Reikšmingas plėtros proveržis: airBaltic įsigis 60 orlaivių

2018 m. gegužės 28 d., Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir „Bombardier Commercial Aircraft“ paskelbė, kad šalys yra sudariusios tvirtą pirkimo sutartį dėl 30 „Bombardier“ CS300 orlaivių pardavimo ir pirkimo su galimybe įsigyti dar 30 tokio paties tipo orlaivių. Šis užsakymas papildys turimą 20-ies CS300 orlaivių užsakymą ir yra naujojo „airBaltic“ verslo plano „Destination 2025“ pagrindas, paremtas sėkmingu dabartiniu bendrovės verslo planu „Horizon 2021“, padėjusiu pamatus tolesnei plėtrai.

„Mūsų sprendimas tapti viena pirmųjų bendrovių, naudojančių „C Series“ orlaivius, buvo įžvalgus. Šis pažangus naujos kartos, labiausiai kurą taupantis orlaivis leido mums įgyvendinti permainų planą ir pasiekti ilgalaikį pelningumą, dėl to šiandien skiname šio sumanaus sprendimo vaisius. Esant galimybei sutaupyti daugiau nei 22 proc. degalų, orlaiviai vaidina itin svarbų vaidmenį siekiant išlaikyti mažas sąnaudas. 2017 metais mes pasiekėme išskirtinio augimo savo veikloje ir finansuose, be to, parodėme pasauliui unikalų šių šiuolaikiškų orlaivių pajėgumą bei komfortą. Sėkmingai įgyvendinome mūsų parko modernizavimo strategiją ir nekantraujame jį išplėsti iki 80-ies CS300 orlaivių, per artimiausius trejus metus jais pakeičiant naudojamus dabar“, - sakė „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Dabar pradedame įgyvendinti kitą savo verslo strategijos dalį – „Destination 2025“, kuria numatoma „airBaltic“ veiklos plėtra. Svarbiausia naujo verslo plano dalis yra suvienodinti orlaivių parką, įvedant CS300, kurie geriausiai atitinka rinkų, su kuriomis dirbame, poreikius“, - pridėjo M.Gaussas.

Naujasis verslo planas „Destination 2025“ paremtas maršrutų plėtra iš visų trijų Baltijos šalių – Latvijos, Estijos ir Lietuvos – į  pagrindinius Europos miestus. Strategijoje taip pat numatoma, kad iki 2025 m. pastebimai išaugs „airBaltic“ keleivių skaičius bei pajamos. Sėkmingiausios Europoje veikiančios oro linijos eksploatuoja suvienodintą didesnės apimties orlaivių parką, užtikrinantį ekonomiškai efektyvias operacijas. Tai „airBaltic“ suteikia stabilios ateities garantiją.

„2017-ieji buvo sėkmingiausi metai „airBaltic“ istorijoje. Bendrovė pasiekė išskirtinių veiklos ir finansinių rezultatų, kurie yra tvirtas aviakompanijos strategijos ir veiklos modelio sėkmės įrodymas. Naujasis sandoris yra didžiausia investicija Latvijos istorijoje ir atlieka svarbų vaidmenį plėtojant Baltijos regiono oro transporto infrastruktūrą, daro didelę įtaką eksportui, ekonomikai ir darbo rinkai“, - sakė Uldis Augulis, Latvijos Respublikos transporto ministras.

Šio užsakymo orlaivių pristatymą planuojama pradėti 2019 m. paskutinį ketvirtį. Iki šio užsakymo „airBaltic“ anksčiau jau buvo užsisakiusi 20 CS300 orlaivių. Šiuo metu aviakompanija vykdo veiklą su aštuoniais CS300 orlaiviais, tikimasi, kad iki 2019 m. parką pasieks dar 12. Vertinant CS300 orlaivių kataloginę kainą, naujasis 30 orlaivių sandoris vertinamas maždaug 2,9 mlrd. JAV dolerių. Ši suma padidėtų iki beveik 5,9 mlrd. JAV dolerių, jei būtų išpildomas ir papildomų 30 lėktuvų užsakymas.

„Susidomėjimas „C Series“ orlaivių programa rinkoje nuolat auga, o šis reikšmingas pakartotinis užsakymas iš mūsų CS300 operatoriaus yra tvirtas išskirtinių mūsų orlaivių eksploatacinių savybių įrodymas“, - sakė „Bombardier Commercial Aircraft“ prezidentas Fredas Cromeris. „Be to, mes didžiuojamės, kad CS300 padėjo „airBaltic“ išlaikyti vienos iš punktualiausių oro linijų pasaulyje poziciją. „C Series“ orlaiviai pirmauja mažų siauro fiuzeliažo lėktuvų rinkoje, o „airBaltic“ atliko pagrindinį vaidmenį parodant jų vertę. Pastaruosius 18 mėnesių mes stebėjome augantį „airBaltic“ lyderiavimą rinkoje ir linkime dar daugiau sėkmės išplėtus CS300 parką“, - pridėjo F. Cromeris.

„airBaltic“ iš Rygos, Talino ir Vilniaus skraido daugiau nei 70-ia maršrutų, siūlo didžiausią krypčių pasirinkimą ir patogų susisiekimą su Europa, Skandinavija, NVS šalimis bei Viduriniaisiais Rytais. 2018-ųjų vasarai „airBaltic“ pristatė 8 naujas kryptis iš Rygos į Malagą, Lisaboną, Splitą, Bordo, Gdanską, Almatą, Sočį ir Kaliningradą.

Apie „airBaltic“: „airBaltic“ (AIR BALTIC CORPORATION) yra punktualiausios oro linijos pasaulyje, jungiančios Baltijos regioną su daugiau nei 60 Europos, Viduriniųjų Rytų ir NVS miestų. Tai uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis oro bendrovės akcininkas – Latvijos valstybė, valdanti 80,05 proc. akcijų, o Lars Thuesen valdo beveik 20 proc. akcijų per jam priklausančią orlaivių nuomą „1 SIA“. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 31 lėktuvas – 8 „Bombardier CS300“, 11 „Boeing 737“ bei 12 „Bombardier Q400Next Gen“. „airBaltic“ pelnė daugybę tarptautinių apdovanojimų už nepriekaištingą veiklą, pažangų aptarnavimą bei pasiekimus verslo restruktūrizavime. 2012 m. nepriklausoma rinkos ir vartotojų tendencijų tyrimo agentūra „Airlinetrends“ pripažino „airBaltic“ viena iš Top 10 novatoriškiausių pasaulinių oro linijų. 2017-aisiais „airBaltic“  gavo CAPA metų regiono oro linijų, o 2018-aisiais – ATW metų rinkos lyderio apdovanojimą. 2014, 2015, 2016 ir 2017 m. „airBaltic“ pripažintos punktualiausiomis tarp pasaulio oro linijų bendrovių.

Apie „C Series“:
„C Series Aircraft Limited Partnership“ yra „Bombardier Commercial Aircraft“ „Bombardier Inc.“ segmento filialas ir „C Series“ orlaivius. Daugiau informacijos apie „C Series“ rasite apsilankę „Media Hub“.

Apie „Bombardier“:
„Bombardier“ yra pasaulyje pirmaujanti lėktuvų ir traukinių gamintoja. Kompanija „Bombardier“, žvelgdama toli į priekį, šiandien visame pasaulyje skatina mobilumą ir atliepia veiksmingesnio, tvaresnio bei patogesnio transporto poreikį. Mūsų transporto priemonės, paslaugos ir, visų svarbiausia, mūsų darbuotojai yra tai, dėl ko esame pasaulio lyderiai transporto sektoriuje.

Foto: Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius, Uldis Augulis, Latvijos Respublikos transporto ministras, „Bombardier Commercial Aircraft“ prezidentas Fredas Cromeris

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.98120999sec.