Indonezijoje ir Vietname kobrų mėsa naudojama mėsainiams gaminti

Indonezijos ir Vietnamo restoranuose mėsainiams gaminti naudojama kobrų mėsa. Vietiniams gyventojams tai nieko neįprasto – kobrų mėsa laikoma ypatingu delikatesu. Visai kitaip į tokį maistą reaguoja europietis, kuriam kobra visų pirma yra egzotinė gyvatė. Kobrų fermos maitinimo įstaigoms kasdien tiekia tūkstančius kobrų. Kobros užmušamos kirviu, o oda nudiriama aštriu peiliu.

Kobros mėsa yra verdama, kepama arba užpilama spirituotu tirpalu. Kobros širdis ir kraujas naudojami įvairioms ligoms gydyti. Restoranuose patiekalą iš kobros mėsos galima užsisakyti už 20 eurų. Patiekalai iš kobros mėsos per pastaruosius metus smarkiai išpopuliarėjo.

Iš kobros odos daromos rankinės, diržai ir kiti gaminiai, tačiau turistams iš Europos šalių nepatariama pirkti šiuos gaminius, kadangi už jų įsivežimą į Europą gresia didelės piniginės baudos ir konfiskacija. Tad mėgaukitės patiekalais iš kobros mėsos, tačiau suvenyrų iš kobros odos geriau nepirkite.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vaboles muižas parks TAKA
Vaboles parks ir veidots kā ainavu jeb angļu stila grāfu Plāteru-Zībergu pusmuižas parks (19. gs.). | Skatīt vairāk
Melleņu vakars ar Raimondu Ozolu Liepupes muiža
Lielisks vakars, kurā savīsies izsmalcināta mūzika, lieliska kompānija un vēsturiskās Liepupes muižas burvīgā atmosfēra. | Skatīt vairāk
50 EUR
Fermentēšanas festivāla galvenā diena! Viesistaba
Ances dabas mājā 2025.gada 25.jūlijā notiks Latvijas fermentēšanas festivāls. Fermentēšana - mūsu veselības un dzīves kvalitātes atslēga. | Skatīt vairāk
79 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::5.88722682sec.