airBaltic: skrydžiai iš Palangos oro uosto pasiteisino

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“ iš Vakarų Lietuvos skraido jau lygiai dvejus metus – per šį laikotarpį iš ir į Palangos oro uostą skraidino beveik 55 tūkstančius keleivių. Šiuo metu „airBaltic“, jausdama augantį poreikį verslo ir poilsinėms kelionėms, ruošiasi padvigubinti vykdomų reisų iš Palangos skaičių ir vasaros laikotarpiu tikisi pagausinti skraidinamų keleivių skaičių.

Kovo 28 dieną, prasidėjus naujam vasaros skrydžių sezonui, oro bendrovė prie keturių reisų per savaitę pridėjo 3 naujus – dabar „airBaltic“ lėktuvai iš Palangos oro uosto kyla kasdien. Nuo gegužės 15 dienos oro bendrovė numato dar 6 papildomus reisus. Visomis dienomis, išskyrus pirmadienį, bus vykdoma po du skrydžius per dieną.

„Kaip ir pačioje pradžioje, kai tik pradėjome skraidyti iš Palangos į Rygą, taip ir dabar šis maršrutas yra vienas labiausiai pasiteisinusių mūsų veikloje. Pradėjus nuo aštuonių reisų per savaitę, mūsų lėktuvai kilo su 62 proc. užpildytų vietų. Dabar, rinkoms atsigaunant po krizės, vėl didiname reisų skaičių ir geriname veiklos rodiklius. Džiaugiamės Vakarų Lietuvoje matydami augantį potencialą turizmo plėtrai ir didėjančius verslo poreikius. Siekiame ne tik didinti skrydžių pasiūlą, bet ir aktyviai dalyvaujame iniciatyvose, skatinančiose atvykstamąjį turizmą“, – teigė „airBaltic“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

Lėktuvai šiemet pilnėjo

Išankstiniais preliminariais duomenimis, oro bendrovė „airBaltic“ praėjusį mėnesį per Palangos oro uostą skraidino 1 578 keleivius ir atliko 38 skrydžius.

T.Vizgirdos teigimu, optimizmo Vakarų Lietuvoje teikia ne tik stiprėjantys verslai, pramonė, bet ir pamažu pilnėjantys lėktuvai – jei pernai kovą buvo skrendama su vidutiniškai 44 proc. užimtų vietų lėktuvuose, šiais metais rodiklis ūgtelėjo iki 70-ties procentų, kuris 10 proc. viršija vidutinį lėktuvų užimtumą.

Per dvejus metus – 54 600 keleivių

Per du veiklos metus „airBaltic“ per Palangos oro uostą skraidino 54,6 tūkstančius keleivių ir atliko 1890 skrydžių. Rekordinis per vieną mėnesį skraidintų keleivių skaičius buvo pasiektas 2009 metų rugpjūtį – oro bendrovės paslaugomis naudojosi 4396 keleiviai. Vidutiniškai per Palangos oro uostą kiekvieną mėnesį „airBaltic“ skraidina 2060 keleivių, o vidutinis lėktuvų užimtumas sudaro 60 proc.

Tikimasi krepšinio sirgalių antplūdžio

„airBaltic“ duomenimis, daugiausia keleivių iš Palangos oro uosto su persėdimu Rygoje vyksta į Amsterdamą, Dubliną, Londoną, Kopenhagą, Romą. Oro bendrovės viceprezidento teigimu, tai anaiptol nėra tik verslo kelionės – tiek lietuviai, tiek užsieniečiai, ypač vasaros sezonu, vyksta atostogų.

„airBaltic“ rekordinio keleivių skaičiaus tikisi sulaukti rugpjūčio pabaigoje - rugsėjo pradžioje, kai Lietuvoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Oro bendrovė, sudariusi sutartį su Lietuvos krepšinio federacija, tapo oficialiu čempionato vežėju. Bendrovė jau sulaukė grupinių skrydžių užsakymų iš Italijos, Prancūzijos, Graikijos, Gruzijos.

Per Palangos-Rygos oro tiltą – daugiau nei 70 „airBaltic“ krypčių

Skrydžiai tarp Palangos ir Rygos yra vykdomi lėktuvu „Fokker 50“, skrydis trunka 45 minutes. Bilietas į vieną pusę kainuoja nuo 125 litų, įskaitant oro uosto ir transakcijos mokesčius.

Iš Rygos „airBaltic“ vykdo skrydžius 73 kryptimis Europoje, Skandinavijoje, Rusijoje, NVS šalyse ir Viduriniuosiuose Rytuose. Oro bendrovės lėktuvai skraido į Alesundą, Almatą, Amaną, Amsterdamą, Archangelską, Atėnus, Baku, Barseloną, Beirutą, Belgradą, Bergeną, Berlyną, Bilundą, Briuselį, Budapeštą, Bukareštą, Ciurichą, Dubajų, Dubliną, Dušanbę, Diuseldorfą, Frankfurtą, Gdanskas, Goteburgą, Hamburgą, Hanoverį, Helsinkį, Jerevaną, Kaliningradą, Kauną, Kijevą, Kišiniovą, Kitilą, Kopenhagą, Kuopiją, Kuusamo, Lapenrantą, Londoną, Lulėją, Madridą, Milaną, Minską, Maskvą, Miuncheną, Nicą, Odesą, Oslą, Oulu, Palangą, Paryžių, Romą, Rovaniemį,Simferopolį, Sankt Peterburgą, Stambulą, Stavangerį, Stokholmą, Taliną, Tamperę, Tartu, Taškentą, Tbilisį, Tel Avivą, Tromso, Turku, Umėją, Vasą, Veneciją, Vieną, Vilnių, Visbį, Varšuvą, Ženevą.

Išsamų „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį galima rasti internete adresu http://www.airbaltic.com/. Tinklalapyje taip pat galima užsisakyti 20 proc. pigiau kainuojančių kelionių komplektų (bendrų skrydžio bilietų ir viešbučių pasiūlymų) bei rasti kitų kelionių produktų ir paslaugų.

„Air Baltic Corporation“ (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA“ – 47,2 proc. akcijų. . Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 29 lėktuvai: šeši „Boeing 737 – 500“, aštuoni „Boeing 737-300“, du „Boeing 757-200“, dešimt „Fokker 50“ lėktuvų ir trys „Bombardier Q400 NextGen“. „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei „airBaltic“ įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo „The Budgies World Low Cost Airline Awards“prizas, kuriuo pripažinti „airBaltic“ kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. „airBaltic“ taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (Gold Award), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. „airBaltic“ gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą – „Phoenix Award 2010“.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48162007sec.