"Amber food" Klaipėdoje atidarė "žiemos" lauko terasą

Klaipėdoje, alaus gastrobare „Beer Garden“, duris lankytojams atvėrė pirmoji šildoma 130 kv. m. žiemos terasa, į kurios įrengimą bendrovė UAB „Amber food“ investavo 10 tūkst. eurų. Pasak įmonės rinkodaros vadovės Linos Nikonovaitės, tokį sprendimą pasufleravo užsienio restoranuose nužiūrėta praktika, prailginanti klientų buvimo laiką lauke. Naujoje terasoje vienu metu galės sėdėti iki 110 lankytojų.

„Aktyvų norą maistu mėgautis lauke pastebėjome pagal mūsų restoranuose įrengtas lauko terasas aplankančių klientų srautus – staliukus atviroje erdvėje jie „nusėda“ tik įpusėjus pavasariui. Net jei oras vėsesnis, lankytojai mieliau apsigaubia šiltais apklotais nei pietauja restorano viduje. Deja, permainingas lietuviškas klimatas saulės spinduliais mėgautis leidžia ribotą laiką, todėl ieškojome sprendimo, kaip įgyvendinti galimybę lauke pietauti visus metus. Rasti atsakymą padėjo nuo užsienio restoranų nusižiūrėta technologija – šildomos lauko terasos. Kadangi orą naujoje žiemos terasoje iki +20 laipsnių sušildys specialus šildytuvas, kūrenamas malkomis ir infraraudonųjų spindulių lempos, striukių ir apklotų mūsų klientams neprireiks ištisus metus“, – juokiasi L. Nikonovaitė.

Oficialus vasaros sezonas Klaipėdoje trunka nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos, tačiau kavinės lauko staliukus įrengia atsižvelgiant į oro sąlygas – prisėsti lauke ir išgerti puodelį kavos kartais galima ir balandžio viduryje. „Vidutinei dienos temperatūrai šoktelėjus bent iki +15 laipsnių, lankytojai pageidauja galimybės pietauti lauke, kur gali pasimėgauti ne tik spinduliais, bet ir gaiva, sklindančia nuo upės, – sako L. Nikonovaitė. – Vis dėlto, su įprastomis lauko terasomis atkeliauja ir baimė susidurti su gamtos išdaigomis – liūtys, uraganai ir dideli vėjai pavasarį pajūryje ypač dažni, todėl žalos padaroma ne tik savininkams, bet ir lankytojams. Ši priežastis – viena dažniausių, kodėl kavinės vos prasidėjus pavasariui neskuba išnešti staliukų į lauką.“ UAB „Amber Food“ valdo 24 picerijas „Charlie pizza“, 11 blyninių „La Crepe“, 5 restoranus „Katpėdėlė“, 2 restoranus „Carskoje Selo“, 1 Azijos virtuvės restoraną „Manami“, gastrobarą „Beer Garden“, barų zonas Žalgirio Arenoje. Latvijoje nuo 2011 metų atidarytos 3 picerijos „Charlie pizza“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2021 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2021 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22104597sec.