Papildytas Europos Komisijos oro susisiekimo „juodasis sąrašas"

Hondūro oro bendrovės Rollin Air lėktuvams dėl esminių saugos trūkumų nebebus leidžiama nutūpti Europos oro uostose. Iš bendrovių, galinčių vykdyti skrydžius Europoje, taip pat išbraukti trys Jordanijos oro kompanijai Jordan Aviation priklausantys lėktuvai Boeing 767. Tokį sprendimą ką tik paskelbė Europos Komisija, Briuselyje paviešinusi naują oro susisiekimo „juodąjį sąrašą”.

Į nepageidaujamų oro bendrovių sąrašą jau pateko 277 kompanijos iš 25 šalių, – joms draudžiama pakilti iš Europos oro uostų ar juose nusilesti. Dar vienuolikai kitų oro bendrovių nustatyti griežti apribojimai.

Albanijai ir Rusijai vėl pavyko įtikinti Briuselį pažadais apie kontrolės gerinimą ir išvengti įtraukimo į draudžiamų kompanijų sąrašą. Siekiant tokio kompromiso, Albanijos priežiūros institucijoms teko anuliuoti vienos skrydžių bendrovės licenciją ir uždrausti dar kitai bendrovei naudoti vieną iš lėktuvų. Taip pat ir Rusija po rugsėjį įvykusios aviakatastrofos, kuri nusinešė Jaroslavlio Lokomotiv komandos ledo ritulininkų gyvybes, daug padirbėjo gerinant skrydžių saugą, nustatė Europos Komisija. Tačiau nurodyta, kad visiems Rusijos vykdomiems skrydžiams būtina griežta priežiūra, o ypatingas dėmesys skiriamas Vim Avia, Yakutia ir Tatarstan Airlines veiklai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42472506sec.