Fuerteventūroje visa šeima: pažintis su gyvūnijos pasauliu, išbandymai vis kitokios spalvos smėlio paplūdimiais ir pirmi bandymai pažaboti vėją

Jei vaikai maži ir Rugsėjo 1-oji dar nėra įpareigojanti data, nėra geresnio laiko atostogoms su vaikais nei ruduo. Kelionė į Fuerteventūrą žada saulę, bet nebe tokią svilinančią kaip vasarą. Įšilusią jūrą, į kurią norisi ir galima įpulti net rudenį, ir praretėjusias turistų gretas – taigi ir mažesnį šurmulį. Jei į mokyklą jau reikia, kelionę į šią ištisus metus poilsiautojus priimančią salą galima rinktis ir per rudens ar net pavasario moksleivių atostogas. „Kuo vaikai didesni, tuo lengviau suderinsite jiems ir sau, suaugusiems, tinkančias pramogas“, – sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.


Gyvenkite ant vandenyno kranto

Į Fuerteventūrą ištisus metus plūsta ekstremalių nuotykių gerbėjai, tačiau ne ką mažiau malonų poilsį joje patiria ir „viskas įskaičiuota“ atostogų mėgėjai. Pasak „Tez Tour“ kelionių specialistės, kelionę su vaikais planuojančioms šeimoms toks atostogavimo būdas yra pats patraukliausias, nes sudaro sąlygas dėl nieko nesukti galvos, gerai pailsėti, suderinti visus šeimos narių poreikius ir neišleisti didelės sumos pinigų.

„Keliaujant su vaikais norisi, kad visais patogumais būtų pasirūpinta iš anksto, nereikėtų sukti galvos dėl apsigyvenimo vietos ar to, ką reikės valgyti. O ir sutaupyti tokiu būdu daug lengviau. Vietinę viešbučių rinką gerai išmanantis kelionių organizatorius pasiūlys nakvynę už pačią geriausią kainą. Taip pat būsite tikri, kad viešbutyje gausite nemokamą maitinimą ir gėrimus, vaikai galės dalyvauti viešbučio teritorijoje vedamuose žaidimuose ir užsiėmimuose, o tėvai, pavyzdžiui, užsukti pasiklausyti vakarais organizuojamų koncertų“, – šio tipo atostogų privalumus vardija I. Aukštuolytė.

Ji pastebi, kad į Fuerteventūrą vykstančios šeimos daug gerų įspūdžių patiria nusprendusios apsistoti pakrantėje įsikūrusiuose viešbučiuose, esančiuose vos keli žingsniai nuo paplūdimio. Būdami visai šalia Atlanto vandenyno, ne tik gerai pailsėsite, bet panorėję greitai pasieksite įvairias pramogų vietas, pavyzdžiui, vandens sporto ir nardymo centrus. Didelė dalis pakrantės poilsiaviečių palyginti neseniai pastatytos, todėl svečiams garantuoja jaukią viešnagę. Na, o kai kurie salos viešbučiai įrengti kaip tipiški Kanarų salų miesteliai, juose itin smagu būti mažiesiems, nes jų pramogoms skiriamas išskirtinis dėmesys, tačiau paslaugų netrūksta ir suaugusiesiems.

Susidraugaukite su gyvūnijos pasauliu

Atostogaudami Fuerteventūroje pasinaudokite proga iš arti susipažinti su drambliais, krokodilais, zebrais ar jūrų liūtais. Tai dar viena veikla, pradžiuginsianti tiek patį jauniausią, tiek vyriausią šeimos narį. Pažintys su gyvūnijos pasauliu vyksta zoologijos sode „Fuerteventura Oasis Park“. Tai vienintelis parkas visose Kanarų salose, kuriame namus sau rado hipopotamai ir drambliai. Na, o iš viso čia apsigyveno apie 3000 gyvūnų!

„Zoologijos sode daug erdvės ir žalumos, o tai pamalonina prie vulkaninio kraštovaizdžio spėjusią priprasti atostogautojų akį. Lankytojai nelieka abejingi čia sutinkamai gyvūnų įvairovei, ypač geri įspūdžiai lieka apsilankius Afrikos safario zonoje, kur mažuosius pasitiks žirafos, zebrai ar drambliai. Akys apraibs patekus į paukščių zoną, kurioje išgirsite egzotiškųjų papūgų, o taip pat ir plėšriųjų erelių klegesį. Na, o jeigu pritrūktumėte energijos, zoologijos sode yra trys restoranai, kuriuose papildysite jėgas ir vėl norėsite tyrinėti gamtą“, – intriguoja I. Aukštuolytė.

Vandens ir paplūdimių fanams

Fuertevetūra garsėja kaip sala, siūlanti smagiausias vandens sporto pramogas šeimoms. Nuo mažuosius, taip pat ir jų tėvus, viliojančių vandenlenčių ir vandens dviračių iki aitvaravimo iššūkio vyresniesiems. Tiesa, pastarąją sporto šaką rekomenduojama išmėginti ne jaunesniems kaip 6–10 metų sulaukusiems vaikams. Fuerteventūroje veikia ne viena aitvaravimo mokykla, tad specialius testus atlikęs sporto treneris nuspręs, ar mažasis jau pasiruošęs mokytis pažaboti vandenį ir vėją. Geriausiomis vietomis šeimoms užsiimti vandens sportu šioje saloje įvardijami Costa Calma ir Risco del Paso paplūdimiai.

Tiesa, kalbant apie paplūdimius, I. Aukštuolytės teigimu, poilsis juose viršys šeimų, norinčių rudens atostogas leisti tingiai, lėtai, niekur neskubant, lūkesčius.

„Mėnulio kraštovaizdį primenančią Fuerteventūrą garsina 320 dienų per metus šviečianti saulė ir platūs auksiniai paplūdimiai, kurių atrasite net apie pusantro šimto ir visi – be galo skirtingi: milžiniški ir visai mažyčiai, auksiniai, balti ar juodo vulkaninio smėlio. Pažintis su jais gali tapti dar viena smagia šeimos atrakcija. Vieni paplūdimiai driekiasi šalia didelių viešbučių kompleksų, kitų reikės gerai paieškoti laukinėje gamtoje. Didžioji dalis paplūdimių pritaikyti šeimų poilsiui, juose dirba gelbėtojai, jūra gilėja lėtai, veikia paplūdimio kavinės“, – pasakoja I. Aukštuolytė.

Jei pajusite, kad pritrūkote adrenalino, vadinasi, atėjo metas į Corralejo  vandens parką. Jame laikas nepastebimai prabėga suaugusiesiems, ką jau kalbėti apie mažuosius atostogautojus, kurių akys žiba vos pamačius banguojantį baseiną, batutus ar juodąjį urvą. Na, o plačios šešiems asmenims skirtos čiuožyklos į pramogą įtrauks visą šeimyną.

Atraskite kalnų grožį

Fuerteventūroje pagalvota ir apie šeimas, kurios prioritetą teikia sausumoje esančioms pramogoms. Smagių ir ekstremalių įspūdžių patirsite keliaudami į kalnus džipu, grožėdamiesi kanjonais, išnykusiais ugnikalniais, atokiais kaimeliais ir laukiniais paplūdimiais. Tokioje ekskursijoje turėsite progą paragauti ir vietinių produktų, pavyzdžiui, egzotiškųjų agavos gaminių. Sakoma, kad ši kelionė yra patogiausias ir saugiausias būdas pažinti nenudailintą, laukinę Fuerteventūros pusę.

„Tez Tour“ atstovės I. Aukštuolytės teigimu, jeigu vaikai jau šiek tiek ūgtelėję, smagiu šeimos prisiminimu taps žygis į kalnus. Ruduo ar pavasaris Fuerteventūroje – idealus metas tokiai išvykai. Nors saloje šilta visus metus, vasaros viduryje saulė kepina tiesiogine šio žodžio prasme, tad žygiavimas virstų ne poilsiu ir atsipalaidavimu, o tikru kantrybės išbandymu.

„Fuerteventūroje yra daugybė pasivaikščiojimams skirtų vietų, į kurias rekomenduojama leistis šeimoms. Pavyzdžiui, Los Molinos-Jarugo takas, besidriekiantis vakarinėje salos dalyje. Jis prasideda nuo Los Molinos kaimelio ir atveda į Jarugo paplūdimį, primenantį dykumą. Kitas įspūdingas ir per keletą valandų įveikiamas žygis laukia maršrutu Lajares-El Cotillo-Eagle Beach. Keliaudami juo nukaksite į savo grožiu garsėjantį Playa del Aquila paplūdimį“, – intriguoja I. Aukštuolytė.

Kelionių specialistė atkreipia dėmesį, kad jei nuspręsite pasirinkti sudėtingesnį pasivaikščiojimo taką, nepamirškite patogios avalynės. Be to, vėlyvą rudenį saloje gali pasitaikyti vėjuotų dienų, todėl žygiuojant nepamaišys šiltesnių drabužių sluoksnis.

Norint išmėginti visas šeimos pramogas Fuerteventūroje, prireiktų tikrai daugiau laiko nei savaitė ar dvi. Jeigu jo turite būtent tiek, gerai apgalvokite, koks bus jūsų šeimos veiklos planas. Vienu iš didžiausių šios salos privalumų laikomi jos kontrastai. O tai reiškia, kad išsvajotų pramogų suras šeimos su pačiais įvairiausiais pomėgiais. Trokštančios mokytis pažaboti vandenyno bangas ir vėją, laukiančios progos leistis į nuotykius po didingus, ramybe dvelkiančius Fuerteventūros kalnus ar norinčios kuo daugiau laiko leisti žymiuose salos paplūdimiuose.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.77444816sec.