Wizz Air iš Palangos skraidins į Vokietiją

Plėsdama skrydžių tinklą iš Lietuvos, sparčiausiai auganti aviakompanija Europoje „Wizz Air“ pristato naują skrydžių kryptį iš Palangos. Nuo kitų metų balandžio aviakompanija sujungs Palangą su Dortmundu Vokietijoje. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais. Vietas šiam skrydžiui galima rezervuoti jau dabar bendrovės interneto svetainėje arba naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle. Bilietų kaina prasideda nuo 9,99 Eur*, įskaitant rankinį bagažą, kurio matmenys neviršija 40 x 30 x 20 cm.


Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje įsikūręs Dortmundas buvo laikomas pagrindine Vokietijos pramonės regiono širdimi, garsėjančia anglies ir plieno pramone. Šiandien šis miestas vertinamas kaip vienas svarbiausių Vokietijos aukštųjų technologijų centrų, tuo pat metu galintis pasiūlyti ir įdomią kultūrinę bei maisto patirtį.


Be šios naujausios krypties, „Wizz Air“ neseniai pradėjo skraidyti dar dviem kryptimis savo Lietuvos tinkle: bendrovė sujungė Vilnių su Lvovu Ukrainoje, o Kauną – su Turku Suomijoje.


„Tęsdami savo tinklo plėtrą Lietuvoje džiaugiamės galėdami pranešti apie mūsų antrąjį maršrutą iš Palangos. Tikime, kad tai bus puiki proga vietiniam turizmo sektoriui pritraukti lankytojus ne tik iš Jungtinės Karalystės, bet ir Vokietijos keliautojus, kviečiant juos aplankyti populiarų lietuvių pajūrio kurortą prie Baltijos jūros“, – sako „Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andras Rado.


Šiuo maršrutu 2019 m. planuojama pasiūlyti 26 tūkst. sėdimų vietų. Neabejojama, kad naujasis „Wizz Air“ maršrutas bus naudingas visai Vakarų Lietuvai, įskaitant ir trečią pagal dydį šalies miestą Klaipėdą: keleiviai galės patogiai naudotis oro transportu be būtinybės keliauti į Vilnių, Kauną ar Rygą.


„Tiesioginė jungtis su Vokietija – tai visam Klaipėdos regionui itin svarbus ir lauktas įvykis, dėl kurio, siekdami bendro tikslo, įnirtingai dirbome. Skrydis į vieną ekonomiškai stipriausių Vokietijos regionų – Šiaurės Reino-Vestfalijos – tai dar vienas žingsnis skleidžiant pasauliui žinią apie mus ir mūsų potencialą bei suteikiantis galimybę megzti naujus ir stiprinti jau esamus bendradarbiavimo ir verslo ryšius, skatinti turizmą ir kviesti Vokietijos gyventojus geriau pažinti Klaipėdos regioną“, – sako asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


„Naujoji jungtis Klaipėdos regionui atvers naujas bendradarbiavimo su Vokietija galimybes. Ši kryptis ne tik sustiprins abiejų valstybių ryšį, padidins turistų srautą Vakarų Lietuvoje, bet ir mūsų verslininkams suteikia progą pasinaudoti šiuo ryšiu ir pritraukti investicijas iš regiono, kuris sukuria daugiau nei penktadalį didžiausios Europos ekonomikos bendrojo vidaus produkto“, – teigia Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.


Pirmuoju „Wizz Air“ skrydžiu iš Palangos 2016 metais Lietuvos vasaros sostinė buvo sujunga su Londono Lutono oro uostu. Nuo tada aviakompanija šiuo maršrutu pervežė jau daugiau nei 150 tūkst. keleivių iš ir į Palangą.


Iš visų trijų Lietuvos oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos – „Wizz Air“ šiuo metu skrydžius siūlo 32 kryptimis į 18 valstybių.


Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 105 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaiviai. Oro linijų kompanija skraidina iš 26 bazių ir siūlo daugiau nei 600 maršrutų, jungiančių 143 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos pastaruosius 12 mėn. rinkosi 32 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year). Taip pat aviakompanija pelnė aukščiausią 7 žvaigždučių saugumo reitingą iš vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43940616sec.