Prieš vykstant į kruizą būtina pasiskiepyti

Poilsiautojams, planuojantiems vykti į kruizinę kelionę, patariama pasiskiepyti naujausiomis medicininėmis vakcinomis. Kruiziniuose laivuose dažnai įsiplieskia gripo arba viduriavimo židiniai. Net aukščiausios klasės laivai dažnai neišvengia šių problemų.

Su šiomis problemomis susiduriama dėl to, kad palyginus nedidelėse patalpose susiburia didelė masė žmonių, todėl susidaro palankios sąlygos virusams plisti, - tas pat pasakytina apie pensionatus ir vaikų darželius.

Kruizo keleiviai privalo ypač griežtai laikytis higienos reikalavimų – reguliariai plautis rankas, būti atsargiems ir dėmesingiems valgio ir ekskursijų metu. Atsiradus pirmiems ligos simptomams, būtina iškart kreiptis į laivo gydytoją. Poilsiautojai, vykstantis į kruizą ligoti, turi žinoti, kad gali būti ne tik uždaryti į keleto dienų karantiną savo kajutėje, bet ir, jei dėl ligos protrūkio tektų keisti laivo maršrutą, prisiimti juridinę atsakomybę.

Po kiaulių gripo sukelto chaoso nuo šiol siekiant išvengti epidemijos laive kiekvienas keleivis privalo užpildyti specialią anketą. Jei keleiviui paūmėja peršalimo simptomai, jis siunčiamas pas laivo gydytoją. Kraštutiniais atvejais keleiviai į laivą neįleidžiami.

Kaip ten bebūtų, vis dėlto kruizinės kelionės yra pakankamai saugios – susirgimo galimybės nėra didesnės nei lankantis klubuose, esant namuose ar važiuojant tramvajumi. Prabangūs kruizai turi aukštos kvalifikacijos gydytojus su visa būtiniausia medicinine įranga. Su didesnėmis problemomis susiduria upių kruizų laivai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27306795sec.