Wizz Air iš Lietuvos pervežė 7 milijonus keleivių

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti aviakompanija Europoje ir pirmaujanti žemų sąnaudų oro bendrovė centrinėje ir Rytų Europoje, pervežė 7 milijonus keleivių Lietuvos žemų sąnaudų maršrutais. Laimingoji 7-milijoninė keleivė atvyko į Vilniaus oro uostą iš Eindhoveno ir jai buvo įteiktas bendrovės kelionės čekis.

 „Džiaugiamės šiuo itin svarbiu visai bendrovei pasiekimu Lietuvoje. Nuo pat pirmojo mūsų skrydžio prieš septynerius metus iš Vilniaus 2011 m. balandžio mėnesį tapome pirmaujančia avialinijų kompanija šalyje, – sako „Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andras Rado. – Šiuo metu iš visų trijų Lietuvos oro uostų siūlome žemų sąnaudų skrydžius 32 kryptimis, o šis 7-milijonasis pasiekimas įrodo tiek Lietuvos keleivių lojalumą, tiek mūsų bendrovės įsipareigojimus jūsų šaliai. Dėkojame visiems Lietuvos keleiviams, pasirinkusiems keliauti su „Wizz Air“.

„Wizz Air“ savo veiklą pradėjo 2011 m. Vilniuje ir nuo to laiko savo tinklą trijuose Lietuvos oro uostuose išplėtė iki 32 maršrutų į 18 šalių. Per vienuolika šių metų mėnesių žemų sąnaudų skrydžių maršrutais į Lietuvą ir iš jos bendrovė iš viso pervežė 1,5 milijono keleivių, žymint 23 proc. augimą per metus.

Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovo Aurimo Stikliūno teigimu, per bendradarbiavimo su „Wizz Air“ metus pavyko pasiekti puikių rezultatų. Šiandien Vengrijos oro linijos yra viena iš daugiausiai keleivių Lietuvoje perskraidinančių aviakompanijų.

„Wizz Air“ sėkmingai veikia visuose trijuose šalies oro uostuose ir siūlo keliautojams aktualius maršrutus. Bendromis pastangomis keliautojams nuolat pristatome ir naujienų. Pavyzdžiui, šį žiemos sezoną iš Vilniaus oro uosto pradėta skraidinti į Lvovą, iš Kauno – į Turku, o pavasarį dar daugiau krypčių bus pasiūlyta Palangos keliautojams – iš šių oro vartų bus galima keliauti į Dortmundą“, – teigia A. Stikliūnas.

Kartu su naujomis kryptimis „Wizz Air“ Lietuvos keleiviams 2019 metais iš viso pasiūlys 1,6 milijono sėdimų vietų Lietuvos maršrutais. Taip pat bendrovės veikla šalyje parems daugiau nei 1200* darbo vietų su aviacija susijusiose industrijose.

Aviakompanija ir toliau skatins keliauti žemų sąnaudų skrydžių maršrutais bei pristatys naujas kelionės kryptis savo keleiviams. „Wizz Air“, veiklą pradėjusi prieš 14 metų, Europos tinkle ir ne tik iš viso pervežė daugiau nei 189 mln. keleivių. Praėjusį mėnesį bendrovės orlaivių bazė išaugo iki 105 orlaivių, o per 2018 metus tinklą papildžiusi 130 maršrutų šiuo metu „Wizz Air“ siūlo daugiau 600 maršrutų visame savo tinkle.

*Tarptautinė oro uostų taryba (ACI) rekomenduoja sukurti 750 darbo vietų kiekvienam pervežtam 1 milijonui keleivių per metus


Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 105 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaiviai. Oro linijų kompanija skraidina iš 26 bazių ir siūlo daugiau nei 600 maršrutų, jungiančių 144 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4000 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos pastaruosius 12 mėn. rinkosi 33 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13762903sec.