Spalvinga Čekijos sostinė

Praha yra graži kiekvienu metų laiku, itin rudenį, kai medžiai keičia savo spalvas. Giedrą rudenišką dieną siūlome pailsėti viename iš gausų Prahos parkų.

Karališka Stromovka

Stromovka, anksčiau Karališkasis Žvėrynas, tai didingas angliškas parkas, 95 ha ploto. Priklauso didžiausioms Prahos parkams ir Čekijos sostinės gyventojų mėgstamiausioms vietoms piknikui ir poilsiui prie ežero. Čia galima rasti vieną iš didžiausių planetariumų pasaulyje – Planetariumas Praha.

Jelení Příkop

Dauba po Prahos pilimi, vadinama Jelení Příkop, yra ideali vieta poilsiui baigę pilies komplekso aplankymą. Tai tikra ramybės oazė dinamiškame miesto centre. Į daubą galime įeiti pvz. iš Belvederio rūmų pusės. Anksčiau dauboje gyveno elniai, o taip pat buvo įmanoma sutikti lokį. Dabar griovyje yra romantiškas takas, o šalia pastatytos skulptūros. Griovys atidarytas turistams iki spalio pabaigos.

Petřín

Apžvalgos bokštas Petřín kalvoje buvo pastatytas kaip sumažinta Eifelio bokšto kopija dėl 1981 m Jubiliejinės Parodos. Panoraminis vaizdas iš bokšto laikomas vienu iš gražiausių Prahoje. Petřín tai mėgstamiausia vieta įsimylėjėliems, čia galima surengti pikniką su draugais arba pailsėti vienoje iš kavinių.

Havlíčkovy sodas

Grébovka, vadinama irgi Havlíčkovy sodu, tai nuostabus daržas Prahos Vinohrady pietų nuokalnėje. Čia galime pamatyti ne tik neorenesanso stiliaus vilą ir puikų Prahos vaizdą, bet irgi dirbitnį stalaktitų urvą, fontanus, ežerėlį ir skulptūras. Liko tik paragauti vyną restorane ir žavėtis aplinkinių vynuogynų nuostabiu vaizdu.

Divoká Šárka

Divoká Šárka gamtos rezervatas nusidriekia Šárka srovės uolotuose krantuose ir priklauso didžiausioms Prahos parkams. Tai tikra žalia oazė ir sunku patikėti, kad yra Prahos dalis. Vasarą arba rudenį galima čia maloniai pasivaikščioti arba važiuoti dviračiu, o žiemą slidinėti lygumų slidėmis arba čiuožti užšalusioje Džbán užtvankoje.

Průhonice parkas

Labai netoli Prahos rasime 240 ha ploto Průhonice rūmų parką, įrašytą į UNESCO sąrašą, vieną iš didžiausių kraštovaizdžių parkų Europoje. Parke daug įvairiausių retų augalų rūšių, pavasarį žydi margaspalviai rododendrai ir azalijos. Lankytojai gali vaikščioti po parką, naudodami 40 km takų. Be to, parke yra neorenesanso stiliaus rūmai bei jau 1187 m. įšventinta romanų Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Romos katalikų bažnyčia.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75753403sec.