"Karlīnes" gatvės šventė 2009

Šeštadienį rugpjūčio 29 dieną 12:00 valandą pirmąkart Ventspilio miesto istorijoje vyks naujas renginys– „Karlīnes“ gatvės šventė.

„Karlīnes“ gatvės šventės organizatorių tikslas skatinti ventspiliečių susidomėjimą miesto istoriniu paveldu ir unikalumu, atgaivinti seniai užmirštas „Ostgalo“ (uostamiestis) vertybes ir tradicijas.

Ne kiekvienas ventspilietis žino, kokias brangenybes slepia tylusis, ypatingasis uostamiestis. Jis nėra turistų pamėgtas miestas, tačiau netyčia čia užklydusį prašalaitį jis užvaldo savo subtilumu.

Į rugpjūčio 29 dieną visoje gatvėje nuo Vasarnycos iki pat Luočių gatvių vyksiančią šventę kviečiami visi – tiek „Ostgalo“ gyventojai, tiek svečiai iš svetur. Viskas vyks liaudies stiliumi– kaip senais gerais laikais, kai vaikinai mylėjo merginas, kai vyrai karčemose ūždavo, o fotografijos buvo nespalvotos.

Šioje gatvėje bei aplinkinėse gatvelėse virs šurmulys, skambės lyvių dainos, kvepės rūkyta žuvimi, kvepės gardūs "Znotiņa" (Žentelio) blynai, bus gero alaus ir kvaso, „Princo“ pyrago su naminiu pienu, naminio sūrio ir „sklandraušių“.

Nebus apsieita ir be mugės. Pas „Žentelį“ bus galima nusipirkti visko. Paviljone „Betliejus“ liesime žvakes, salone "Loka" lauksime damų ir ponų, karčemoje "Koreja" švęsime kaip senais gerais laikais. Pas kapitoną Jostmaną ragausim žuvienė, kartu su moterimis keliausime į geltonąjį parką, pjausime malkas. Fotografuosimės fotoateljė "Pie Jura",mankštinsime liežuvį lyvių mokykloje "Princ jūs".

Šventės organizatoriai rūpinasi ne tik, kad svečių pilvai būtų sotūs, bet ir gera nuotaika bei linksmybėmis. Dalyvaus šokių kolektyvai, dainininkai, populiariosios muzikos grupės "Roja", "Zvaigžņu lietus" ir "Baltie lāči".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42172217sec.