DFDS iš Baltic Scandinavian Lines įsigijo maršrutą Kapelskaras – Paldiskis

Danijos laivybos ir logistikos bendrovė DFDS pasirašė sutartį, kuria iš Estijos laivybos bendrovės „Baltic Scandinavian Lines“ (BSL) įsigijo krovinių ir keleivių pervežimo keltais maršrutą, jungiantį Paldiskį (Estija) ir Kapelskarą (Švedija). Sandoris dar bus patvirtintas konkurencijos institucijos.

Maršrutą Paldiskis–Kapelskaras aptarnauja keltas „LISCO PATRIA“. 1992 m. pastatytas keltas gali pervežti sunkvežimius, puspriekabes, lengvuosius automobilius ir kitą ratinę techniką – iš viso iki 1700 l/m krovinio. Laive taip pat įrengtos kajutės ir sėdimos vietos 242 keleiviams. Keleiviai laive turi galimybę naudotis savitarnos bei á la carte restoranais, dviem barais ir sauna.

Persikėlimas šiuo maršrutu trunka 10 valandų. Išplaukęs iš Paldiskio 0.15 val., į Kapelskarą keltas atvyksta 9.20 val., o išplaukęs iš Kapelskaro 10.30 val., 22.00 val. vėl grįžta į Paldiskį.

Apie 100 km į šiaurę nuo Stokholmo įsikūręs Kapelskaro uostas yra patrauklus krovinių pervežimui – su Stokholmu ir populiariais pramoniniais Švedijos rajonais jis sujungtas puikiais keliais. Paldiskio uostas Estijoje taip pat yra įsikūręs patogioje vietoje – iš jo lengvai galima pasiekti Taliną bei pietinę Estijos dalį, išvystyta kelių infrastruktūra taip pat leidžia patogiai keliauti į Rusiją ir kitas Baltijos valstybes.

„Iki šiol visi krovinių pervežimai tarp Baltijos šalių ir Švedijos buvo vykdomi per Klaipėdos uostą kasdieniais reisais į Švedijos pietuose esantį Karlshamną. Paldiskio–Kapelskaro maršrutas leis Baltijos šalių klientams pasiūlyti papildomą tiesioginį susisiekimą su Švedija, naudojant Paldiski kaip naują pervežimų centrą. Naujas maršrutas išpildys šiaurinių Baltijos valstybių ir Rusijos poreikį krovinių pervežimo paslaugoms į Švediją”, – sakė bendrovės viceprezidentas, DFDS Baltijos jūros maršrutų vadovas Andersas Refsgaardas.

Pasak A. Refsgaardo, platus DFDS maršrutų tinklas ir didesnių pardavimų organizavimas turėtų sustiprinti Paldiskio, kaip prekybos mazgo tarp Estijos ir Švedijos, padėtį.

Šis maršrutas bus aptarnaujamas DFDS vardu ir spalvomis paženklintu keltu. „Esame patenkinti konstruktyviu ir sėkmingu derybiniu dialogu su BSL savininkais. Abi šalys – ir DFDS, ir BSL – įsipareigojo užtikrinti sklandų pereinamąjį laikotarpį. Darbuotojai atidavė daug jėgų, aptarnaudami šį maršrutą, ir mes viliamės, kad visi tiek jūroje, tiek sausumoje dirbantys žmonės tęs savo darbą“, – sakė Andersas Refsgaardas.

DFDS ir BSL planuoja įkurti bendrą įmonę Estijoje agentūros, aptarnausiančios maršrutą, veiklai vykdyti. Didžiausias jos akcijų paketas priklausys DFDS.

Kai sandoriui pritars Estijos konkurencijos institucijos, naujuoju maršruto direktoriumi bus paskirtas Mikaelis Mortensenas. Jis kartu su maršruto agentūros vykdomuoju direktoriumi Taline Peeteriu Ojasaaru, vadovaus naujam maršrutui ir užtikrins sklandų pereinamąjį laikotarpį klientams bei darbuotojams. Mikaelis Mortensenas iki šiol padėdavo DFDS Baltijos jūros maršrutų vadovybei finansų ir analitiniais klausimais.

Daugiau informacijos

Komunikacijos direktorius, DFDS A/S Gertas Jakobsenas, +45 24 40 00 43

Rinkodaros vadovas, AB DFDS Seaways Vaidas Klumbys, + 370 698 48672

Apie DFDS

DFDS yra didžiausia jungtinė laivybos ir logistikos bendrovė Šiaurės Europoje.

„DFDS Seaways“ valdo 25 maršrutų tinklą, kurį aptarnauja 50 krovininių ir keleivinių keltų, o „DFDS Logistics“ Europoje siūlo krovinių gabenimo sprendimus priekabomis, konteineriais ir geležinkeliu.

20-yje šalių dirba 5000 DFDS darbuotojų , o bendrovės pajamos 2011 m. pasieks 12 mlrd. Danijos kronų. Bendrovė buvo įkurta 1866 m., pagrindinė jos buveinė yra Kopenhagoje. DFDS akcijos įtrauktos į Kopenhagos vertybinių popierių biržos NASDAQ OMX prekybos sąrašus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60510588sec.