Wizz Air ekologiškiausia aviakompanija Europoje – išskiria mažiausią CO2 emisiją tarp Europos aviakompanijų

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti aviakompanija Europoje ir didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje bei Rytų Europoje, šiandien paskelbė, kad tarp visų konkuruojančių aviakompanijų išskiria mažiausią CO2 kiekį, skaičiuojamą vienam keleiviui. Išskirdama 56,5 g CO2 kiekį, skaičiuojamą vienam keleiviui per vieną kilometrą, „Wizz Air“ 2019 m. gegužės mėnesį tapo aviakompanija, kuri daro mažiausią poveikį aplinkai pagal vieną keleivį.

Bendrovė toliau imasi aktyvių veiksmų, kad į mėnesio statistinius duomenis būtų įtrauktas išmetamų teršalų kiekio rodiklis. Taip „Wizz Air“ didina skaidrumą, kad keleiviai galėtų gauti visą reikalingą informaciją, leidžiančią pasirinkti aviakompaniją atsakingai.

„Wizz Air“ pagrindinis tikslas – suteikti kelionę už prieinamą kainą. Mes didžiuojamės, kad tai darome pasirinkdami tvariausią būdą. Šiandien, išskirdama mažiausią CO2 kiekį rinkoje, bendrovė yra ekologiškiausias skrydžio pasirinkimas, – sako „Wizz Air“ vadovas Jozsef‘as Varadi. – Išsikėlėme ambicingus tinklus – diegiant pažangiausias technologijas iki 2030 metų trečdaliu sumažinti poveikį aplinkai bei išskiriamo CO2 kiekį, skaičiuojamą vienam keleiviui. Mes turime geriausias priemones, kad tai pasiektume – A321neo tipo orlaivyje įrengtos 239 keleivių vietos, o „Pratt and Whitney’s Geared Turbofan“ varikliai užtikrina pačią švariausią ir aplinkai draugiškiausią technologiją pasaulyje.“

„Wizz Air“ valdo modernų orlaivių parką, kurį sudaro „Airbus“ A320, A321ceo ir A321neo tipo orlaiviai. Jie yra vieni jauniausių rinkoje – amžiaus vidurkis siekia 4,7 metų. „Wizz Air“ išskiriamo CO2 kiekis, kuris skaičiuojamas vienam keleiviui per vieną kilometrą, pastaraisiais metais nuolat mažėjo, o 2019 m. gegužės mėnesį, palyginti su ankstesniais metais, sumažėjo 4,4 proc. Aviakompanija yra užsakiusi daugiau nei 250 „Airbus“ A321neo tipo orlaivių – tai bendrovei leis ir toliau didinti efektyvumą ir tobulėti šioje srityje. Skaičiuojama, kad per ateinantį dešimtmetį trečdaliu bus sumažintas poveikis aplinkai, skaičiuojamas kiekvienam keleiviui.


A320neo ir jo šeimos orlaiviuose įdiegtos naujausios technologijos, įskaitant naujos kartos variklius ir aviacijos rinkos etaloną pelniusį salono dizainą – tai padeda sutaupyti net 20 proc. degalų sąnaudų. Palyginti su ankstesnės kartos orlaiviais, naujieji A321neo modeliai triukšmo lygį sumažina 50 proc. Nuo 2016 metų, kai šie orlaiviai buvo pradėti eksploatuoti, „Pratt and Whitney‘s Geared Turbofan“ varikliai azoto oksido emisiją sumažino iki 50 proc.

Mėnesio duomenys

2019 m. gegužė

Nuskristi kilometrai

5,656 milijono kilometrų

Perveržti keleiviai

3,47 milijono keleivių

CO2 emisija

319,760 tonos

CO2 gramai, skaičiuojami vienam keleiviui per vieną kilometrą

56,5 g vienam keleiviui per vieną kilometrą







 

Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 113 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaivių. Oro linijų kompanija skraidina iš 25 bazių ir siūlo daugiau nei 650 maršrutų, jungiančių 146 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4500 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos per 2018 metus rinkosi 34 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai aviakompanija pelnė aukščiausią 7 žvaigždučių saugumo reitingą iš vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com. Taip pat gavo „2019 metų aviakompanijos“ apdovanojimą, kurį bendrovei suteikė „Air Transport Awards“, vertindami visas pagrindines oro transporto kategorijas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.141469sec.