Lietuvos apeliacinis teismas atmetė FlyLAL ieškinius prieš airBaltic

Lietuvos apeliacinis teismas visiškai atmetė „FlyLAL“ akcininkų „Vertas Management“ ir „VA Reals“ prieš 12 metų pateiktus ieškinius „airBaltic“ ir Rygos tarptautiniam oro uostui. „FlyLAL“ ir jo akcininkai prašė priteisti apie 140 milijonų eurų kompensaciją už nepagrįstus kaltinimus dėl buvusios oro linijų bendrovės išstūmimo iš rinkos.


„airBaltic“ džiaugiasi Apeliacinio teismo sprendimu, nes jis visiškai patvirtina, kad ieškinys buvo nepagrįstas. Europos Sąjungos konkurencijos įstatymo normos negali būti naudojamos, siekiant paslėpti nuostolingai dirbančių įmonių nesėkmes ir klaidas. „airBaltic“ visada kovos su neteisėtais kaltinimais“, – sako Imants Jansons, „airBaltic“ viceprezidentas.


„Žinome, kad galime pasikliauti teisine sistema, tačiau norime priminti, kad pagrindinis mūsų tikslas yra pasiūlyti patogias keliones oro transportu. Nepaprastai džiaugiamės, kad praėjusiais metais išaugo tiesioginių mūsų siūlomų kelionių iš Vilniaus skaičius. Kai tik kartu įveiksime „Covid-19“ krizę, atnaujinsime skrydžius, kad per Baltijos šalių susisiekimo galimybes būtų galima skatinti ekonomikos atsigavimą“, – priduria I. Jansons.


Nuo pat pradžių „airBaltic“ ir Rygos tarptautinis oro uostas teigė, kad ieškinys buvo nepagrįstas ir prieštaraujantis Europos Sąjungos konkurencijos taisyklėms bei nacionaliniams įstatymams. 2016 m. Vilniaus apygardos teismas iš dalies sutarė su „airBaltic“ ir atsisakė priteisti 87,5 mln. EUR žalą, kurios prašė „Vertas Management“ ir „VA Reals“. Akcininkai šio sprendimo neskundė. Galiausiai, išnagrinėjęs visus argumentus ir įrodymus, įskaitant pagrįstą Lietuvos konkurencijos tarybos 2020 m. kovo 30 d. nuomonę, Lietuvos apeliacinis teismas visiškai atmetė „FlyLAL“ ieškinį. „airBaltic“ laikosi Lietuvos įstatymų reikalavimų, tad toliau konfidencialios bylos medžiagos nekomentuos.




„airBaltic” – 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai viena punktualiausių oro linijų bendrovių Europoje, vykdanti skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlanti didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, NVS ir Vidurio Rytus.


Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.


„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 38 orlaiviai: 22 Airbus 220-300 orlaivių, 4 – Boeing 737, 12 – Bombardier Q400Next Gen.


„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2017-aisiais oro linijų bendrovė gavo CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą. 2018 ir 2019 m. pelnė ATW oro linijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais. 2019 kompanija laimėjo „Airline Business“ sektoriaus lyderystės apdovanojimą.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70602918sec.