Motinos dienos šventė keliaujant po pasaulį: nuo nuoširdžių apkabinimų iki fejerverkų šou

Pasaulio tradicijų gausoje viena šventė išsiskiria ypatingai. Tai diena metuose, kai visi pasaulio žmonės, nepaisant religijos, geografijos ir savitų tradicijų, vyksta aplankyti ir pasveikinti vieną iš svarbiausių žmonių – mamą.


Motinos diena daugelyje šalių yra švenčiama antrąjį gegužės sekmadienį, tačiau data gali keistis priklausomai nuo vietai būdingų tradicijų. Lietuvoje mamos diena yra švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį, dovanojant jau spėjusias pražysti pavasarines gėles.


„Baltic Tours“ kelionių ekspertė Dovilė Petkevičiūtė pasakoja, kad sparčiai populiarėja idėja šios šventės proga mamą pasikviesti į kelionę. Keliautoja papasakojo, kokios įdomiausios tradicijos yra populiarios įvairiose pasaulio šalyse bei kur dar galima spėti nuvykti šiais metais ir pamatyti, kaip ši graži diena švenčiama užsienyje. „Žavu, kad kai kur ši diena minima su fejerverkais ir paradais, o kai kur – tik šeimos ir artimiausių žmonių apsuptyje“, – su šypsena pasakoja Dovilė.


Motinos diena Turkijoje


Anneler Günün Kutlu Olsun! – visoms mamoms antrąjį gegužės sekmadienį bus siunčiami linkėjimai iš Turkijos. Anne reiškia „mama“, o Anneler Günün – „mamos diena“, Kutlu Olsun reiškia laimės palinkėjimą ir visas sveikinimas verčiamas „Tegul tavo mamos diena būna laiminga!“


Kelionių ekspertė siūlo pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymu ir ateinantį savaitgalį praleisti Turkijoje, kur savo mamą galėsite pradžiuginti turkišku sveikinimu. „Nors šiuo laikotarpiu kelionės yra sparčiai išparduodamos, bet vis dar galima rasti pasiūlymų vos iki 600 Eurų su apgyvendinimu 5* viešbutyje bei paslauga „Ultra viskas įskaičiuota“, – vertinimu pasidalino ekspertė.


Motinos diena Ispanijoje


Ispanijoje mamos diena, vadinama El Dia de la Madre, prasideda įprastai – pusryčiais į lovą ar panašiu dėmesio parodymu. Įdomus faktas, kad kai kurioms mamos ši diena būna svarbesnė net ir už asmeninį gimtadienį. Pirmojo pavasario sekmadienio dienos metu šeimos leidžia laiką kartu, mėgaujasi vaikų pagamintais saldžiais patiekalais ar popiete restorano terasoje, besidžiaugiant atėjusiu pavasariu. Ispanijoje ši šventė dažnai siejama ir su religiniais aspektais, todėl bažnyčioje taip pat vyksta specialūs renginiai. Populiariausia dovana mamai – apsilankymas SPA centre ar panašios atpalaiduojančios procedūros.


„Ispanijoje mamos diena yra švenčiama tuo pačiu metu kaip ir Lietuvoje. Nusprendus šventę sutikti palmių apsuptyje, kelione reikėtų pasirūpinti likus bent maždaug savaitei iki išvykimo datos, tokiu būdu, pavyzdžiui, 7 naktys 4* viešbutyje su pusryčiais ir vakarienėmis kainuos vos iki 400 Eurų“, – ateinančių metų planus padeda sudėlioti Dovilė.


Motinos diena Tailande


Tailande mamos diena švenčiama vasarą – rugpjūčio 12-ą dieną, kuri sutampa su karalienės gimtadieniu, kadangi Her Majesty Queen Sirikit yra laikoma visų Tailando žmonių mama. Šiai dienai pradedama ruoštis dar prieš dvi savaites.


Motinos dienos rytas prasideda mamai dovanojant tradiciją tapusį baltą jazminą. Dar viena svarbi šios dienos dalis – aukojimas vargstantiems. Kadangi motinos diena Tailande yra didelė šventė, mieste vyksta paradai, fejerverkų šou.


„Iki vasaros laiko dar daug, todėl vis dar turite galimybę išsirinkti sau patinkantį viešbutį už jums tinkamą kainą“, – sako ekspertė, pridėdama, kad renkantis kelionę į egzotines šalis svarbu patikrinti ar toks pats ar panašus pasiūlymas nėra pigesnis, renkantis skrydį iš Varšuvos oro uosto. „Šiuo klausimu galite kreiptis į „Baltic Tours“ kelionių ekspertus. Kelionių iš Varšuvos organizavimas – stipri mūsų pusė“, – pridėjo D. Petkevičiūtė.


Motinos diena Meksikoje


Gegužės 10-oji diena Meksikoje – ypatinga diena – restoranai būna pilni šeimų su mamomis bei močiutėmis, o gėlių parduotuvės šį mėnesį vadina agosto – laikas, kai parduodama daugiausia prekių.


Graži šios dienos tradicija – ryte pažadinti mamą su daina. Į šį kraštą šventės idėja ir dauguma jos tradicijų atėjo iš JAV, tačiau Meksikoje ši diena vertinama labiau dėl motinos vaidmens istoriniame kontekste. JAV ši šventė dažnai kritikuojama ir vadinama trečiąja komercine švente po Valentino dienos bei Kalėdų.


„Nerekomenduoju planuoti kelionės į Meksiką skubant. Manau, kad tai turi būti apsvarstyta ir kokybiškai suorganizuota idėja. Padovanokite poilsį Meksikoje šį sekmadienį, o keliaukite, kai ateis žiema – tokiu būdu balto smėlio paplūdimiai suteiks dar daugiau laimės“, – rekomenduoja Dovilė.


Artėjant gražiausiai pavasario šventei, nepamirškite savo mamos nustebinti išskirtiniu dėmesiu. Nors kelionės dovanojimas visada yra gera idėja, puikiai bus įvertinta ir iš užsienio šalių išmokta nauja tradicija: turkų kalba pasakytas sveikinimas, sudainuota ispaniška daina ar net fejerverkų šou, pabrėžiant, kad mama gyvenime yra tokia pat svarbi kaip karalienė Tailande.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.08111191sec.