Vilniaus oro uoste rugpjūtį pasiektas keleivių skaičiaus rekordas

Rugpjūtį Vilniaus oro uoste aptarnauti 332 tūkst. keleivių – tai yra sostinės oro uosto rekordas per visą veiklos laikotarpį nuo 1932-ųjų. Per paskutinį 2014 m. vasaros mėnesį į ir iš Vilniaus pernai oro transportu keliavo 301 tūkst. žmonių, šiemet jų srautas 10 proc. didesnis. Iš viso sostinėje šiemet tikimasi sulaukti daugiau nei 3 milijonų keleivių – 2 milijonų riba buvo pasiekta rugpjūčio viduryje.

Daugiau nei 300 tūkst. keleivių Vilniaus oro uostas aptarnauja jau nuo gegužės mėnesio. Vertinant keliaujančiųjų ir skrydžių skaičių sostinėje, vasaros sezonas, kuris aviacijoje prasideda nuo kovo pabaigos, visuomet yra intensyviausias periodas. Rekordinius skaičius lėmė tai, kad kai kurios oro linijos padidino skrydžių į ir iš Vilniaus dažnį, buvo atidarytos naujos kryptys į Madridą, Sankt Peterburgą ir Odesą.

"Oro uoste šiuo metu kasdien apsilanko daugiau nei 10 tūkst. keleivių. Manome, kad tai yra puikus mūsų ir mūsų partnerių bendradarbiavimo rezultatas. Tikimės šiemet pasiekti ir metinio keleivių skaičiaus rekordą – tai paskatinti turėtų ir rudenį atidaromos naujos kryptys, kurių iš viso bus vienuolika", - sakė Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

Rugsėjo mėnesį keleivių skaičių dar labiau didins atidarytos naujos kompanijos "airBaltic" ir "Wizz Air" kryptys. Latvių bendrovė jau skraidina keleivius iš Vilniaus į Briuselį, Stokholmą, Helsinkį, Paryžių ir Berlyną, o "Wizz Air" nuo kitos savaitės pradės skrydžius į Bilundą, Miuncheną (Memingeną), Stokholmą, Kijevą ir Glazgą. Spalio pabaigoje savo krypčių žemėlapį išplės ir Skandinavijos oro bendrovė SAS, kuri pasiūlys keliauti į Oslą.

Skaičiuojama, kad sostinės oro uosto pralaidumas siekia 3,5 milijono žmonių, šiemet čia laukiama jau daugiau nei 3 milijonų keleivių. Norint patogiai aptarnauti daugiau keliaujančiųjų, Lietuvos oro uostams reikalingos nemažos investicijos infrastruktūros plėtrai.

Intensyvi vasara buvo ir kituose Lietuvos oro uostų tinklui priklausančiuose oro vartuose – Kaune ir Palangoje. Rugpjūtį Kauno oro uoste aptarnauti 85 tūkstančiai keleivių – pasiektas didžiausias keleivių srautas nuo 2013 m. liepos. Palangos oro uostui šiemet sėkmingiausias buvo vasaros vidurys - liepą pajūryje buvo pasiektas veiklos rekordas, aptarnauta daugiau nei 17 tūkstančių žmonių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63391709sec.