Ventspilio vokiečių kultūros draugija jau antrą kartą organizuoja Oktoberfest Latvijoje

Pernykštis auditorijos gausumas leido manyti, kad Latvijoje galima švęsti festivalį - Oktoberfest. Dainos, muzika kaip vienijantys elementai tarp tautų, Latvijoje sukuria ypatingą atgarsį. Daugelį Vokietijos liaudies dainų ir šlagerių latviai puikiai žino.

Vokiečių tradicijos Latvijoje - nėra kažkas neįprasto. Turime prisiminti valstybės istorinę raidą, nepaisant to, kad Latvijoje ankstesniais metais vokiečių buvimas kartais vertinamas kritiškai. Tačiau faktas lieka faktu, kad vis dar esama daug bendrų tradicijų.

Ši švenčių prasmė ir tikslas metams bėgant kažkiek pasikeitė, bet vis tiek priešakyje išlieka tradicinė muziką. Šiemet bus kviečiami Bavarijos muzikantai iš Tiršenroitas (Tirschenreuther Stadtkapelle), raginama klausytis muzikos ir šokių.

Oktoberfest šventė visada buvo viena iš populiariausių renginių, džiugu, kad šių metų festivalio įėjimas nemokamas. Kaip įprasta, tris šventines dienas bus specialiai įrengtos palapinės, nuo rugsėjo 25 iki 27d. Ventspilio turgaus patalpose. Penktadienio vakare prasidės iškilmingas festivalis. Šventę atidarys Vokietijos ambasadorius Latvijoje Detlefs Veigeļa (Herr Detlef Weigel).

Bavarijoje tipiška yra alaus varžybos, malkų pjovimas ir įvairios pramogos šeštadienis. Šiais metais numatomi ir įvairūs žaidimai ir konkursai vaikams. Šventiniai loterijos lošimai nukeliami į sekmadienį, loterijos pasiūlys įdomių prizų. Tai yra nuo alaus taurių ir stiklinių bei kitų suvenyrų iš Vokietijos, premijos - 2 maišai iš Froli Baltic, apgyvendinimas viešbučiuose Metropole Rygoje ir Daugpilyje Latgala, pagrindinis prizas – kelionė 2 asmenims su Scandlines keltu.

Tai, kad festivalis Oktoberfest gali vykti jau antrą kartą Latvijoje - Ventspilyje, turime būti dėkingi Gregoram Cīgleram (Gregor Ziegler), kuris visiškai užtikrina Bavarijos muzikantų atvykimą į festivalį.

Šventės maitinimu šiemet rūpinsis Ventspilio 20 profesinė mokykla. Ji naudos specialius Vokietijos receptus, pavyzdžiui, kepta kiauliena, kiaulienos karka, rauginti kopūsti, klinģerīši ir t.t. Pirmą kartą festivalio metu Vokietijos vynus pasiūlys paragauti Hanzas Vina galerija iš Rygos. Finansiškai renginį remia DnB Nord, Bucher Schoerling, Oficialusis ŠKODA atstovas Latvijoje SIA Adam Auto, Volkswagen centras Ventspilyje, Ventspilio miesto taryba ir kiti rėmėjai: Aleksandras Iesalnieks, rinkos direktorius Raitis Šauriņš, Radio SWH, Ventas Balss ir alaus darykla Livu alus Be muzikos ir įvairių konkursų, alaus gėrimo tradiciją turi tiek latviai, tiek vokiečiai. Dar Augustas Bīlenšteins, mokslininkas ir latvių pastorius, maždaug apie1900 metus tvirtino, kad alų latviai jau turėjo senai - nuo pat vikingų laikų. Dabartinis latvių junginys alų daryti(alu darīt) yra vartojamas kur kas anksčiau, nei vokiečių skolinys brūvēt (alų daryti) (žodis alas kilęs iš šiaurinės Suomijos kaip als, ale, öl, ölu). Bet kuriuo atveju, kalbant apie latvių liaudies dainos neapseinama be alaus naudojimo tradicijų:

Aluti, rudakyti,

Ar aš tavo senatvėlė,

Aš gimiau, tave atradau,

Aš numirsiu, tave paliksiu.

Pabaigoje šiek tiek apie Ventspilio vokiečių kultūros draugiją.

Ji įkurta 2004. metais. Sąjungos nariams ir kitiems suinteresuotiems vokiečių kalbos įsigilinimu ir naudojimu, galima beveik kiekvieną savaitę dalyvauti vokiečių pokalbiuose arba dalyvauti grupės Windau repeticijose ir koncertųose, vokiečių kalbų mokymose, kurie skirti moksleiviams ir suaugusiems. Organizuojame turus ir susipažįstame su Vokietijos kultūros susijusias pastatais ir kitų kultūros paminklais. Su visuomenės istorinio tyrinėjimo darbu taip pat galima susipažinti per mūsų visuomenės iliustruotą leidinį Lett-landweit . Naujausius numerius galima įsigyti Ventspilio turizmo informacijos centre. Šis žurnalas padeda geriau suprasti istorinius įvykius ir skatina savitarpio supratimą tarp trijų grupių: latvių , vokiečių ir rusų.

Ventspilio vokiečių kultūros draugija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53026414sec.