Geriausi Estijos restoranai įsikūrę prabangiuose užmiesčio dvaruose, Talino ir Tartu senamiesčiuose

Kasmet Estijos gastronomijos elitas – restoranų vadovai, virėjai ir someljė išrenka pusšimtį geriausių šalies restoranų. Komisija vertina patiekalų skonį, maisto kokybę, restoranų įrangą bei interjerą, taip pat atsižvelgia į tvarumą bei tradicijų puoselėjimą. Nuo praėjusiųjų metų atrankoje dalyvauja ne tik restoranai, bet ir užeigos, kavinės, barai, užmiesčio dvarai ir modernios miestų maitinimo įstaigos, todėl ekspertai rinkosi ne vien pagal malonų aptarnavimą ir naudojamą modernią įrangą.

„Didžiausias ir aiškiausias mūsų privalumas yra gryna aplinka, kuri garantuoja aukštą mūsų produktų kokybę, pradedant jūros ir miško gėrybėmis, baigiant lauko kultūromis, mėsos ir pieno produktais. Trumpai tariant, Estijos virtuvėje naudojami geriausi ir sveikiausi ingredientai“, – tikina Estijos skonio ir gastronomijos ekspertas Dimitri Demjanov.

Šiemet geriausių Estijos restoranų apdovanojimai paskirstyti keturiose kategorijose. Prabangių restoranų grupėje šiemet tėra 6 maitinimo įstaigos. Ekspertai tvirtina, kad šiais laikais dėl prabangiausių titulo besivaržantiems restoranams nepakanka vien gero aptarnavimo, brangių produktų ir interjero, jie turi būti ypatingi ir išsiskirti savitumu.

„Prabangiausių restoranų“ kategorijos viršūnėje – Muhu saloje esančio Padaste dvaro restoranas „Alexander“. Jis pateko į keleto prestižinių restoranų gidų puslapius, buvo atstovaujamas tarptautinėje parodoje Paryžiuje, gražių atsiliepimų restoranui negailėjo ir dauguma užsienio svečių.

Plačiausia šiųmečių apdovanojimų kategorija – „Restoranai Taline“. Čia nominuotos net 22 maitinimo įstaigos. Ekspertai pažymi, kad gero maitinimo restoranų tinklas Estijos sostinėje tik auga. Geriausiuoju čia pripažintas azijietiškų patiekalų restoranas „Chedi“, įsikūręs Talino senamiestyje. Į geriausių restoranų penketuką „Chedi“ patenka jau trečius metus iš eilės, tačiau pirmoji vieta jam skirta tik šiemet.

Paprastumas ir autentika šiemet dominavo, renkant trečiosios kategorijos – „Tartu restoranai“ – nugalėtojus. Ekspertai atkreipė dėmesį, kad Tartu gyventojų skonis ir simpatijos keitėsi, nors mieste per metus neatsirado naujų restoranų, pretenduojančių į geriausiųjų Estijoje titulą. Jau trečius metus iš eilės prizines vietas geriausių Estijos restoranų rinkimuose laiminti jauki kavinė „Truffe“, įsikūrusi senamiesčio skersgatvyje netoli rotušės, išrinkta geriausia maitinimo įstaiga Tartu mieste.

Dar vienas geriausių Estijos restoranų titulas atiteko Tartu miestui – kavinė „Anna Edasi“ pripažinta geriausiai reprezentuojanti tradicinę estišką virtuvę. Kavinės šeimininkė – Hiiumaa salos gyventojos Annos Edasi anūkė, ne tik išsaugojo savo senelės kulinarinius receptus, bet ir mielai jais džiugina pirkėjus. „Naminė duona, manų kruopų putėsiai ir cukriniai riestainiai – pagrindiniai skanėstai, reikalingi nedidukei kavinei“, – sako ekspertai, „Anna Edasi“ kavinei skyrę pirmąją vietą „Tradicinės estiškos virtuvės“ kategorijoje.

Per dešimtmetį, kol vyksta geriausių restoranų rinkimai, Estija spėjo įsitvirtinti tarp geriausių šalių dvidešimtuko. Estijos atstovai pelnė pripažinimą prestižiniuose pasauliniuose jaunų virėjų konkursuose „Bocuse d'Or“, keletas estiškų restoranų pateko ir tarp 200 geriausių Europoje.

„Tikriausiai nėra labai daug užsienio turistų, atvykstančių į Estiją paragauti mūsų nacionalinių patiekalų. Tačiau, nepaisant to, kulinarinės tradicijos yra svarbus vietos kultūrą išreiškiantis elementas,“ – apibendrina D. Demjanov. Pasak jo, Estija yra nedidelė ir kompaktiška šalis, todėl čia patogu per trumpą laiką susipažinti su daugybe restoranų bei kavinių, paragauti juose gaminamų tradicinių ir naujoviškų patiekalų.

Daugiau informacijos apie geriausių Estijos restoranų penkiasdešimtuką: www.flavoursofestonia.com ir www.visitestonia.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5193522sec.