10 dalykų, kuriuos būtina nuveikti Budapešte

Truputėlis Vienos, Paryžiaus ir Lvovo... bet vis dėlto visur vengrai ir jų kalba tokia stebuklingai nesuprantama, kad galima tiesiog ilgai klausytis jos skambesio. Žiemos Vengrijoje švelnios, guliašas tirštas, o gyvenimas - lengvas ir žavingas.

1. Pirmiausia - užkąskite. Pradėkite nuo guliašo – sriubos iš veršienos, bulvių ir daržovių. Geras guliašas yra toks tirštas, kad šaukštas jame stovi. Paragavus guliašo, taip pat būtina paskanauti paprikažo – troškinio iš veršienos ir paprikų. Paprastai paprikažas patiekiamas puodelyje, iškeptame iš duonos. Jei Budapešte staiga atsidursite vienas, be draugų, – nieko gero, nes vienam asmeniui tokios porcijos neįveikiamos.

2. Pasivaikščiokite palei Dunojų ir kirskite visus per jį pastatytus tiltus. Labai greitai įsitikinsite, kad Dunojus žydras tik dainose, o tikrovėje – gelsvai pilkas. Nulipkite į krantą Belgrado krantinės rajone ir užsakykite taurę vyno viename iš vietinių restoranų, su vaizdu į Dunojų. Skanaudami vyną, pasvajokite apie tai, kaip laisvoji vieta jūsų lagamine prisipildys mažais buteliukais, ant kurių parašyta Tokaji Aszu 6 Puttonyos (geriausias Tokajaus vynas).

3. Tęsdami ekskursiją, aplankykite Margitos salą. Vengrai turi posakį, kad meilė prasideda ir baigiasi Margitos saloje, nes būtent šią vietą aplanko visos įsimylėjėlių porelės. O kiti vietiniai gyventojai čia ateina sportuoti ar kitaip pailsėti.

4. Lyginant su didžiuliu neogotinio stiliaus Vengrijos parlamento pastatu, Vestminsterio vienuolynas atrodo visai mažas ir kuklus. Toliau eikite į kurią nors miesto kavinukę ir užsakykite saldaus pyragėlio. Ragaudami jį kartu su stipria kava, atkreipkite dėmesį į aplinkinius žmones – tai studentai, pradedantieji saksofonistai, niekur neskubantys menininkai... Jei pasiseks, išeidami iš kavinės galite sutikti indą, kuris atlieka Mocarto kūrinius skambindamas buteliais su vandeniu.

5. Kai sutemsta, nueikite į krantinę, esančią netoli Vigado aikštės ir nusipirkite bilietą į laivelį. Ant jo denio, primokėję už švedišką stalą, galėsite skaniai pavalgyti, žiūrėdami į naktinį Budapeštą, kuris apšviestas violetinės, rausvos, geltonos ir žydros spalvos žibintais.

6. Iš ryto eikite pasivaikščioti ilgiausia miesto gatve – Andraši prospektu (2,5 km ilgio). Tai nuostabi gatvė su medžiais ir brangiais, pilkai batais nuosavais namais.  

7. Būdami Budapešte, nepamirškite ir apie terminius Sečeni baseinus – jie didžiausi Europoje. Šį kompleksą sudaro po atviru dangumi arba po stogu esantys baseinai su vandens temperatūra nuo +15 iki +40°C, taip pat saunos. Maudymosi kostiumą galite išsinuomoti vietinėje nuomoje. Kaip malonu judėti iš vieno baseino į kitą, žiūrėti į mėlyną dangų ir jausti, kaip siela laisvėja nuo liūdesio, o kūnas –nuo ligų. 

8. Būtinai užlipkite į Budos kalną pasivaikščioti po grindiniu dengtas gatveles, pažvelgti į Matiašo katedrą, Karaliaus pilį ir Žvejų bastioną. Po to užsukite į nedidelį barą, užsakykite alaus su dešrelėmis ir tik po to eikite apžiūrėti urvų.  

9. Po to reikia nuvykti į centrinį turgų – pasižiūrėti ir nusipirkti Salamio dešrų. Jomis turgus padabintas lyg kalėdiniais papuošalais.  

10. Visada būkite atsargūs, nes vengrai gali apsukti arba apgauti, žinoma, ne iš piktų kėslų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55891991sec.