Lankomiausios pilys Čekijoje

2016 metais turistai dažniausiai aplankė pilį Česky Krumlove. Pernai atvažiavo čia netgi 426 tūkst. svečių. Antroje vietoje atsidūrė Lednicės rūmai, o trečioje Hluboká nad Vltavou rūmai.

Balandžio pradžioje Česky Krumlovo pilis atidaro lankytojams ne tik Muziejų, bet irgi renesanso ir baroko apartamentus ir sodą. Muziejus yra taip vad. Mažojoje pilyje, viename iš seniausių ir vertingiausių pilies komplekso statnių, kuri stovi antrame kieme. Čia rasime šimtus eksponatų, tarp kitko kasdienio naudojimo daiktus, pvz. senovinius šviestuvus ar koklių krosnis. Aplankysime ginklų sandėlį, kalyklą, lobyną su vertingais garbinimo objektais (pvz. Šv. Reparatos relikvijos), kinematografą. Pamatysime pilies modelį, kuris rodo jos XVI amžiaus vidurio išvaizdą.

Lednicės rūmai, kuriuos pernai aplankė 411 tūkst. svečių, balandžio pradžioje atidaro visus ekskursijų maršrutus. Šiemet turistų laukia taip pat stovinčio pilies parke Minareto renovuoti rytietiški interjerai.

Pernai į Hluboká nad Vltavou rūmus atvažiavo 293 tūkst. svečių. Ateinančiame sezone svečių laukia staigmena – naujas ekskursijos maršrutas. Tai vieni iš gražiausių Čekijos rūmų, vieta dažnai vadinama „čekiškąja Vindzoro pilies kopija“. Dėl savo grožio yra mėgstamiausia filmuotojų vieta, kurie mėgsta parodyti rūmus filmuose vaikams.

Sekančios turistų lankomiausios pilys buvo Karlšteino pilis, Kromeržyžo arkivyskupo rūmai, Konopiště pilis ir Valticės rūmai, kuri aplankė beveik tris kartus daugiau svečių negu 2015 metais. Paskutinėse trijose vietose laimėjusių dešimtyje buvo pilys ir rūmai, kurie dažnai galima rasti čekiškose filmų pasakose: Pernštejno pilis, Bouzov pilis bei Sychrovo rūmai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40069413sec.