airBaltic dar 30 proc. mažina keleivių vietų skaičių

Dėl pasaulyje vykstančios koronaviruso krizės ir jos įtakos oro linijų bendrovės „airBaltic“ tinklui, kompanija priėmė sprendimą laikinai sumažinti keleivių vietų skaičių dar 30 procentų. Taip pat nuo kovo 29 dienos iki gegužės 31 dienos iki 22 sumažins ir skraidančių orlaivių skaičių.

 

„Šiandien mūsų kompanijai yra 18-oji Koronos krizės diena. Mūsų darbuotojų ir visuomenės sveikata bei saugumas yra svarbiausias „airBaltic“ prioritetas. Padėtis keičiasi labai greitai, todėl esame priversti priimti keletą sunkių, bet būtinų sprendimų. Kol kas mes sumažinome savo pajėgumus pervežti keleivius ir atšaukėme skrydžius. Deja, turime laikinai sumažinti ir savo komandą, nes mūsų operacijų mastas smarkiai mažėja. Tai yra laikinos priemonės krizės metu ir mes turime būti pasirengę grįžti į savo augimo kelią, kai tik situacija pagerės“, – sako Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.


Nuo 2020 m. kovo 29 d. iki gegužės 31 d. „airBaltic“ atšauks 2000 papildomų skrydžių. Tam, kad oro linijų klientų aptarnavimo skyrius galėtų aptarnauti visus pokyčių paveiktus keleivius, atšaukimai bus vykdomi per ateinančią savaitę.


Šiuo metu, atsižvelgiant į tinklo pakeitimus, „airBaltic“ taip pat yra priversta iki 400 sumažinti ir savo darbuotojų skaičių.


„airBaltic“ turi gerai parengtą krizės planą įvairioms įmonės ekonominėms ir veiklos krizėms. Nuo vasario 28 dienos įmonėje yra įsteigta veiklos grupė „C19AG“, kuri reguliariai vertina naujausią situaciją ir imasi reikiamų priemonių.


„airBaltic” – 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai viena punktualiausių oro linijų bendrovių Europoje, vykdanti skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlanti didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, NVS ir Vidurio Rytus.


Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.


„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 38 orlaiviai: 22 Airbus 220-300 orlaivių, 4 – Boeing 737, 12 – Bombardier Q400Next Gen.


„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2017-aisiais oro linijų bendrovė gavo CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą. 2018 ir 2019 m. pelnė ATW oro linijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais. 2019 kompanija laimėjo „Airline Business“ sektoriaus lyderystės apdovanojimą.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44960189sec.