Tarp 200 tūkst. «Air Lituanica» keleivių – net 60 proc. užsieniečių

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ šių metų vasario 20 d. skaičiuoja 200 tūkstantąjį keleivį. Daugiau nei 60 proc. „Air Lituanica“ keleivių yra užsieniečiai, o pusė visų keleivių skrenda darbo tikslais.

„Daugiau nei 60 proc. „Air Lituanica“ keleivių yra užsieniečiai, kas aiškiai rodo, kad įgyvendiname savo misiją – geriname Lietuvos pasiekiamumą oro transportu, – sako „Air Lituanica“ Komercijos direktorius Simonas Bartkus. – Vieša paslaptis, kad potencialūs investuotojai, analizuodami rinkas, didelį dėmesį skiria susisiekimui su potencialia šalimi. Jeigu nėra galimybės per dieną arba dvi atvykti, sutvarkyti svarbių reikalų ir išvykti, tai iškart daroma išvada, kad komunikacija su ta šalimi bus itin sudėtinga ir investicijų klausimą reikia tikrai gerai pasverti.“

Anot Vilniaus oro uosto vadovo Artūro Stankevičiaus, užsieniečių atvykimo į Lietuvą skatinimas yra svarbus visai šaliai. „Mums tikrai džiugu, kad „Air Lituanica“, tokia jauna aviakompanija, pasiekė šį rezultatą per gana trumpą laiką. Esame tikri, kad tam padėjo ir įžvalgus naujų krypčių planavimas. Tikime, kad veikdami kartu ir toliau skatinsime ne vien užsieniečių atvykimą pas mus, bet ir gerinsime šalies įvaizdį“, – sako A. Stankevičius.

Užsienio investicijos ir turizmas yra šalies ekonominio augimo pagrindas – sukuriama naujų darbo vietų, diegiamos pažangesnės technologijos bei vadybos modeliai, auga viešbučių, restoranų ir pramogų verslas. Valstybinis turizmo departamentas ir Statistikos departamentas skaičiuoja, kad vidutinės išlaidos vienos kelionės metu į Lietuvą vienam žmogui (užsieniečiui) – 359,70 Eur/1 242 Lt, tad, galima skaičiuoti, kad „Air Lituanica“ keleiviai užsieniečiai, atvykę į Vilnių, jau išleido daugiau nei 20 mln. Eur/69 mln. Lt.

Remiantis Tarptautinės oro uostų tarybos (angl. Airports Council International) skaičiavimais, sudėjus visus faktorius, bendras oro transporto poveikis Lietuvos ekonomikai gana ženklus – tai beveik 12 tūkst. darbo vietų ir 420 mln. eurų bendrosios pridėtinės vertės. Vienas milijonas keleivių sukuria beveik 3 tūkst. darbo vietų (tiesiogiai – 950), tad, netiesiogiai „Air Lituanica“ veikla jau sukūrė apie 500 darbo vietų.

Turistų bei investuotojų atvykimą skatinanti „Air Lituanica“ pasirūpino ir paprastesniu bilietų įsigijimu – jie nuo šiol platinami ir per JAV kompanijai „Travelport“ priklausančią „Galileo“ bilietų platinimo sistemą, per kurią pasaulyje parduodama apie 22 proc. aviakompanijų bilietų. Toks bendrovės sprendimas ypatingai aktualus keleiviams iš Šiaurės Amerikos, Pietryčių Azijos ir Artimųjų Rytų. „Air Lituanica“ prognozuoja, kad pardavimo kanalų plėtra augins keleivių skaičių ir šiais metais jis bus daugiau nei 200 tūkst.

Šiuo metu „Air Lituanica“ iš Vilniaus oro uosto skrenda į pagrindinius Briuselio, Amsterdamo, Berlyno, Prahos, Miuncheno, Paryžius, Bilundo, Talino oro uostus, nuo sausio 26 d. pradėjo skrydžius į Stokholmą, o nuo balandžio 30 d. dar vienu tiesioginiu reisu sujungs Lietuvą su Vokietiją – bus vykdomi skrydžiai į Hamburgą. „Air Lituanica“ skrydžiai yra vykdomi 86 vietų „Embraer 175“, 49 vietų „Embraer 145“ ir 46 vietų „ATR42” tipo orlaiviais. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17779112sec.