Kodėl lietuviai dažniausiai renkasi poilsį Alanijoje?

Turkija jau daugiau nei dešimtmetį išsilaiko populiariausių lietuvių pamėgtų atostogų krypčių viršuje, dažniausiai lietuviai ilsisi Alanijos viešbučiuose. Šį regioną renkasi ne tik pirmą kartą poilsiui į užsienį vykstantys tautiečiai, čia noriai sugrįžta ir nemaža dalis jau besilankiusių Alanijoje. Kuo šis Turkijos kurortas, kurį Romos imperatorius Markas Antonijus vestuvių proga padovanojo savo mylimajai Kleopatrai, taip žavi lietuvius?


Traukia švelnus klimatas ir smėlio pakrantė


Lietuvių labiausiai pamėgtas Alanijos kurortas išsiskiria gražia gamta bei šiltu Viduržemio jūros klimatu. Alanijos regione ilgiausiai išsilaiko šiluma, tad atvykti į šį Turkijos Rivjera vadinamą regioną galima nuo ankstyvo balandžio iki spalio pabaigos.


Pratę ilsėtis Lietuvos pajūrio smėlio paplūdimiuose, lietuviai ir užsienyje nori iki jūros eiti ne akmenuotu žvyru ar akmenimis. „Alanijoje smėlio paplūdimiai apdovanoti mėlynąja vėliava, taigi jie vieni gražiausių ir švariausių visoje Turkijoje, – pasakoja „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė. – Atostogaujant čia, būtina aplankyti Kleopatros paplūdimį, išsiskiriantį baltu smėliu bei turkio spalvos jūra“.


Taupantiems ir mėgstantiems nebrangiai apsipirkti


Dėl didelės viešbučių konkurencijos, kainos čia labai palankios neišlaidauti linkusiems tautiečiams. Savaitės poilsis net sezono metu čia gali kainuoti tik 400-500 eurų už paketą „viskas įskaičiuota“.


Šiame regione sutaupyti galima ir apsiperkant – čia įsikūrusi viena didžiausių turgaviečių Turkijoje. Alanijos turgus garsėja geromis odos gaminių, kailinių, kilimų, tekstilės kainomis, o mėgstantys derėtis, gali sutaupyti ir dar daugiau.


„Ieškantys lauktuvių artimiesiems, be standartinių turkiškų desertų ir suvenyrų, tautiečiai turguje taip pat renkasi prieskonius, vietinių juvelyrinius bei keramikos dirbinius, kurie Alanijoje parduodami geromis kainomis“, – vardija kelionių ekspertė.


Pramogos ir mažiems, ir dideliems


Šį regioną nuo Lietuvos skiria vos 3 valandų skrydis, tad nenuostabu, kad poilsį šiame kurorte noriai renkasi ir šeimos su mažamečiais vaikais. Vaikai čia nenuobodžiauja, nes Alanijoje yra daugybė šeimoms pritaikytų viešbučių, kuriuose gausu pramogų vaikams.


Tačiau ir suaugę Alanijoje gali mėgautis ne tik ramiu poilsiu prie jūros. Šiame kurorte netrūksta vandens pramogų: galima nardyti, čiuožti vandens slidėmis, leistis kalnų upėmis pripučiamomis valtimis, apsilankyti vandens parke, iškylauti laivu. Vietiniai taip pat organizuoja safarius visureigiais, skrydžius parasparniais, pasivažinėjimą keturračiais motociklais.


„Iš didelės pramogų pasiūlos, poilsiautojai dažniausiai renkasi pramogą, kurios Lietuvoje neįmanoma išbandyti – raftingą. Tai nėra tokia ekstremali pramoga kaip gali pasirodyti iš šalies: leistis kalnų upe gali ir vaikai bei vyresnio amžiaus žmonės, nereikia jokio fizinio pasiruošimo, todėl ji taip mėgstama tautiečių”, – populiariausią lietuvių pramogą pristato K. Graužinienė bei priduria, kad ilsintis šiame krašte, taip pat būtina apsilankyti turkiškoje pirtyje bei paragauti turkiškos kavos.


Norintiems pakeliauti


Alanijos kurortą renkasi tie, kurie poilsį prie jūros nori derinti su pažintine programa. Tarp labiausiai lankomų šio regiono vietų – mineraliniai Pamukalės šaltiniai, Žaliasis kanjonas, Dim urvas su stalaktitais ir stalagmitais.


Neturintiems laiko ilgesnėms kelionėms po kurorto apylinkes, rekomenduojama aplankyti čia pat, ant jūros skalaujamos uolos stovinčią Alanijos tvirtovę, kurią juosia 6,5 kilometrų ilgio gynybinė siena su gausybe bokštų.


„Siauros senamiesčio gatvelės, jaukūs restoranėliai, nuo kurių terasų atsiveria graži miesto panorama, Osmanų imperijos laikus menantis uostas, miesto simboliu tapęs Raudonasis bokštas – visa tai sukuria paslaptingą Alanijos atmosferą, kurią norisi pajusti vėl ir vėl”, – apie paslaptingą kurorto aurą pasakoja „Kelionių panorama“ vadovė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41560698sec.