Austrijos Alpių trejybė: trasos, SPA ir vakarėliai su slidinėjimo kostiumais

Advokatas ir Lietuvos garbės konsulas Alpių regione Karintijoje Ulrichas Salburgas tikina net 50 dienų per metus skiriantis slidinėjimui. Anot jo, kalnai niekada neatsibosta net ir gyvenant tokioje jais nusėtoje šalyje kaip Austrija. Atvirkščiai, savo grožiu jie sugeba nustebinti kaskart, o tai – svari priežastis praleisti žiemos atostogas slidinėjant. O kur tai daryti geriau nei slidinėjimo trasų ir kurortų gausa bei kokybe pavergiančioje Austrijoje?

Sekasi geriau nei futbole

Kaip pasakoja U. Salburgas, austrai slidinėti pradeda vos pradėję vaikščioti. Juk kaip kitaip paaiškinti tai, kad slidinėjime austrų atletams beveik nėra lygių?

„Šioje sporto šakoje mums labai sekasi – skirtingai nei futbole. Slidinėjimas neabejotinai yra Austrijos nacionalinis sportas“, – tikina mūsų šaliai Karintijoje atstovaujantis teisininkas, kuris yra paskaičiavęs, kad nuo lapkričio iki balandžio pabaigos pats slidinėja apie 50 dienų.

Anot pašnekovo, slidinėjimas leidžia suderinti skirtingus jo pomėgius – gamtą, buvimą kalnuose ir greitį. U. Salburgas sako, kad, jeigu tik yra įmanoma, slidinėja ne vienas, bet su savo draugais arba šeimos nariais. Taip elgiasi dauguma austrų, kurie, esant geram orui, slidinėjimo trasose leidžia laiką su artimais žmonėmis.

Austrai slidinėja atokiau

Nors kalnus vienodai myli tiek austrai, tiek į šią šalį atvykę slidinėjimo entuziastai iš kitų šalių, tačiau šiam pomėgiui jie renkasi skirtingas vietas.

„Vietiniai ieško mažesnių ir tylesnių vietų slidinėjimui, ypač turistinio sezono metu. Maža to, tarp austrų vis labiau populiarėja slidinėjimas atokiose, nepažymėtose trasose (angl. backcountry skiing), kuomet įkopi į kalnus ir nuo jų nusileidi per gilų sniegą, – apie austriško slidinėjimo ypatumus pasakoja U. Salburgas, pridūręs, kad kalnai austrams retai tampa įprastu dalyku. – Kalnai savo grožiu mane stebina kaskart, kai juos matau“.

Slidinėjimo kurortų gausa Austrija garsėja visame pasaulyje, todėl čia idealias žiemos atostogas gali susiplanuoti pačios įvairiausios keliautojų grupės.

„Austrijos Alpės jau kurį laiką išlieka populiariausia atostogų kryptimi tarp žiemos sporto mėgėjų. Šios šalies kalnų kurortai dažnai siūlo ir keliautojams itin patinkančią „ski–in, ski–out“ viešbučių sistemą, kuomet į savo nakvynės vietą įmanoma tiesiog patekti su slidėmis išsukus iš trasos. Ir nepaisant to, ar keliaujate vieni, ar su vaikais, Austrijos Alpėse neabejotinai atrasite jums tinkamiausią vietą, kuri per atostogas įkraus teigiamos energijos“, – teigė Roberta Vološinaitė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ mokymų centro vadovė.

Iki itališkos picos – ant slidžių

Pradedantiesiems slidinėtojams ir šeimoms su mažais vaikais Lietuvos garbės konsulas U. Salburgas siūlo rinktis nedidelius kalnų kurortus. Šiems keliautojams ilgi ir statūs kalnų nuolydžiai tikrai nebūtini, todėl patariama neaplenkti Karintijoje esančių Weissensee, Weissbriach, Arnoldsteino ir Petzeno kurortų, kuriose ir paslaugų kainos yra žemesnės.

„Tiems keliautojams, kurie yra patyrę slidinėjime, rekomenduoju Nasfeldą Karintijoje, garsėjantį savo puikiais nuolydžiais, puikiu oru ir galimybe su slidėmis kirsti Italijos sieną, o jau patekus ten – pasimėgauti pica“, – viliojančiu pasiūlymu dalijasi U. Salburgas, kuris aplankyti taip pat rekomenduoja ir Turacher Höhe bei Gašteino kurortus.

Tačiau Austrijos kalnai – ne tik vieta leisti laiką ant slidžių ar snieglenčių. Lietuvos garbės konsulas pažymi, kad, norint, jog atostogos Alpėse taptų dar įsimintinesnėmis, po slidinėjimo būtina atsipalaiduoti ir pasilinksminti.

„Čia yra daugybė garsių SPA centrų su natūralaus terminio vandens šaltiniais. Jais ypač garsėja minėtasis Gašteinas. Paslidinėjus juose galima atpalaiduoti įsitempusius raumenis ir atgauti jėgas. Na ir, žinoma, tikrai rekomenduoju sudalyvauti apres ski vakarėliuose (red. past. vakarėliai vilkint slidinėjimo kostiumus) kalnuose“, – pramogas Alpėse vardija pašnekovas, pabrėžęs, jog Austrijos kalnuose yra tiesiog nuostabiai gražu ir linksma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.39329314sec.