Pasauliniame barmenų čempionate Baltijos šalis atstovaus lietuvis

Ketvirtadienio vakarą viename iš sostinės barų vyko „Heineken Star Serve“ Baltijos šalių barmenų čempionatas. Pirmą kartą vykusio renginio metu 8 dalyviai iš Lietuvos ir Latvijos varžėsi dėl geriausio barmeno titulo. Daugiausiai komisijos balsų pelnė Andrius Šimanskas, atstovaujantis barui „Berlin“. Jam atiteko pagrindinis prizas – bilietas į pasaulinį „Heineken Star Serve 2016“ finalą Amsterdame.

Nuo pat pirmojo etapo pradžios A. Šimanskas neužleido lyderio pozicijų ir įrodė, kad yra vertas geriausio Baltijos šalių barmeno titulo. Paklaustas apie pergalę, vaikinas neslėpė, kad tokia varžybų baigtis jam buvo išties netikėta.

„Jau trejus metus sukuosi už baro ir kiekvieną kartą aptarnaudamas klientus atlieku tuos pačius žingsnius, todėl bijojau, kad lemiamą akimirką jaudulys nepakištų kojos parodyti, ką galiu geriausiai. Manau man pavyko ir fortūna buvo mano pusėje“, – šypsojosi varžybų nugalėtojas. Vicečempiono titulas atiteko taip pat lietuviui Martynui Vosyliui, atstovaujančiam barui „Qpolo“. Trečioji liko latvė Māra Puriņa, sulaukusi daug publikos simpatijų.

„Džiaugiuosi, kad kasmet vis daugiau barų prisijungia prie pasaulinės „Star Serve“ programos, o pirmą kartą organizuojamas Baltijos šalių finalas vyksta būtent Lietuvoje. Tai tik įrodo, kad mums vis labiau rūpi ne tik, kas įpilta taurėje, bet ir kaip, o klientų aptarnavimo kultūra Lietuvoje auga ir sparčiai lygiuojasi į kitas Vakarų šalis. Tai, kad šiandien esate čia, įrodo, jog esate verti geriausio barmeno vardo, o šios varžybos –dar vienas laiptelis profesionalumo link, – vakaro pradžioje dalyvius sveikino Marijus Valdas Kirstukas, „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius ir vienas iš komisijos teisėjų.

Barmenai buvo vertinami pagal penkis pagrindinius „Heineken Star Serve“ galiojančius kriterijus: taurės paruošimas, pylimas, putos nugriebimas, alaus kiekis taurėje ir patiekimas. Taip pat komisijos ir publikos palankumą jiems pelnė pademonstruotas profesionalumas ir miklumas už baro, charizma. Varžybos vyko trim etapais: pirmojo etapo metu barmenai turėjo pilti po 2, antrojo – po 3, o lemiamo, trečiojo, etapo metu – po 4 bokalus pagal „Star Serve“ galiojančias taisykles. Jų įgūdžius vertino kompetentinga komisija, kurios priešakyje – „Heineken“ atstovas Baltijos šalyse ir kvalifikuotas someljė Stanislav Smolskij, „Kalnapilio- Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas ir žodžio kišenėje niekada neieškantis žurnalistas Giedrius Drukteinis.

Svečiai, dalyvaudami totalizatoriuje, galėjo rinkti savo favoritus ir spėti varžybų atomazgą. Taip pat apimti azarto ir susidomėjimo du drąsiausieji varžybų stebėtojai priėmė renginio vedėjo Tomo Langvinio mestą iššūkį ir stojo už baro išbandyti savo jėgas.

Prie „Heineken Star Serve“ programos visose Baltijos šalyse prisijungė net 32 barai: Lietuvoje – 16, Latvijoje – 14 ir 2 Estijoje. Nugalėjęs lietuvis atstovaus Baltijos šalis balandžio 17 dieną Amsterdame vyksiančiame pasauliniame „Heineken Star Serve 2016“ finale, kur susirungs geriausi barmenai iš Egipto, Tuniso, Brazilijos, Puerto Riko, Honkongo, Indonezijos, Malaizijos, Naujosios Zelandijos, Italijos, Graikijos, Ispanijos, Serbijos, Rumunijos, Rusijos ir Nyderlandų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73409915sec.