Mandagiems žmoniems būtina žinoti elgesio normas

Laikas eina spračiai, o pasaulis vis keičiasi. Todėl natūralu, kad kai kurios elgesio taisyklės nunyksta ir vietoj jų atsiranda naujos normos.

Pasirodo, jau nebemandagu valgyti Latte Macchiato putas su šaukštu. Latte Macchiato nėra desertas arba pudingas, kuriuos įprasta valgyti su šaukštu, tai yra gėrimas. Gėrimus reikia gerti, o ne valgyti, taip teigia etiketo ekspertai. Kaip ir anksčiau, etiketas reikalauja išsimaišius gėrimą šaukšteliu, šaukštą nelaižyti, o iškart padėti ant puodelio lėkštutės. Be to, bet kurį kavos gėrimą, kuriame yra pieno, nedera gerti po valgio - po pietų pageidautinas gėrimas – espresso puodelis. Jei visgi žmogus renkasi gėrimą su pienu, tai rimtas signalas, kad žmogus neprivalgė.

Kartais kyla nesusipratimų ir ragaujant vyno gėrimus. Stiliaus ekspertai pažymi, kad taurė laikoma ne už jos sienelių , bet už apatinės kojelės. Priešingu atveju, ant taurės sienelių lieka pirštų atspaudai, o pats vynas liekas šiltas. Norint pajausti tikro vyno skonį, vyno taurė turi būti laikoma tinkamai. Netinkama temperatūra gali pakeisti vyno skonį.

Šiuolaikinis gyvenimas yra neatsiejamas nuo mobiliųjų telefonų. Tačiau nepamirškite, kad ir jiems yra taikomi apribojimai. Nekalbėkite telefonu prie apsipirkimo kasų. Kalbant su telefonu, jūs parodote didžiulę nepagarbą darbuotojai. Jūs galite atsiliepti, tačiau skubiai paaiškinti, kad šiuo metu negalite kalbėtis ir tik apsipirkus atskambinti skambinusiam asmeniui.

Taip pat ir kinas reikalauja tam tikro elgesio. Jūs privalote laiku įeiti į kino salę, ramiai ieškoti savo vietos, nederėtų ieškant savo vietos būti priešais ekraną – jūs turite būti akis į akį su sėdinčiaisiais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17527604sec.