Foto: Alte-dorfschaenke.de
Šaltinis: BalticTravelnews.com/Web.de
Svečiai sėdi restorane ir puikiai žino, kur virėjai miega, kur randasi jų vonia, kokias knygas skaito ir kokiais daiktais naudojasi. Kalba eina apie žmonės, kurie naudojasi Londono pogrindžio restoranų paslaugomis. Restoranai yra slapti, jų kainos žemos, bet žmonių tarpe, jie itin populiarūs. Didžiosios Britanijos sostinėje underground restoranų skaičius vis didėja.
Vienas iš tokių restoranų virėjų - Arno Māsdorps. Keturiasdešimtmetis kulinaras du kartus per savaitę savo butą paverčia restoranu. Jaukioje aplinkoje telpa šešiolika svečių. Be to, čia gaminami ne tik spagečiai su Bolonijos padažu, bet galima pasivaišinti ir namine duona, jūros ešeriu su moliuskų padažu ir kriaušių bei manų kruopų pyragu su karamele.„Daugelis Londono restoranų yra brangūs ir prastos kokybės. Aš noriu pasidalinti savo maisto ruošimo įgūdžiais su kitais“, teigia Māsdorps.
Vakarienė Saltoun Supper Club, jums kainuos maždaug 25 svarus - tai minimali požeminių restoranų kaina.
Šie restoranai yra nelegalūs. Todėl norėdamas išvengti konfliktų su teisėsauga, Māsdorps restoraną vadina klubu.
Underground restoranų idėja nėra nauja, jie panašūs į vadinamuosius paladares restoranus Kuboje. Paladares yra privatūs restoranai, kurie nėra kontroliuojami socialistinės valstybės. Be to, Berlyne taip pat atsiranda tokių vietelių, kur galima skaniai pavalgyti ir atsigerti.
Kainos restoranuose svyruoja nuo 20 iki 100 svarų, (pavyzdžiui, ispanų restorane El Bulli). Lankytojai itin domisi tokiomis vietomis, tačiau reikia nepamiršti, kad ir čia vyksta išankstinė vakarienės rezervacija.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.