Latvijoje įvyks antrasis dangaus stebėtojų sąskrydis ar Star Party

2009 m. rugsėjo 26 dieną nuo 17:00 val. iki vidurnakčio „StarSpace“ observatorijoje Rāmkalnos, Inčukalnā įvyks antrasis dangaus stebėtojų sąskrydis ar Star Party. Kviečiami dalyvauti tiek teleskopų savininkai, tiek tie, kurie domisi astronomija ir dangaus stebėjimais, bet neturi savo teleskopų arba žiūronų.

Įėjimas į sąskrydį nemokamas, o galimybė pažvelgti pro teleskopą ar žiūronus bus suteikta visiems besidomintiems. Be to, lankytojai galės įsigyti suvenyrų, užduoti specialistams klausimus, taip pat dalyvauti viktorinoje ir patikrinti savo žinias apie kosmosą.

Sąskrydyje bus stebimas Jupiteris, Uranas ir Marsas. Danguje bus galima pamatyti ir objektus - ūką, galaktikas ir milijardus žvaigždžių.

Kiekvienas lankytojas galės įvertinti ir sužinoti daugiau apie teleskopus, turės galimybę išstudijuoti dangaus objektus, pradedantieji bus supažindinami su teleskopu, jo funkcijomis ir valdymu. Tie, kurie svajoja įsigyti nuosavą teleskopą ir nenusivils, kadangi čia gaus daug patarimų, pamatys naujovių ir tikriausiai išsirinks patinkantį.

Dangaus stebėtojų sąskrydis ar Star Party UAB „StarSpace“ pradėjo bendradarbiauti su Latvijos Astronomijos draugija ir su Latvijos nacionalinės UNESCO komisijos (LNK) parama. Star Party yra renginys, kuris vyks Latvijoje. Juo metu bus minimi Tarptautiniai astronomijos metai.

UNESCO iniciatyva 2009 metai yra švenčiami kaip Tarptautiniai astronomijos metai. Tarptautinius astronomijos metus stengiasi pažymėti visos švietimo ir informacinės kompanijas. Stengiamasi platinti informaciją, daugiau sužinoti apie visatos, žvaigždžių, astronomijos mokslą.

Papildoma informacija:

www.unesco.lv/lat/index/news/all_news/news1231328751.html

www.astronomija2009.lv

Mārtiņš Gills, Tarptautinių astronomijos metų Latvijoje koordinatorius

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.384619sec.