Reikalavimai, kuriuos reikia žinoti norint su savimi išsikabenti keturkojį draugą

Norint su savimi vežtis keturkoją gyvūnėlį, savininkas turi pasirūpinti kai kuriais reikalavimais. Vykstant atostogauti už ES ribų, būtina pasirūpinti mikroschema, skiepais nuo pasiutligės ir Europos Sąjungos PET licencija. Iki 2011 m. buvo leista vietoj elektorinės mikroschemos, naudoti ir tatuiruotes. Tokios apsaugos priemonės yra būtinos siekiant apsisaugoti nuo pasiutligės protrūkio.

Naminio gyvūno pažymėjimą išduoda veterinarijos gydytojas. Papildoma informacija apie gyvūną bei jo savininką, informacija apie skiepus nuo pasiutligės turi būti pateikta pažymėjime. Britanijoje, Airijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje ir Maltoje gali būti pareikalauta kartu su šiais duomenimis, pateikti kraujo tyrimų rezultatus bei kitus atliktus testus.

Išvažiuojant iš ES šalies ir įvažiuojant į vieną iš ES šalių, kurios nėra įstojusios į ES (pvz., Šveicarija, Islandija, Norvegija, Kroatija, JAV) pakanka pateikti gyvūno pažymėjimą. Tranzito arba grįžimo į šalį atveju (jei valstybė nėra ES narė), gyvūnas turi atlikti kraujo tyrimus. Taip siekiama nustatyti antikūnus prieš pasiutligę. Šių nuostatų laikomasi vykstant iš Serbijos, Makedonijos, Turkijos, Maroko, Indijos ir Meksikos.

Šunų savininkai taip pat turėtų įsidėmėti, kad, pavyzdžiui, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, Maltoje, Norvegijoje ir Vengrijoje visiškai draudžiama atvykti tam tikrų veislių šunims. Kai kuriose šalyse šuo turi būti vedžiojamas tik su pavadėliu, o kitose - būtinas ir antsnukis.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12668896sec.