5 priežastys kodėl tautietės pamilsta Toskaną

Populiariu įsivaizdavimu, Italija lietuves žavi savo architektūra bei istorija, mados dizainerių gausa ir dėmesingais, komplimentus žeriančiais vyrais. Tačiau vertindama Toskanos regiono patrauklumą kelionių organizatoriaus „Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė įvardija kitas priežastis, viliojančias keliauti. „Toskana turtinga savo paveldu ir nepakartojamu kraštovaizdžiu, tačiau dažniausiai turistai mini atsipalaidavusį toskaniečių požiūrį į gyvenimą – Il bel far niente, itališką posakį, reiškiantį nieko neveikimo grožį“,teigia moteris.

1. Toskanos oras – pusmetį trunkanti vasara

Toskaniečiai laimingi ir atsipalaidavę dėl ilgiau nei pusmetį trunkančios vasaros. Birželį temperatūra gali pakilti iki 30 laipsnių šilumos, o puikūs orai tęsiasi iki pat vėlyvo rudens. Pajūryje karštis nealina – nuo jūros atkeliaujantis vėjas išsklaido karščio bangas. Išsiilgusiems paplūdimio pramogų verta aplankyti Lunigiana pajūrį, esantį šiaurinėje dalyje ir garsėjantį marmuro kasyklomis, žydriausiu vandeniu ir nepaprasto baltumo smėliu.

2. Gurmaniškos kelionės

Toskanos yra viena iš svarbiausių Italijos virtuvių, palikusi pėdsaką net Prancūzijos gastronominėse tradicijose. Italai ypatingą dėmesį skiria valgymo malonumui bei mėgavimuisi vynu. Viena iš Toskanos regiono sričių – Chianti, garsėja ypatingo skonio tokio paties pavadinimo vynais. Chianti vynas vadinamas italų Bordo – raiškus ir tvirto stoto raudonasis vynas, kuriam būdingi vyšnių, slyvų, žemuogių ir kitų prieskonių aromatai. „Pažintinių kelionių metu visada kviečiame į žymiųjų vynų degustacijas, paliekančias neišdildomą įspūdį“, – teigia I.Dorelaitienė.

3. Ledų istorija kalba itališkai

Smaližiai visada mini gelato artigianale – naminius ledus, gaminamus iš šviežio pieno, vaisių ir grietinėlės. Ypatingų skonių ieškotojai taip pat nenusivils – galės ragauti parmezano, burokėlių, svogūnų bei kitų netradicinio skonio ledų.

4. Holivudas – įkvėptas Toskanos

Jei atvykę į Toskaną pasijusite lyg pažįstamoje vietoje, nenustebkite – nepaprasto grožio Toskanos apylinkėse ir miestų gatvelėse buvo filmuojama nemažai garsių Holivudo filmų, tokių kaip „Gladiatorius“ ir „Saulėlydis: Jaunatis“. O ką jau kalbėti apie garsųjį filmą „Po Toskanos saule“, atskleidusį krašto grožybes. Anot I.Dorelaitienės, Toskanos regionas garsėja ne tik čia pastatytais Holivudo filmais, bet ir kino bei muzikos žvaigždėmis, atkeliaujančiomis čia pabėgti nuo vakarietiško gyvenimo tempo, bei norinčiomis pajusti nieko neveikimo grožį.

5. Išsiilgusiems temperamento

Skirtingai nei vakariečiai ar rytų europiečiai, italai yra nepaprastai jausmingi ir emocionalūs. Gestikuliavimas italų kalboje turi didžiulę simbolinę reikšmę – sakoma, kad šioje šalyje mobiliaisiais telefonais prie vairo nebuvo kalbama dar gerokai prieš tokio draudimo įvedimą, nes emocionaliesiems pietiečiams reikėdavo sustoti kelkraštyje ir nevaržomai gestikuliuoti ten. „Tai gerokai skiriasi nuo mums įprasto santūraus bendravimo, o tai labai žavi tautietes“, – pastebi I.Dorelaitienė.

Pažintinės kelionės autobusu į Toskaną trunka 7 dienas, per kurias aplankomas Montekatinio kurortas, garsėjantis savo SPA, Renesanso kultūros lopšys – Florencija, keliaujama po autentiškus miestelius, dalyvaujama Chianti vyno degustacijose, susipažįstama su regiono apylinkėmis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54392815sec.