausią ir aukščiausius eksponavimo reikalavimus atitinkančią parodinę erdvę.

Vakaro metu pasidžiaugta ir kitais 2015 m. muziejaus įvykiais. Po rekonstrukcijos atidarytas Fotografijos muziejus aktyviai įsiliejo į bendrą kultūrinę muziejaus veiklą, tapo parodų, kultūrinių renginių vieta.  Didelio dėmesio sulaukė muziejaus organizuota „Europos muziejų naktis“, kurios metu trijuose muziejaus padaliniuose (Fotografijos muziejuje, Chaimo Frenkelio viloje ir parke, Žaliūkių malūnininko sodyboje) apsilankė gerokai per devynis tūkstančių lankytojų. Tąkart prie didelio šiauliečių aktyvumo prisidėjo ir miesto savivaldybė, organizavusi naktinį miesto viešojo transporto eismą. Nemažai muziejaus lankytojų dėmesio sulaukė ir edukacinės programos, kurios artėjant šventėms tapo dar populiaresnės.

„Muziejus – gyvas organizmas, kuriame turi reikštis įvairūs kultūriniai vyksmai“, – pastebėjo R. Balza. Kaip pavyzdį jis išskyrė kasmet organizuojamą tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį, kuris apima platų menų spektrą ir praplečia muziejaus sąvokos ribas.

Neliko pamiršti ir muziejininkai, kurių sumanaus darbo rezultatai užtikrina kokybišką muziejaus funkcionavimą, jo žinomumą ir reikšmę. Jiems padėkota ir palinkėta kūrybingų metų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40305519sec.