Vienintelė priežastis ir vėl pagalvoti apie žiemą – jūsų kitų metų atostogos

Artimiausiuose planuose – vasaros atostogos ir vien nuo žodžio „žiema“ šiurpsta oda? Vis dėlto jei turite tradiciją ilsėtis du kartus metuose, tai vasara yra pats tinkamiausias laikas pagalvoti apie šaltojo sezono kelionę. Juolab kad didieji kelionių organizatoriai jau pradėję ir net įsibėgėję vykdydami išankstinius 2018–2019 metų žiemos sezono pardavimus – ir šiltomis, ir šaltomis kryptimis!


„Jei anksčiau poilsiautojai atostogas planuodavo tik vasarą, kai šilta, tai jau kuris laikas ir žiemos sezonas yra tapęs tuo universaliu kelionių laiku, kuris įtinka tiek aktyvaus, tiek pasyvaus poilsio mėgėjams, tiek ieškantiems šilumos, tiek ir – tikros žiemos vaizdų, – sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Lietuvoje Pardavimų skyriaus vadovė Daiva Strumskienė. – Dėl šios priežasties jau ne vienerius metus dar vasaros pradžioje startuoja išankstiniai žiemos kelionių pardavimai, kurie suteikia galimybę rinktis iš didesnio datų ir viešbučių, kainų asortimento“.


Šaltuoju metų laiku sportiškiesiems dažniausiai siūlomas slidinėjimas Europos kalnų kurortuose, o vandens pramogos – buriavimas, nardymas, jėgos aitvarai – vėjuotose ir šiltose piečiau išsidėsčiusių šalių pakrantėse: Kanarų salose ir Egipte. Beje, pastarosiomis dviem kryptimis vyksta ir paplūdimio poilsio mėgėjai. O jei prie gerų kurortų dar norisi ir prabangos, pažangos ir šiaip – egzotikos, tuomet rekomenduojami Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE).


Belieka tik apsispręsti – šiltas vanduo ir švelnus smėlis glostys jūsų odą paplūdimyje ar mėgausitės aukštai kalnuose „įrengtomis“ saulės voniomis ir tik iš ten atsiveriančiais vaizdais.


Paklausiausių krypčių bruožas – universalumas   


Patyrę keliautojai žino, kad vasara – idealiausias laikas planuoti žiemos atostogas į svajonių šalis ir „nenuskausminti“ piniginės. Norimus viešbučių numerius šiltuose kraštuose arba slidinėjimo kurortuose vis dar galima gauti už geresnę kainą nei perkant paskutinę akimirką. Be to, planuojantiems atostogas iš anksto pavyksta nugriebti dar ir papildomų paslaugų, pavyzdžiui, slidinėjimo įrangą nusigabenti nemokamai. Tad belieka pasirinkti, kuria trokštama kryptimi suksite ateinančią žiemą.


„Didžiuma mūsų siūlomų kurortų yra universalūs, t. y. juose gerai jaučiasi ir paplūdimių mėgėjai, ir ieškantieji aktyvesnių pramogų. Tiek vykstantys poromis ir kompanijomis, tiek ir vieni ar su vaikais, – sakė „Tez Tour“ atstovė. – Tarp tokių atostogų pramogų įvairovę siūlančių krypčių: Egipto kurortai Hurgada, Šarm aš Šeichas, Ispanijai priklausančios Kanarų salos Tenerifė, Fuerteventūra, taip pat Jungtiniai Arabų Emyratai. Na, o svajojantys apie poilsį snieguotose viršukalnėse žiemą slidinėja Italijoje arba Austrijoje“.


Jei išsirinkti nelengva, į populiariausius žiemos kurortus žvilgterėkite iš arčiau.


Egiptas – tarp populiariausių žiemos krypčių


Skrydžiai į Egipto kurortus – trumpi, šilta Raudonoji jūra idealiai tinka maudytis ištisus metus, o paplūdimiai ten – itin tvarkingi. Dauguma viešbučių siūlo maitinimą pagal programą „Viskas įskaičiuota“, tad ši kryptis – puikus pasirinkimas vadinamosioms tinginio atostogoms. Jei yra noro paatostogauti aktyviau, tai nardymas po vandens gyvūnija ir augmenija itin turtingą Raudonąją jūrą yra bene geriausia pramoga, kurią galima išbandyti Egipte ir kuri netikėtai gali pavirsti nauju kvapą gniaužiančiu hobiu.


Hurgada – populiariausias, seniausias ir autentiškiausias Egipto kurortas. Jame nuolat šurmuliuoja turistų – ne tik iš viso pasaulio, bet ir Lietuvos – gausa. Hurgadoje ir jos apylinkėse yra apie 20 km smėlio pliažų, kurie prieinami praktiškai tik viešbučių klientams. Viešbučiai siūlo pačias įvairiausias vandens sporto pramogas: buriavimą, nardymą, sportinę žvejybą ir kitas. Iš kurorto jachtų uosto organizuojami nardymo safariai į tolimesnius Raudonosios jūros rifus.  


Šarm aš Šeichas – visuomet dinamiškas, pramogų kupinas miestas laikomas vienu moderniausių ir sparčiausiai besivystančių kurortų visame Sinajaus pusiasalyje, įsiterpusiame tarp Afrikos ir Azijos žemynų. Itin gausus viešbučių pasirinkimas, daugybė restoranų, prekybos centrų – viskas tam, kad nieko netrūktų net patiems reikliausiems poilsiautojams. Šis kurortas itin parankus paviršinio nardymo mėgėjams, nes ryškiaspalviai koraliniai rifai driekiasi beveik palei visą kurorto pakrantę, tad pasimėgauti povandeniniais vaizdais galima net neišvykus iš viešbučio teritorijos.  


Kanarų salos – verta pamatyti visas, nes jos – skirtingos!


Tarp Europos ir Afrikos esančios Ispanijai priklausančios Kanarų salos – vienas populiariausių pasaulyje turizmo centrų. Šio salyno kraštovaizdis yra neįtikėtinai įvairus ir kontrastingas: lavos dykumos, ugnikalnių keteros, smėlio kopos bei uolėti skardžiai, žaliuojantys kalnai, kaktusai ir žydintys migdolmedžiai – tikra atgaiva nuo kelio „darbas–namai“ pavargusioms akims. Žiemą Kanarų salose vyrauja ne mažesnė kaip 20 ar 25 °C temperatūra, o vandens laikosi ties 20 °C ir daugiau. Žiemiški orai Lietuvoje tikriausiai bent kas antrą priverčia pasvajoti apie tokias malonias sąlygas kūnui ir protui.  


Tenerifė – didžiausia Kanarų salyno sala. Joje poilsiautojai atostogas gali planuotis ištisus metus – beveik visas 365 metų dienas saloje šviečia saulė. Tenerifėje yra pasaulyje trečias pagal dydį Teidės ugnikalnis. Į 3500 m aukštį galima užkilti specialiu keltuvu ir grožėtis sustingusiomis lavos upėmis, pelenų klodais ir mėnulio paviršių primenančiu kraštovaizdžiu, – tik prieš vykdami į kalnus, kur laikosi sniegas, įsimeskite šiltesnį megztinį ar striukę. Jei vėjus gaudote aitvarais – šaltuoju metų laiku Tenerifės pakrantėse rasite daug bendraminčių.


Fuerteventūra – šioje saloje nerasite šurmulio, triukšmo ir perpildytų gatvių. Dėl vyraujančios ramybės ir viešbučių pagal apgyvendinimo programą „Viskas įskaičiuota“ gausos Fuerteventūroje itin gerai jaučiasi pasyvesnio poilsio mėgėjai ir šeimos su vaikais. Be to, gerą vėją saloje pagauna banglenčių, buriavimo ir kitų vandens sporto šakų aistruoliai. Aktyvaus laisvalaikio mėgėjams Fuerteventūrą siūloma pažinti išsinuomojus dviračius, keturračius, mašinas bei motociklus. Taip pat šioje saloje populiaru nardyti, jodinėti žirgais ar net žaisti golfą.

 

JAE – tiems, kuriuos nustebinti darosi sunku


Nuolat augantys, pasaulio rekordus mušantys milžiniški pastatai, nepakartojami interjerai, prabanga tviskantys automobiliai – Jungtiniai Arabų Emyratai užburia kiekvieną. Ši kryptis palanki žiemos atostogoms dėl daugelio priežasčių: joje visuomet saulėtas, giedras dangus, šilta ir skaidri jūra, išpuoselėti, erdvūs paplūdimiai, aukščiausio lygio paslaugos ir aptarnavimas, o draugiški, dosnūs vietiniai žmonės visuomet pasirengę padėti atvykėliams.


Italų ir austrų Alpės – kaip dėl tų vaizdų nealpėt?


Tiems, kas mėgsta šaltį, sniegą ir aktyvias žiemos pramogas, tokias kaip slidinėjimas ar snieglentės, kraują kaitinančių potyrių net ir šalto oro sąlygomis geriausia vykti į Alpių kalnų kurortus. Populiarūs Austrijos ir Italijos kurortai – Verona, Klagenfurtas ir Zalcburgas – viso pasaulio poilsiautojų simpatijas pelno dėl kokybiškų bei įvairaus sudėtingumo trasų ir atviruko vertų kalnuotų kraštovaizdžių. Beje, garsūs slidinėjimo kurortai idealiai tiks ir tiems, kam slidinėjimas nėra pats mėgstamiausias laisvalaikio praleidimo būdas, mat gerai išvystyta ir kitokių pramogų, tokių kaip SPA centrai, apsipirkimas, žygiai pėsčiomis ir kitų infrastruktūra leis kiekvienam išsirinkti poreikius atitinkantį poilsį.


O kur jau šią žiemą atostogausite jūs?

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17341113sec.