12 idėjų, ką veikti Liepojoje pavasarį

Saulei suspindus ryškiau, taip ir norisi ištrūkti iš namų ir aplankyti Liepoją, kur visų širdys prisipildys tikrojo pavasario. Pristatome 12 idėjų, ką verta nuveikti pavasarį Liepojoje ir jos apylinkėse.


1. Įkvėpti jūros jėgos, darant šiaurietiško ėjimo pratimus
Pavasarį kūną galima pažadinti pradėjus daryti kokius nors fizinius pratimus: pradėti bėgioti, pasivaikščioti miške ar propaguoti šiaurietišką ėjimą. Jeigu esi aktyvus ir tau patinka šiaurietiškas ėjimas, turi lazdas – keliauk į Liepojos pajūrį ir mėgaukis jūra, pavasariu ir šiaurietišku ėjimu pagal savo jėgas ir norą.
Jeigu labiau patinka šiaurietiškas ėjimas su bendraminčiais ir norėtumėte gido paslaugų, antradieniais ir ketvirtadieniais 18.00 val. organizuojamos pratybos. Šiaurietiško ėjimo komplektus ir dalyvavimą grupėse galima užsisakyti įmonėje „Nūjo ar vēju“: skambinkite telefonu 27077950 ar 26462030.
Tolėliau nuo Liepojos – Priekulės seniūnijos bendruomenė „Kalēti“ siūlo kartu užsiimti šiaurietišku ėjimu. Išnuomojama 15 porų lazdų (ilgis nuo 105 iki 125 cm), iš anksto užsiregistravus telefonais 26423893 arba 28303698.


2. Pasivaikščiojimai Berči architektūros pėdsakais
Paulis Maksas Berči (vok. Paul Max Bertschy) – visų laikų žymiausias Liepojos architektas nuo 1871 iki 1902 metų. Jis turėjo progą net tris dešimtmečius vienas pats kurti ir keisti 19-ojo amžiaus pabaigos Liepoją. Šiuo metu daugelio P. M. Berči projektuotų namų fasadus puošia lentelės su P. M. Berči parašu.
Pasigrožėkite didingais ir nuostabiais architektūros kūriniais vaikščiodami Liepojos gatvelėmis ir apžiūrinėdami 18 pastatų, kuriuos projektavo P. M. Berči.
Žemėlapį su maršrutu rasite čia arba nemokamai gausite Liepojos regiono turizmo informacijos biure. http://liepaja.travel/lv/brosuras/kartes/


3. Atsigerti beržų sulos Petro turguje (latv. Pētertirgus)
Kaip geriau save pažadinti pavasarį, jei ne mėgaujantis tomis Latvijos gamtos dovanomis, kuriose ypač gausu vitaminų ir mineralų. Geriausia vieta, kur jų galima įsigyti – turgus. Liepojos centre, šalia Kuršių aikštės yra Petro turgus. Čia galima nusipirkti pačių įvairiausių pavasariškos gamtos dovanų. Šiuo metu ypač populiari beržų ir klevų sula, ridikėliai, salotos, krapai ir svogūnų laiškai.
Petro turguje nusipirkus visų energiją atkuriančių ir sveikatinančių gamtos dovanų, pasigrožėjus gražiais pavasarinių gėlių stendais, verta pakelti akis. Turgus stovi tarp dviejų bažnyčių – Šv. Onos rytuose ir Šv. Juozapo katedros vakaruose. Anksčiau pietinėje turgaus pusėje stovėjo ir trečioji – sinagoga. Beje, to meto (1910 m.) turgaus paviljonas buvo palyginti naujoviško dizaino. Stogas su didžiuliais langais užtikrino gerą apšvietimą. Liepojos Petro turgus laikomas vienas gražiausių turgaus paviljonų Europoje.


4. Važinėjantis dviračiu atrasti Karostą iš naujo
Nuo balandžio Karostos informacijos centras, esantis adresu: Invalidu iela 4, pristato ekskursijas po Karostą dviračiu. Kiekvieną šeštadienį 16.00 val. Karostos tvirtovėje lauks gidas su dviračiu, pasirengęs papasakoti apie Karostą. Galima atvažiuoti savo dviračiu arba išsinuomoti čia pat – tvirtovėje. Ekskursija trunka apie 1,5 valandos. Kaina: 5 eurai suaugusiems, 2,5 euro vaikam, šeimos bilietas – 10 eurų.


5. Skristi džiazo ritmu
Muzika – vienas pirmųjų dalykų, su kuriais visiems Liepojos svečiams asocijuojasi šis miestas. Balandis Liepojos muzikos pasaulyje prasidės kartu su Džiazo dienomis. Balandžio 5 d. 18.00 val. Olimpinio centro Rožių salėje dainuos lenkų dainininkė Anna Marija Jopek. Ji savo projektą „Polanna“ pristatys kartu su džiazo grupe, kurią sudaro septyni muzikantai. Tai puikūs instrumentalistai ir Lenkijos džiazo žvaigždės. Grupė groja tradicinę, klasikinę, džiazo ir populiariąją muziką. Kiekvienas koncertas – užburianti improvizacija, kurią lydi įtampa ir susitelkimas, tačiau tai suteikia lengvumo pojūtį.
Balandžio 12 d. 18.00 val. „Promenade Hotel“ Hiko salėje bus proga pasiklausyti vieno iškiliausių jaunųjų latvių talento – Daumanto Kalninio (Daumants Kalniņš) ir jo vadovaujamo kvinteto koncerto „Muzikinis skrydis džiazo pasaulyje“ („Muzikāls lidojums džeza pasaulē“). Kvintete groja pripažinti ir žinomi džiazo muzikantai, dalyvaujantys įvairiuose projektuose. Žinomiausi iš jų: „Silvestri Orkestri“, „City jazz big band“ ir „Twin Town“. Programoje ir gerai žinomi, i rečiau grojami džiazo kūriniai, ir juos papildančios pačių grupės narių originalios kompozicijos.
Bilietai parduodami „Biļešu Paradīze“ prekybos vietose visoje Latvijoje ir internetu. Annos Marijos Jopek koncerto bilietų kaina 9,96 euro (http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/7134), Daumanto Kalninio koncerto – 7 eurai (http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/7541).


6. Būtinai susipažinkite su tarptautiniu mastu pripažintais pianistais
Balandžio 24–27 dienomis tradicinis Tarptautinis pianistų virtuozų festivalis Liepojoje suburia daugelio pasaulio šalių pianistus. Festivalis organizuojamas nuo 1993 m., šiemet – 22-asis. Toks festivalis – vienintelis visame Pabaltijyje.
Daugiau informacijos apie programą ir pianistus http://lso.lv/pianisma-zvaigznu-festivals
Bilietai parduodami „Biļešu Paradīze“ prekybos vietose visoje Latvijoje ir internetu http://www.bilesuparadize.lv/organizers/50#


7. Meilė pavasarį atsispindi jaunuolių akyse
Jeigu ir vėl norisi patirti pirmosios meilės jausmą, būtina apsilankyti Liepojos teatro sukurtame miuzikle jaunuoliams „Pavasario atgimimas“ („Pavasara atmoda“). Spektaklis sukurtas pagal Franko Vedekindo 1891 m. rašytą pjesę, kuri aplenkė savo laiką ir labai papiktino visuomenę, nes atvirai buvo kalbama apie jaunuolių seksualinius santykius. „Pavasario atgimimas“ – pasakojimas apie susipainiojusias mintis, sutrikusius žmones ir konfliktą, kuris kyla susidūrus nevaržomam jaunimo seksualumui ir vyresnės kartos veidmainystei. Tokiame kontekste matyti jaunystės trapumas, baimė, abejonės, bet ir lengvumas, kad galėtų išsiskleisti tikroji meilė. Režisierius Girtis Ėcis (Ģirts Ēcis). Vaidina: E. Pjata, V. Elleras, K. Karklinis (K. Kārkliņš), I. Trukšanė (I. Trukšāne (Būde) ir S. Ruicena (S. Ruicēna).
Bilietai parduodami „Biļešu Paradīze“ prekybos vietose visoje Latvijoje ir internetu http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6914, kaina nuo 2,85 euro.


8. Paragauti gardžiųjų Liepojos menkyčių
Liepoja savo svečių alkanų neišleidžia. Tikrai nereikės laužyti galvos, ko pavalgyti, jeigu geriausiose miesto kavinėse ir restoranuose užsisakysite Liepojos menkyčių (latv. Liepajas menciņi) – oficialaus patiekalo, kuris ruošiamas iš rūkytų menkių, bulvių ir svogūnų pagal senovinį Pietų Kuršo receptą. Tai būtina padaryti, nes toks gardus ši patiekalas ruošiamas tik Liepojoje, kitur tokio nerasite!
Vietos, kur galima užsisakyti skaniųjų Liepojos menkyčių: http://liepaja.travel/lv/est-un-uzdzivot/pilseta/liepajas-mencini/

9. Išbandykite nutrūktgalvišką kelionę valtimis
Valčių nuomos punktas „Niknās laivas“ pradės aktyvią veiklą, taigi aktyviausi entuziastai gali drąsiai planuoti poilsį. Išbandykite smagią kelionę valtimis Liepojos Tirdzniecibas ar Cietokšna kanalu, kuria nors Kuršo upe ar ežeru! Nuomojame šešiavietes valtis, kanojas ir baidares.
Geriausi maršrutai ir valčių nuoma www.niknaslaivas.lv


10. Sušilti laukiant vasaros
Jau turi maudymosi kostiumėlį ar kelnaites naujajam maudymosi sezonui ir niekaip nesulauki, kada galėsi juos apsivilkti? Po žiemos šalčių ir drėgmės norisi saulės ir tropikų šilumos? Olimpinio centro baseinuose ir SPA zonoje galėsite pajusti vasarą, paplaukioti baseine. Išbandykite baseino ir vandens procedūrų terapinį poveikį didžiausiame vakarų Latvijos ir moderniausiame baseinų ir SPA centre. Čia įrengti du baseinai, patogi poilsio ir soliariumų zona, pramogų dušai, trys vandens ir oro masažo baseinai, įvairios gydomosios vandens vonios, turkiška pirtis, druskų sauna ir vandens pramogų zona vaikams. Gera savijauta ir maloni aplinka garantuojama!
Daugiau informacijos ir įkainiai pateikti www.loc.lv


11. Klausytis paukščių trelių prie ežero
Lagūnos tipo ežeras, susidaręs slūgstant Baltijos jūrai – svarbi vandens paukščių perėjimo vieta. Liepojos ežere perėjimo laikotarpiu apsistoja daugelis Europoje saugomų paukščių rūšių, pavyzdžiui: didieji ir mažieji baubliai ir kt. Ežeras ir aplinkinės pievos yra gamtos rezervato teritorija. Lieptas, vedantis į ežerą, yra Lauku gatvės pabaigoje.


12. Pasirengti tvido kelionei
Gegužės 10 d. 16.00 val. prasidės penktoji, jau tradicinė, tvido kelionė „Su paukščių trelėmis širdyje“ („Ar putna treļļiem azotē“). Šiuo renginiu Liepojos regiono turizmo informacijos biuras pradeda turizmo sezoną. Miesto gatvėse šurmuliuos praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio drabužiais apsirengę miestelėnai ir miesto svečiai, bus važinėjama išpuoštais retro dviračiais.
Tvido kelionė kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių. Šios gražios ir spalvingos šventės pradžia siekia XX amžiaus pirmąją pusę, kai Latvija buvo tikra dviračių Meka: juos gamino per 70 įmonių, populiariausias jų ir net mūsų dienomis žinomas prekės ženklas – „Erenpreiss“. Latvijoje veikia keletas dviratininkų sąjungų ir klubų, o dviračių varžybos sulaukia iki 30 000 žiūrovų.
Pirmoji tokia tvido kelionė suorganizuota prieš kelis metus Londone, vėliau tapo tradicine daugelyje pasaulio šalių. Kodėl gi ne – tai galimybė pamatyti senuosius miesto dviračius, pajusti kelionės dviračiu kartu su bendraminčiais malonumą, pasipuošti to meto drabužiais, galiausiai – pasidaryti šventę. Liepojiškiams tvido kelionės idėja patiko ir jau penkti metai miesto gatvėse šurmuliuoja tvido kostiumais apsirengę dviratininkai.
Šioje kelionėje gali dalyvauti visi norintys. Tvido kelionės dalyviai, pasipuošę originaliausiais ir tinkamiausiais kostiumais bus apdovanoti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69582701sec.