Ko Jūs nežinojote apie Bulgariją: kas tiesa, o kas – mitas

Šalia labiausiai lietuvių pamėgtų atostogų krypčių, vis dažniau patenka Juodosios jūros skalaujama Bulgarija. Lietuvius čia vilioja žemos kainos, saulėtas oras, galimybė susikalbėti rusų kalba. Šią šalį gaubia daugybė mitų, tačiau ne visi jie pagrįsti. Tad kviečiame sužinoti, kurie stereotipai apie Bulgariją yra tiesa, o kurie – tik mitas.


Mitas: posovietinė šalis


Nors Bulgarija niekada nepriklausė Sovietų Sąjungai, beveik penkiasdešimt metų šalį valdė komunistai bei buvo jaučiama sovietų įtaka. Po Sovietų Sąjungos griuvimo, kaip ir visos kitos komunistų valdytos šalys, Bulgarija pradėjo keistis bei modernėti.


„Taip, čia vis dar galima rasti sovietinio palikimo kurortų kaip Auksinės kopos ar Saulėtas krantas, tačiau jau yra kurortų, kuriuose jaučiamas aukštas europietiškas lygis, tad poilsiu nenusivilsite. Besidomintiems prabangiausiais šalies kurortais, siūlyčiau ilsėtis Šv. Vlase ar Elenitėje“, – pataria „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė.


Mitas: prasti viešbučiai ir blogas aptarnavimas


Ko gero visi prisimename sovietmečio aptarnavimo ypatumus – jokios šypsenos, įsakmus balso tonas, neegzistuojantis paslaugumas. Taip, vis dar Bulgarijoje galima rasti viešbučių, kuriuose pasijusite lyg sugrįžę pusę amžiaus atgal, tačiau neapsigaukite.


Naujiems viešbučiams svarbu įgauti konkurencinį pranašumą, tad juose aptarnauja kaip prabangiuosee europietiškuose viešbučiuose. Pasak kelionių ekspertės, tokiuose viešbučiuose kaip „Wave Resort“, „Melia Grand Hermitage“, HVD Miramar“ rasite visus prabangiems viešbučiams priklausančius patogumus: šildomi baseinai, SPA centrai, privatūs paplūdimiai.


Mitas: prasti paplūdimiai


Mitas apie prastus Bulgarijos paplūdimius neturi nieko bendro su realybe. Priešingai – Bulgarija garsėja išskirtinai plačiais balto smėlio paplūdimiais, o net devyni šalies kurortai yra gavę tarptautinį Mėlynosios vėliavos apdovanojimą už ekologiškai švarias pakrantes, tad yra puikiai prižiūrėti.


O Pomorjės kurortas turi ir savo išskirtinumą – jis išgarsėjo kitokio smėlio paplūdimiais: „Smėlis čia beveik juodos spalvos, nes jame gausu geležies. Toks smėlis turi sveikatinančių savybių, tad bulgarai jį naudoja įvairioms gydomosioms procedūroms“, – pasakoja K. Graužinienė.


Mitas: neskanus maistas


Bulgarijoje maistas yra artimas slavų kultūrai, tačiau permaininga šalies istorija lėmė, jog joje jaučiama ir didelė turkų, graikų, Viduriniųjų Rytų kulinarijos įtaka. Taip, šalis nėra žymi kulinariniais šedevrais, kuriuos gamintų garsiausių pasaulio restoranų šefai, tačiau negalima sakyti, jog bulgarai siūlo prastą maistą.


Čia populiarūs tautiečių mėgstami daržovių ir mėsos troškiniai, ryžiais ir mėsa įdaryti vynuogių ar kopūsto lapai sarmi, panašūs į lietuviškus balandėlius, įvairi žuvis, kiaulienos arba veršienos dešrelės kebapche, balta šaltsriubė tarator. Šalis taip pat garsėja labai skaniais ir nebrangiais vaisiais bei daržovėmis.


Mitas: nebus, ką veikti vaikams  


Tai tiesiog priklauso nuo viešbučio lygio. Taip, įmanoma rasti Bulgarijoje viešbutį, kuriame pramogos vaikams apsiribos popieriaus lapais, pieštukais bei keliais žaislais. Tačiau tai labiau išimtis nei taisyklė.


„Tiesa ta, kad ir Bulgarijos kurortai rūpinasi šeimų poilsiu, – tvirtina „Kelionių panorama“ vadovė. – Baseinai bei vandens kalneliai vaikams, žaidimo aikštelės, pramoginiai renginiai, diskotekos mažiesiems, specialus vaikiškas meniu – tai jau neatsiejama ir Bulgarijos viešbučių, laukiančių poilsiauti atvykstančių šeimų, paslaugų dalis“.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70921206sec.