Žiemą Druskininkuose nori ilsėtis daugiau žmonių nei vasarą Palangoje

Druskininkų kurorto populiarumas ne vasaros sezono metu yra didesnis net už Palangos populiarumą vasarą, atskleidė „Baltijos tyrimų“ apklausa. Tyrimo duomenimis, vasaros savaitgalius būtent Palangoje praleisti labiausiai norėtų trečdalis (33 proc.) lietuvių, o ne vasaros savaitgalius Druskininkuose praleisti svajoja daugiau negu trečdalis (37 proc.) šalies gyventojų.

Apklausa atskleidė, kad vasarą ir žiemą lietuviai vertina skirtingus kurortus. Antras pagal populiarumą kurortas vasarą yra Neringa – ten atostogauti nori 26 proc. lietuvių. Trečias pagal populiarumą vasaros kurortas yra Druskininkai.

Ne vasaros sezonu Palanga ir Neringa yra daug mažiau populiarios: šiuose miestuose savaitgalį praleisti norėtų atitinkamai vos 7 ir 2 proc. lietuvių. Antras pagal svajojančių praleisti savaitgalį lankytojų skaičių ne vasaros sezono kurortas po Druskininkų yra Birštonas (18 proc.).

 

„Akivaizdu, kad miesto svečiai vertina nuoseklų darbą, kuriuo siekiame jiems pasiūlyti kuo įvairesnes aukštos kokybės paslaugas, aktualias visus metus. Nesiekiame konkuruoti su pajūrio kurortais, mūsų tikslas – tapti Lietuvos ne vasaros sezono poilsio sostine. Apklausos rezultatai įrodo, kad šio tikslo siekiame sėkmingai“, – sako Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Apklausa taip pat atskleidė, kad populiariausi Lietuvos kurortai pagal tai, kiek žmonių juose ilsėjosi per pastaruosius 5 metus, yra Palanga, Druskininkai ir Neringa. Palangoje bent kartą per pastaruosius penkerius metus atostogas leido 48 proc. lietuvių, Druskininkuose – 17 proc., Neringoje – 11 proc.

„Baltijos tyrimai“ apklausą apie Lietuvos gyventojų atostogų įpročius atliko 2015 m. lapkritį. Iš viso apklausti 1078 15-74 metų Lietuvos gyventojai. Galima paklaida – 3 proc.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46615505sec.