Lietuvių pamėgta Makedonija: laukinė gamta ir kurorto patogumai vienoje vietoje

Vietiniai apie Makedoniją pasakoja, kad kurdamas pasaulį Dievas sugalvojo, jog reikia vietos septintą dieną pailsėti. Todėl sukūrė šalį, apdovanotą įspūdingais kalnais, gyvybe alsuojančiais miestais, vynuogynais, ežerais ir draugiškais žmonėmis. Kad ir kokių jėgų veikiama pasaulio žemėlapyje atsirado Makedonija, dėl įstabaus jos grožio nesutikti neįmanoma, ypač kai poilsis šioje šalyje kainuoja gerokai pigiau nei bet kur kitur.

Ragina likti bent savaitei
Atostogas „poilsio šalyje“ jau ne kartą išbandžiusi kelionių ekspertų „Baltic Tours“ atstovė Radvilė Laučytė tikina, kad gandai apie galybę gamtos stebuklų, esančių Makedonijoje – visiškai teisingi. Vis tik dėl lankytinų objektų gausos nereikėtų net svajoti visko patirti per dieną ar dvi, atostogoms Makedonijoje vertėtų paskirti bent savaitę.
„Poilsiautojams iš Lietuvos Makedonija dar visai neseniai buvo visiška naujiena, tačiau šiandien iš Vilniaus į Balkanuose įsikūrusią valstybę lėktuvai oro linijomis „Turkish Airlines“ kursuoja net kelis kartus per savaitę. Oro temperatūra Makedonijoje itin maloni jau pavasarį ir idealiai tinkanti aktyviam pažinimui, – pasakojo kelionių ekspertė. – Makedonijos grožis slypi gamtoje, tad norint pažintį šalį geriausia išsinuomoti automobilį, kuriuo galėtumėte įveikti didelius atstumus ir patogiai judėti mieste.“
Viena iš būtinų pamatyti ir labiausiai rekomenduojamų lankytinų vietų – natūraliai susiformavęs kanjonas Matka. Jis unikalus tuo, jog priešingai nei dauguma žinomiausių gamtos objektų visame pasaulyje, populiarus yra ne tik tarp turistų, bet ir tarp vietinių. Tad atmosfera kanjone – ne paruošta turistams, o visiškai originali. Ši vieta ypač įspūdinga vasarą, kai lauke oro temperatūra siekia 45 laipsnius karščio, o šalia teka vėsus šaltinių vanduo.
„Užsukti reikėtų ir į didžiausią šalyje Mavrovo parką. Didžiulių kalnų ir tankių miškų apsuptame parke galima apsistoti ir tiesiai ant ežero kranto įsikūrusiame viešbutyje, kuris savo didybe neretai primena filmus. Ši vieta nėra garsiai reklamuojama, tad keliaudama jai skyriau nedaug laiko – atvykusi supratau, kad būčiau norėjusi likti bent parai“, – įspūdžiais dalijosi. R. Laučytė.

Miestai: tarp oazių ir Las Vegaso
Tačiau ne viskas Makedonijoje – tyra gamta. Štai sostinė Skopjė prieš kelis metus atsinaujino visiškai neatpažįstamai. Šaliai radikalūs miesto pasikeitimai kainavo 600 milijonų eurų, o vietiniai juokauja, kad už tai mokės dar ir jų anūkai.
„Skopjė po truputį virsta Europos Las Vegasu: pasivaikščiodami atrasite Brandenburgo vartus, Paryžiaus Triumfo arką, ispaniškas gondolas, Baltuosius rūmus, o už keleto mėnesių iškils ir Londono akis. Mieste yra ir neįtikėtinas skaičius, apie 3000, skulptūrų. Ši naujoji Skopjės dalis ne visuomet pelno turistų simpatijas, tačiau svečių ji pritraukia tiek, jog neabejotinai verta aplankyti“, – tikino „Baltic Tours“ ekspertė.
Vis tik norintiesiems nuo didmiesčių pabėgti į mažesnes gyvenvietes geriau vykti, pavyzdžiui, į Ochridą. Ant to paties pavadinimo ežero kranto įsikūręs miestas turi lygiai 365 bažnyčias – kiekvienai metų dienai po vieną. Dėl savo architektūros bei unikalios lokacijos Ochridas netgi vadinamas Balkanų Jeruzale.
„Vieno giliausių Europos ežerų vanduo vasarą – krištolinis. Pačiame mieste dauguma paplūdimių privatūs, tad verta nakvoti toliau nuo centro, tik prisiminkite – sezono metu čia vietų beveik nėra, todėl šią kelionės dalį reikėtų susiplanuoti bent prieš kelis mėnesius“, – aiškino R. Laučytė.

Leis pasijausti karaliais
Užsienyje Makedonija garsėja ne vien šalies grožiu, bet ir svetinga kultūra. Kelionių ekspertė juokauja, kad valgant su vietiniais stalai maistu bei gėrimais nukraunami taip gausiai, jog jiems net nereikia staltiesės. Makedoniška vakarienė prasideda apie 21 valandą ir tęsiasi mažų mažiausiai iki 23-ios. Ir tuomet niekas eiti miegoti net negalvoja – miestuose pilna kavinių, kurios iki pat nakties parduoda populiarią turkišką kavą.
Itin patrauklios šalyje ir kainos: pagrindinis patiekalas kainuoja apie 4 eurus, taurė vyno 1,5, o kavos puodelis dažniausiai nesiekia ir 1 euro. Naktis viešbutyje žmogui atsieis maždaug 30 eurų, tačiau derinant ilgesnes viešnages viskas dar paprasčiau – vietiniai mielai sutinka dėl kainos derėtis.
„Makedonijoje niekuomet nebuvusiesiems siūlau nieko nelaukti ir jau dabar pradėti planuotis įspūdžių kupiną ir piniginės per daug nepaploninsiančią kelionę. O dar geriau – išsinuomokite automobilį ir vienu kartu aplankykite net kelias Balkanų pusiasalio šalis“, – ragino „Baltic Tours“ ekspertė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22666097sec.