airBaltic skraidins į Balatono ežero kurortą

Nuo kitų metų kovo Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“keleivius pradės skraidinti į Heviz-Balatono oro uostą (Vengrijoje). Jis įrengtas šalia Balatono ežero, didžiausio ežero Centrinėje Europoje. Keleiviams iš Skandinavijos, Rusijos ir NVS valstybių naujoji kryptis bus pasiekiama per Rygos oro uostą.

„Įgyvendindami „airBaltic ReShape“ verslo planą, telkiamės į populiarius maršrutus ir dvylika krypčių Europoje bei NVS šalyse jau šią žiemą skraidysime dažniau, – sako vykdomasis „airBaltic“ direktorius MichaelasGrimmas. – Iki vasaros planuojame atidaryti iš viso šešis naujus maršrutus ir džiaugiamės pristatydami Heviz-Balatono kaip vieną iš naujų vasaros krypčių.“

Lėktuvai iš Rygos oro uosto į Heviz-Balatono oro uostą skraidys kartą į savaitę –šeštadieniais. Kelionė turbopropeleriniu „Bombardier Q400 NextGen” truks apie dvi su puse valandos, o lėktuvo bilietas kainuos nuo 142 litų, įskaičiavus įvairius mokesčiusir rinkliavas.

80 kilometrų ilgio Balatono ežeras dėl savo dydžio yra vadinamas Vengrijos jūra ir yra vienas iš labiausiai lankomų šios šalies gamtos objektų. Dėl seklių krantų pietiniuose ežero kurortuose galima saugiai atostogauti su vaikais, o šiaurinėje ežero dalyje vanduo staigiai gilėja. Regione yra gausu vaizdingų vynuogynų, kuriuose gaminamas puikus vynas. Aplink ežerą yra įsikūrę ir daug restoranų, viešbučių, terminių ir mineralinių vandenų kurortų.

Netoli Balatono galima rasti didžiausią biologiškai aktyvų terminių vandenų ežerą pasaulyje – Hevizą. Jo vandens temperatūra niekada nenukrenta žemiau 22 laipsnių Celsijaus, o vasarą gali pakilti net iki 38 laipsnių. Iš požeminės olos, kurioje susimaišo karšto ir šalto vandens srovės, trykštantis vanduo yra turtingas mineralų ir visiškai pasikeičia, kas tris dienas.

Oro bendrovė skraido į daugiau kaip 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ vykdo skrydžius iš trijų Lietuvos oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos.

Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį galima rasti bendrovės internetiniame puslapyje: http://www.airbaltic.com/.

 

Apie „airBaltic“: 

„Air Baltic Corporation“ (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Pagrindinis oro bendrovės akcininkas – Latvijos valstybė, valdanti 99,8 proc. akcijų. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 34 lėktuvai: šeši „Boeing 737-500“, aštuoni „Boeing 737-300“, du „Boeing 757-200“, dešimt „Fokker 50“ lėktuvų ir aštuoni „Bombardier Q400 NextGen“. „airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš trijų Baltijos šalių sostinių: Vilniaus, Rygos ir Talino. 2010 m. oro bendrovei „airBaltic“ įteiktas specialus pasaulinio apdovanojimo „TheBudgiesWorldLowCostAirlineAwards“prizas, kuriuo pripažinti „airBaltic“ kaip hibridinės oro bendrovės pasiekimai. „airBaltic“ taip pat pelnė 2009/2010 metų oro bendrovės vardą (GoldAward), kurį suteikė Europos regioninių oro bendrovių asociacija. „airBaltic“ gavo ir pasaulinį apdovanojimą už verslo restruktūrizavimą – „PhoenixAward 2010“.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73296189sec.