Baltijos maisto ir gėrimų mugėje - tikro italų picų meistro patarimai

Picų tėvynėje Italijoje mėgstama sakyti, kad visos picos skirstomos į dvi rūšis: tikras itališkas ir visas kitas. Klasikinė pica – plonas padas su įdaru – savo ilgą istoriją seka nuo Viduržemio jūros krantų: iš miltų ir vandens keptus paplotėlius valgė dar senovės finikiečiai. Tačiau tikroji pica, tokia, kokią žinome ir mėgstame šiandien, atsiado Neapolyje, Pietų Italijoje.

Populiariausia ir picos vardą išgarsinusi pica „Margherita“ pirmą kartą iškepta 1889 m. po Italiją keliavusiai karalienei Margaritai ir jos sutuoktiniui Humbertui I. Šiandien ji vadinama itališkos (ir ne tik) picos standartu: pica turi būti apvalios formos, paruošta pagal užsakymą ir iškepta malkomis kūrenamoje krosnyje. Patys italai įsitikinę, kad skaniausios picos „Margarita“ paragausite tik atvykę į Pietų Italiją.

Prieš keletą metų šioms picoms nustatytas kokybės ženklas „D.O.C“, suteikiamas tik toms maitinimo įstaigoms, kurios ruošia picas pagal klasikines taisykles. Na, o spalio 25-oji visame pasaulyje žinoma kaip profesionali pizzaiolo šventė – taip Italijoje vadinami tik profesionalūs, aukštą meistriškumo lygį pasiekę picų kepėjai. Tokio lygio picų meistras pirmą kartą lankysis ir Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF.

„Pakviesti garsų Neapolio picų meistrą nusprendėme pasitarę su Baltijos maisto ir gėrimų mugės organizatoriais. Praėjusiais metais mūsų kvietimu mugėje svečiavosi Italijos „šefų šefu“ vadinamas, „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Roco Iannone, kuris iš arčiau leido pažvelgti į Italijos virtuvę. Šiemet pagalvojome, kad mugės lankytojus būtų įdomu supažindinti su picos kepimo subtilybėmis“, - pasakoja „Italų namų“ direktorė Aliona Iacobucci, pakvietusi gasų Neapolio picų kepėją Pietro Esposito.

Iš picų tėvynės kilęs Pietro Esposito - tikrų tikriausias pizzaiolo, sukaupęs ilgametę patirtį. Pietro gimė ir užaugo Neapolyje, krašte, kuris neatsiejamas nuo picos valgymo tradicijų. Picų kepėjo karjerą pradėjęs vos 19-os metų, šiuo metu P. Esposito vadovauja savo picerijai, garsėjančiai firminiu picos receptu. Šio pizzaiolo rankose vanduo ir druska virsta tikra poezija ir vienu labiausiai atpažįstamu patiekalu pasaulyje – pica.

Tačiau iškepti picą vien žinių nepakanka, būtina tai mokėti daryti, o įgūdžius tobulinti gali užtrukti metų metus. Todėl Baltijos maisto ir gėrimų mugės metu lankytojai turės ypatingą progą išvysti ir pasimokyti tikrų itališkų picų gamybos meno. Pizzaiolo Pietro Esposito lankytojams savo gebėjimus demonstruos ir patarimus dalins „Virtuvės studijoje“ mugės svečių dieną – penktadienį, spalio 18d. nuo 11 iki 12.30 val. ir nuo 14 iki 15.30 val. bei šeštadienį nuo 11 iki 13.15 val.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF veiks spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 1-oje salėje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81589913sec.